۰

اختلال تیروئید در بارداری، ریسک اوتیسم کودک را بیش از سه برابر افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۵۵
کد مطلب : ۲۰۲۸۶
اختلال تیروئید در بارداری، ریسک اوتیسم کودک را بیش از سه برابر افزایش می‌دهد
سالم‌خبر: یافته‌های یک مطالعه که در مجله The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شده، نشان می‌دهد به‌هم‌ریختگی هورمون‌های تیروئید در دوران بارداری به‌ویژه در مادرانی که پیش از بارداری نیز دچار اختلال تیروئید بوده‌اند می‌تواند خطر ابتلای کودک به اختلال طیف اوتیسم را به‌شکل قابل‌توجهی افزایش دهد.

به گزارش سالم‌خبر به نقل از رویترز براساس این این پژوهش با بررسی بیش از ۵۱ هزار تولد طی سال‌های
اخیر از میان این جمعیت، ۴٬۴۰۹ مادر دارای سطوح غیرطبیعی هورمون تیروئید پیش از بارداری، در طول دوران بارداری، یا هر دو بوده‌اند.

نتایج مطالعه نشان می‌دهد اگر اختلال تیروئید پیش از بارداری وجود داشته اما در طول بارداری به‌درستی درمان و کنترل شده باشد، خطر اوتیسم در کودک افزایش معناداری ندارد. همچنین زنانی که اختلال عملکرد تیروئیدشان تنها در دوران بارداری آغاز شده نیز با افزایش واضح ریسک مواجه نبودند.

اما
زنانی که هم پیش از بارداری و هم طی سه‌ماهه‌های بارداری دچار اختلال عملکرد تیروئید بوده‌اند، بیش از دو برابر سایرین احتمال داشتن فرزند مبتلا به اوتیسم را داشتند. به گفته پژوهشگران، این افزایش خطر به‌طور ویژه در مادرانی با کم‌کاری تیروئید (Hypothyroidism) و سطح پایین هورمون‌های تیروئیدی دیده شد.

مهم‌تر اینکه، هرچه مدت زمان کم‌کاری تیروئید طولانی‌تر باشد، ریسک ASD بیشتر می‌شود؛ به‌طوری که در زنانی
که در هر سه‌ماهه بارداری سطح هورمون‌های تیروئیدشان پایین بود، احتمال بروز اوتیسم بیش از سه برابر افزایش یافت. تعداد زنان دارای پرکاری تیروئید در این مطالعه بسیار اندک بوده و تحلیل جداگانه‌ای برای این گروه انجام نشد.

محققان یادآور می‌شوند که هورمون‌های تیروئید مادر برای رشد مغز جنین حیاتی‌اند و هرگونه اختلال پایدار می‌تواند فرآیندهای عصبی وابسته به این هورمون‌ها را مختل کند. 
کد مطلب : ۲۰۲۸۶
نام شما

آدرس ايميل شما