۰

طالبان به‌دنبال همکاری دارویی با ایران؛ درخواست رسمی برای تولید و واردات منظم دارو

تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۲۲
کد مطلب : ۲۰۳۴۹
طالبان به‌دنبال همکاری دارویی با ایران؛ درخواست رسمی برای تولید و واردات منظم دارو
سالم‌خبر: وزیر صحت عامه طالبان در جریان دیدار رسمی با معاون وزارت بهداشت کشور اعلام کرد که این گروه آماده امضای چندین توافق‌نامه برای تولید مشترک دارو، واردات منظم و بهره‌گیری از آزمایشگاه‌های مرجع ایران در ارزیابی کیفیت دارو است؛ درخواستی که نشان‌دهنده چرخش سیاست دارویی طالبان از پاکستان به سمت ایران، هند و ازبکستان است.

 روزنامه ۸صبح افغانستان، نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه طالبان در دیدار با مهدی
پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو از آمادگی این گروه برای گسترش همکاری‌های دارویی خبر داده است.

جلالی در این دیدار تأکید کرده است که افغانستان آماده امضای چندین توافق‌نامه رسمی در حوزه تولید دارو، واردات و تضمین کیفیت است.

به‌گفته طالبان، وزیر صحت این گروه همچنین دستوراتی درباره استانداردسازی کیفیت و نظام قیمت‌گذاری داروهای وارداتی صادر کرده است تا مسیر همکاری با ایران شکل عملیاتی‌تری به خود بگیرد.

در
مقابل، معاون وزارت بهداشت ایران اعلام کرده که تهران به‌طور کامل برای همکاری دارویی با افغانستان آمادگی دارد و داروهایی که به افغانستان صادر می‌شود، همان محصولاتی خواهد بود که در بازار داخلی ایران مصرف می‌شود؛ موضوعی که نشانه‌ای از تلاش دو کشور برای ایجاد اعتماد متقابل در حوزه سلامت و داروسازی است.

پیش‌تر نیز مهدی پیرصالحی با عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی طالبان، درباره راهکارهای توسعه تجارت دارو میان
دو کشور گفت‌وگو کرده بود؛ گفت‌وگویی که زمینه‌ساز سفر اخیر هیئت طالبان به تهران و مذاکرات گسترده‌تر در حوزه بهداشت شد.

طالبان پس از محدودیت‌های ایجادشده در تجارت با پاکستان، اکنون برای تأمین دارو و انتقال کالاهای سلامت‌محور، به مسیرهای جایگزین از جمله ازبکستان، ایران و هند روی آورده‌اند؛ تغییری که می‌تواند، در صورت تحقق توافق‌نامه‌ها، نقش ایران را در بازار سلامت افغانستان تقویت کند.
کد مطلب : ۲۰۳۴۹
نام شما

آدرس ايميل شما