۰

گسترش مصرف غیراستاندارد داروهای لاغری در مطب‌ها از امریکا تا انگلیس

تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۲
کد مطلب : ۱۹۲۱۸
گسترش مصرف غیراستاندارد داروهای لاغری در مطب‌ها از امریکا تا انگلیس
سالم‌خبر: روند تازه‌ای در دنیای داروهای لاغری به سرعت در حال گسترش است: میکرودوزینگ، یا استفاده از مقادیر کمتر از دوز توصیه‌شده‌ی داروهای GLP-1 مانند مونجارو، اوزمپیک و وِگووی، آن هم برای افرادی که الزامی پزشکی برای مصرف این داروها ندارند.

به گزارش سالم‌خبر به نقل از گاردین این روش که نخستین بار در ایالات متحده با تبلیغ گسترده توسط اینفلوئنسرهای سلامت در شبکه‌های اجتماعی محبوب شد، اکنون به بریتانیا نیز راه یافته و به‌ویژه در کلینیک‌های
خصوصی، مشتریان بسیاری پیدا کرده است.

در این شیوه، به جای دوز کامل، مصرف‌کننده‌ها تنها یک‌پنجم دوز استاندارد را دریافت می‌کنند؛ اقدامی که هنوز پشتوانه علمی مشخصی در مورد اثربخشی یا ایمنی آن وجود ندارد. با این حال، پزشکان در صورت رعایت دستورالعمل‌های رسمی، می‌توانند دارو را به‌صورت "off-label" یا خارج از مجوز رسمی تجویز کنند.

کلینیک «هی‌لند» در شهر لستر بریتانیا یکی از مراکزی‌ست که طی یک سال گذشته چنین خدماتی را با هزینه
ماهانه ۱۷۵ پوند ارائه می‌دهد. به گفته این کلینیک، تاکنون ۷۵۰ نفر وارد برنامه درمانی میکرودوزینگ شده‌اند.

در ویدئوهای تبلیغاتی این کلینیک، زنانی در حال تزریق، دویدن یا تمرین یوگا دیده می‌شوند؛ همراه با صدای پزشکی که می‌گوید: «معمولاً این داروها برای کسانی است که وزن زیادی برای کم کردن ندارند. این یک راه ملایم‌تر برای رسیدن به وزن هدف است.»

این در حالی است که متخصصان هشدار می‌دهند گسترش چنین روندهایی، بدون بررسی‌های دقیق بالینی،
می‌تواند نه تنها اثربخشی درمان را کاهش دهد، بلکه موجب بروز عوارض جانبی در مصرف‌کنندگان سالم شود. از سوی دیگر، بالا رفتن تقاضا برای مصرف خارج از چارچوب، می‌تواند منابع دارو را از بیماران واقعی – مانند مبتلایان به دیابت نوع ۲ یا چاقی مفرط – دور کند.

با وجود این نگرانی‌ها، کلینیک‌ها از سود سرشار ناشی از ارائه این خدمات بهره می‌برند، و همچنان تقاضا برای درمان‌های ظاهراً کم‌خطر اما پرهزینه در حال افزایش است.
 
کد مطلب : ۱۹۲۱۸
نام شما

آدرس ايميل شما