۰
سخنگوی کمیسیون بهداشت کیفیت دارو و تجهیزات تولید داخل را زیر سوال برد!

هم در تجهیزات پزشکی و هم در دارو شاهد تولیدات بی‌کیفیتی هستیم

تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۴۹
کد مطلب : ۱۸۷۵۸
هم در تجهیزات پزشکی و هم در دارو شاهد تولیدات بی‌کیفیتی هستیم
سالم‌خبر: سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در سخنانی مدعی شد: نظارت درستی برای ارتقاء کیفیت داروهای داخلی کشور وجود ندارد هم در تجهیزات پزشکی و هم در دارو شاهد تولیدات بی‌کیفیتی هستیم و هیچ نهادی نسبت به ارتقاء استاندارد تولیدات داخل ورود نمی‌کند.
 
وی با هشدار نسبت به کمبود دارو در کشور گفت: در صورتی که تامین ارز و ریال جهت واردات دارو، در بازه زمانی مشخص انجام نشود، ۳۵۰ قلم دارویی که نسبت به کمبود آن هشدار داده بودیم، به هزار قلم خواهد رسید.

سلمان اسحاقی در رابطه با بحران کمبود دارو در کشور بیان کرد: چند ماه گذشته در خصوص بحران کمبود دارو در کشور هشدار جدی داده بودیم که نسبت به آن بی توجهی شد؛ بنابراین امروز بیش از
۸۰۰ قلم دارو کمبود جدی داریم. رئیس سازمان غذا و دارو و معاونین وزیر بهداشت بهداشت، در کمیسیون حاضر و آخرین اخطارها را به آنها دادیم و بازه زمانی را برای آنها مشخص کردیم تا کمبود دارو را جبران کنند.

وی با اشاره به کیفیت داروهای تولید داخل، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در کشور داریم این است که برخی از داروهای تولید داخل قابل استفاده برای بعضی از بیماران مثل بیماران هموفیلی نیست و نیازمند این هستیم که واردات دارو انجام شود. در صورتی که تامین ارز و ریال جهت واردات دارو، در بازه زمانی مشخص انجام نشود، ۳۵۰ قلم دارویی که نسبت به کمبود آن هشدار داده بودیم، به هزار قلم خواهد رسید.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به گسترش
بیماری های واگیردار در کشور، گفت: در تابستان به دلیل تقویت بعضی از بیماری‌ها و بعد از آن در فصل پاییز و زمستان، امروز هشدار می‌دهیم که با مرگ و میر بسیار زیادی به دلیل کمبود دارو مواجه خواهیم شد؛ بنابراین باید فکری برای تامین کمبودهای حوزه دارویی داشته باشیم.

وی افزود: نگرانی ما این است که دو موضوع در دستور کار وزارت بهداشت مغفول بماند؛ مساله اول نظام استفاده از دارو  می باشد که بسیار غیر قابل استاندارد است؛ وقتی بیماری به پزشک مراجعه می‌کند بخشی از دارو که توسط پزشک تجویز شده بدون استفاده باقی می‌ماند و بعد از مدتی باید دور ریخته شود؛ چرا در یک برگ دارو باید شاهد ۱۲ عدد قرص باشیم در صورتی که نیاز یک بیمار ۴ یا ۵ عدد قرص است و
یا در یک شیشه شربت ۴ یا ۵ قاشق استفاده می‌شود درحالی که بیش از ۱۰ الی ۱۲ قاشق شربت در نظر گرفته می‌شود.

آقای اسحاقی خاطرنشان کرد: نظارت درستی برای ارتقاء کیفیت داروهای داخلی کشور وجود ندارد هم در تجهیزات پزشکی و هم در دارو شاهد تولیدات بی‌کیفیتی هستیم و هیچ نهادی نسبت به ارتقاء استاندارد تولیدات داخل ورود نمی‌کند؛ نکته بعدی در خصوص تامین ارز برای واردات دارو و مواد اولیه می‌باشد؛ ما هشدار دادیم در صورتی که مواد اولیه به موقع تامین نشود بلااستفاده خواهد بود و تاثیری در درمان نخواهد داشت. البته بحث حمایت از تولیدات داخلی در دستورات کمیسیون قرار دارد اما این حمایت نباید منتج به فساد و سوءاستفاده از این موضوع شود./شفقنا
کد مطلب : ۱۸۷۵۸
نام شما

آدرس ايميل شما