۰
مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سالم‌خبر درباره‌ی تعلل در برگزاری جلسات کمیسیون قیمت‌گذاری و تعویق در اصلاح قیمت‌ دارو:

اگر دارویی سود مناسبی نداشته باشد، اصلاح قیمت انجام می‌شود

تاریخ انتشار :
جمعه ۳ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۰۲
کد مطلب : ۱۹۳۲۰
اگر دارویی سود مناسبی نداشته باشد، اصلاح قیمت انجام می‌شود
سالم‌خبر: مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سالم‌خبر درباره‌ی تعلل در برگزاری جلسات کمیسیون قیمت‌گذاری و تعویق در اصلاح قیمت‌ دارو و تاثیر آن بر چرخه تولید و تامین دارو، گفت: «کمیسیون‌ قیمت‌گذاری ماهی دو بار یا یک جلسه تشکیل می‌دهند و بررسی و اصلاح قیمت داروها و تجهیزات به همان روال سابق ادامه دارد. تاکنون پرونده‌های متعددی بررسی شده و اگر دارویی سود مناسبی نداشته باشد، اصلاح قیمت انجام می‌شود. این روند مداوم ادامه خواهد یافت تا داروهای اصلی را به طور کامل بررسی کنیم.»

وی در حاشیه نمایشگاه ساپلکس همچنین اظهار داشت: بدهی بخش خصوصی در حوزه دارو به شرکت‌های توزیع تقریبا 8
همت بدهی است که منتظریم هم دارویار و سازمان تامین اجتماعی منابعی را به داروخانه ها تزریق کنند برای اینکه این چرخه دوباره به جریات بیفتد و جریان وجه نقد در زنجیره دارو قطع نشود.

وی درباره وضعیت ذخایر استراتژیک دارو و تجهیزات پزشکی گفت: «خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است. مذاکرات با شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی انجام شده، قیمت‌ها نهایی شده و در شرف انعقاد قرارداد هستیم. ذخایر اقلام ضروری و حیاتی در حال تکمیل است.»

پیرصالحی با بیان اینکه تفاوت نرخ ارز تجهیزات پزشکی از ابتدای سال جاری قطع شده، تصریح کرد: «بودجه تجهیزات از همان سقف ۸۵ هزار میلیارد تومان دارویار تامین می‌شود و فعلاً ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف
شده است. بیمه‌ها پوشش لازم را می‌دهند و برخی اقلام با ارز ۴۲۰۰ تا شهریور تامین می‌شوند و بعداً به نرخ جدید ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان می‌روند. در این زمینه مشکلی نداریم.»

وی مهم‌ترین چالش را کمبود نقدینگی عنوان کرد و افزود: «در پرداخت دارویار فعلاً پول نقدی پرداخت نشده و به صورت اوراق است. باید کمک شود تا شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی چرخه تولید خود را حفظ کرده و به تولید ادامه دهند.»

پیرصالحی در سخنانی اعلام کرد که برخی از شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی کشورمان در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی بر علیه ایران، دچار آسیب‌های جزئی و کلی شده‌اند. وی افزود: «خوشبختانه این شرکت‌ها بازسازی شده‌اند تا
هر چه سریع‌تر به چرخه تولید بازگردند. در آن شرایط خاص، برای ما بسیار اهمیت داشت که هیچ شرکت داروسازی از چرخه تولید خارج نشود.»

وی ادامه داد: «شرکت‌های دارویی با همکاری کامل و تقریبا ۲۴ ساعته در خدمت تولید دارو بودند و شرکت‌های آسیب دیده نیز سریعاً روند بازسازی خود را طی کردند.»

پیرصالحی در پاسخ به پرسشی درباره میزان مصرف مکمل‌ها اظهار داشت: «مردم خودسرانه مکمل مصرف نمی‌کنند. مصرف مکمل‌ها یا با تشخیص پزشک است یا با تشخیص خود فرد، به منظور جبران کمبودهای ویتامینی و تغذیه‌ای. مصرف بی‌رویه نداریم و هر فرد باید با مشورت علمی، با متخصص تغذیه یا پزشک، مکمل متناسب با نیاز خود را در حد مجاز مصرف کند که این حد مجاز
روی بسته‌بندی درج شده است.»

وی همچنین درباره وضعیت تولید شیر خشک گفت: «شرکت‌های تولیدکننده شیر خشک ظرفیت و توان تولید داخلی را دارند و در این دوره نشان داده‌اند که می‌توانند تولید کنند. برای تقویت ذخایر استراتژیک، اجازه داده‌ایم برخی شیرهای خشک به صورت وارداتی وارد شوند. نگرانی از تامین شیر خشک کودکان نداریم.»

در پایان پیرصالحی درباره سطح نمایشگاه ساپلسک امسال گفت: «نمایشگاه امسال نسبت به سال‌های قبل بهتر و حرفه‌ای‌تر شده است. برگزارکنندگان و سندیکا هر سال از تجربیات قبلی استفاده می‌کنند و امیدواریم این روند رشد و ارتقاء ادامه داشته باشد تا نمایشگاه‌ها به صورت بین‌المللی برگزار شوند.»
 
کد مطلب : ۱۹۳۲۰
نام شما

آدرس ايميل شما