امیرحسین حاجیمیری، سرپرست اداره بازرسی فنی و نظارت اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو:
نظارت و کنترل واردات داروهای فوریتی دردسرزاست
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۸:۱۶
کد مطلب : ۱۸۸۴۰
سالمخبر: سرپرست اداره بازرسی فنی و نظارت اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، از روند واردات داروهای فوریتی که نظارت و کنترل آنها با دردسرهایی همراه است، انتقاد کرد.
امیرحسین حاجی میری، گفت: داروهای فوریتی در کشور ما طبق ضوابط باید در سریعترین زمان ممکن خللی را پُر کنند، چرا که بیمار امروز به دارویی نیاز دارد که در کشور وجود ندارد.
وی با عنوان این مطلب که
نظام نظارتی ما برای فرآوردههای فوریتی مراحل کمتری دارد، افزود: در نتیجه یک نهاد ناظر وقتی یک فرآورده فوریتی وارد میکند، ریسک بیشتری را به جان می خرد.
حاجی میری ادامه داد: در تمام دنیا فرآوردههای فوریتی تعریفی دارند، سازمان جهانی بهداشت برای این موضوع تعاریفی دارد ولی به طور مشخص میگوید این باید آخرین راه باشد نه به عنوان روش روتین.
وی افزود: در کشور ما در
سالهای اخیر استفاده از داروهای فوریتی بسیار زیاد شده است. خوشبختانه مواردی که به جمع آوری از بازار برسد کم هستند ولی مواردی که قبل از ورود به بازار، بار بسیار زیاد ستادی روی دوش سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه مرجع ایجاد کرده که خیال راحت شود که این دارو درست وارد بازار میشود از این موضوع نظام دارویی ما تحت تأثیر بوده است.
حاجی میری گفت: آمار دقیقی از بقیه کشورها ندارم
ولی کار خودمان را با خودمان در زمانهای مختلف مقایسه میکنم حجم زیادی از انرژی رگولاتور ایران را مواردی میگیرد که فوریتی است. اگر به شکلی ساز و کارهای دسترسی ما طراحی شوند که داروهای ثبتی و اصولی در بازار موجود بودند، طبیعتاً نیازی به موارد فوریتی نداشتیم که بگوییم بار زیادی ستادی را برای مدیریت و حصول اطمینان اثربخشی فرآوردههای دارویی صرف میشود.