۰
هادی احمدی، عضو هيأت مديره انجمن داروسازان ايران:

کمبود دارو نداريم ما کمبود مديريت در توزيع داريم

تاریخ انتشار :
شنبه ۴ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۵۹
کد مطلب : ۱۵۱۷۲
کمبود دارو نداريم ما کمبود مديريت در توزيع داريم
‌سالم‌خبر:  عضو هيأت مديره انجمن داروسازان ايران، گفت: ما کمبود دارو نداريم ما کمبود مديريت در توزيع داريم، کمبود نظارت داريم در حالی که هم دانش فني داريم، هم کارخانه داريم و هم توان رقابت. در بعد صادرات ما در سال گذشته 100 ميليون دلار دارو صادر کرديم، کشور ترکيه 2 ميليارد دلار دارو صادر کرده، در صورتي که نه منابع انرژي ما را دارد و نه دانش ما را و نه به تعداد ما کارخانه داروسازي دارد.

هادی احمدی در نشست انجمن داروسازان ایران همچنین با اشاره به سنگيني بارطرح داروياري روي دوش داروخانه‌ها. افزود: تيرماه سال 1401 اين طرح استارت خورد و منابعي که سازمان برنامه و بودجه بايد اختصاص مي‌داد به طرح  داروياري، سه ماه اول خوب بود. قرار بود پرداخت از جيب مردم افزايش پيدا نکند، قرار بود مطالبات به موقع داده شود، اما در ادامه هيچ کدام از اين‌ها اتفاق نيفتاد، در تبصره 17 بند ل قسمت يک بودجه 1402، بيمه‌ها
مکلف هستند حداکثر ظرف يک ماه مطالبات طرف قرارداد داروخانه‌ها را پرداخت کنند، ولي اين اتفاق نمي‌افتد.

وي ادامه داد: داروخانه‌ها نقدينگي ندارند و در مرز ورشکستگي قرار دارند، مخصوصا داروخانه‌هاي کوچک. داروخانه دارو را بايد با قيمت بالا و نقد از شرکت‌هاي دارويي بخرند بدهند به بيمه اي که معلوم نيست پولش کي پرداخت مي‌شود. طبق تبصره 17 بند ل که قانون است چرا اين قانون اجر نمي‌شود؟ صنعت دارويي ما مشکل نقدينگي است. بودجه اي که 40 همت کمتر به صنعت دارو اختصاص پيدا کرده به مشکل نقدينگي دامن زده و  اگر اين چرخه نچرخد، داروخانه‌ها ديگر توان خريد دارو را نخواهند داشت واين مشکل نقدينگي توليد دارو را زمين خواهد زد.

وي افزود: کمبودهاي دارو استان به استان فرق مي‌کند. متأسفانه شرکت‌هاي پخش از شرايط کمبود نقدينگي داروخانه‌ها سوءاستفاده مي‌کنند و در توزيع دارو، تبعيض قائل مي‌شوند.
برخي شرکت‌هاي پخش دارو در سبد فروش خود، داروخانه را به خريد مکمل‌ها و داروهاي کم مصرف ملزم مي‌کنند.

وي گفت: 64 شرکت توزيع پخش سراسري و 180 پخش استاني داريم. در حالي که در هيچ کجاي دنيا چنين وضعيتي را شاهد نيستيم. در کشورهاي اروپايي، 3 يا 4 شرکت پخش وجود دارد. چرا يک دارو که با کمبود شديد مواجه است. بعد از قيمت گذاري مجدد و افزايش قيمت به وفور و با تاريخ قديمي‌ در بازار توزيع مي‌شود.

وي افزود: وجود داروخانه منتخب، توهين به ساير داروخانه‌ها و ايجاد رانت در کشور است. مگر ساير داروخانه‌ها نمي‌توانند همان دارو را که در داروخانه منتخب توزيع مي‌شود، توزيع کنند.

وي ادامه داد: ما کمبود دارو نداريم ما کمبود مديريت در توزيع داريم، کمبود نظارت داريم در حالی که هم دانش فني داريم، هم کارخانه داريم و هم توان رقابت. در بعد صادرات ما در سال گذشته 100 ميليون دلار دارو صادر کرديم، کشور ترکيه 2 ميليارد
دلار دارو صادر کرده، در صورتي که نه منابع انرژي ما را دارد و نه دانش ما را و نه به تعداد ما کارخانه داروسازي دارد.

وي گفت: ما توان رقابت با کشورهاي منطقه و صادرات  را داريم به شرطي که حمايت شويم. چيزي که صنعت ما نياز دارد نقدينگي و حمايت حاکميت.

وي در خصوص داروخانه‌هاي منتخب گفت: همه داروخانه‌هاي ما منتخب هستند. اصطلاح داروخانه منتخب توهين به همه داروخانه‌هاست. معني ندارد 10 تا داروخانه منتخب باشد و 100 تا داروخانه غير منتخب. بحث داروخانه منتخب بايد جمع بشه، توزيع بايد متاسب با داروخانه و متناسب با کل استان‌هاي کشور باشه. چرا يک دارو بايد در تهران باشد اما در سيستان و بلوچستان نباشد. توزيع بايد متناسب با جمعيت ، با پراکندگي و با داروخانه باشد. چرا بايد همه دارو در داروخانه اي باشد که دولتي است  و توزيع کنيم . توزيع دولتي و اختصاصي يعني رانت ، توزيع بايد براي همه يکسان باشد.
کد مطلب : ۱۵۱۷۲
نام شما

آدرس ايميل شما