۰
ماجرای نگرانی جریان‌های خاص درباره گزینه‌های مطرح شده برای ریاست سازمان غذا و دارو چیست؟

تعارض منافع، اسم رمز حمله به وزیر بهداشت

تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۲۵
کد مطلب : ۱۷۵۸۵
تعارض منافع، اسم رمز حمله به وزیر بهداشت
سالم‌خبر: رویداد 24 در گزارشی نوشت: گمانه‌زنی‌هایی در مورد انتصاب معاون جدید سازمان غذا و دارو در فضای رسانه‌ای و صنعت دارویی کشور مطرح شده که به نظر می‌رسد باعث نگرانی جریانی خاص در حوزه‌ی دارو شده است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آستانه انتصاب معاونت جدید سازمان غذا و دارو است. معاونت غذا و دارو به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های این وزارت‌خانه، وظیفه تأمین دارو و تضمین سلامت جامعه از طریق نظارت بر کیفیت و تأمین داروی مورد نیاز کشور را بر عهده دارد.
 
در روز‌های اخیر، شایعات و گمانه‌زنی‌هایی
پیرامون این انتصاب در فضای رسانه‌ای و صنعت دارویی کشور مطرح شده است که به نظر می‌رسد باعث نگرانی جریانی خاص در حوزه‌ی دارو شده است.
 
مصاحبه‌ای از محسن جلواتی، عضو هیأت مدیره سازمان دیدبان شفافیت، در خبرگزاری مهر منتشر شده است. جلواتی در این مصاحبه ادعا کرده که برخی از سندیکا‌های دارویی در حال تلاش برای منصوب کردن شخصی خاص به عنوان رئیس سازمان غذا و دارو هستند. برخی معتقدند که جلواتی خود به دنبال تأثیرگذاری بر روند انتخاب رئیس جدید این سازمان است.

جلواتی در این مصاحبه به احتمال تعارض منافع در میان گزینه‌های
مطرح برای این سمت اشاره کرده و هشدار داده که چنین مسائلی می‌تواند به گسترش فساد در سازمان غذا و دارو منجر شود. دغدغه جلواتی در حالی مطرح شده که او زمانی که در دولت‌ قبلی یکی از صاحبان شرکت‌های دارویی برای وزارت بهداشت منصوب شد، هیچ نگرانی از بابت تعارض منافع نداشت.
سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ که بیماری کرونا روزانه جان ۱۰۰‌ها نفر را در کشور می‌گرفت، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه وزارت بهداشت قرارداد تولید ۶۰ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک را با شرکت گامالیای روسیه منعقد کرده است. در این خبر آمده بود که طرف ایرانی قرارداد، شرکتی به
نام «اکتوور کو»  است که قرار است تولید واکسن در ایران را بر عهده بگیرد. لازم به ذکر است که هیچ واکسن اسپوتنیک روسی در ایران ساخته و توزیع نشد.

بعدتر مشخص شد که وزیر وقت بهداشت تا حدود یکسال قبل از آنکه به وزارت برسد، مدیرعامل و بنیانگذار شرکتی به نام «تراپیکال دراگ اینداستری» بوده است. مدیرعامل شرکت «اکتوورکو»، نائب رئیس هیات مدیره شرکت «تراپیکال دراگ اینداستری» بود.

حال سوال اینجا است که در زمانی که تعارض منافع در بالاترین سطح خود در دولت منجر به فساد‌های ده‌ها میلیون دلاری می‌شد دیدبان شفافیت
و عدالت و به خصوص محسن جلواتی چشم خود را بسته بودند و حالا که دولت جدید به دنبال اصلاح رویه‌های قبلی است فریاد مبارزه با فساد سر می‌دهند. چرا حالا که محسن جلواتی زمانی که معاون گمرک ایران بود و پرونده‌ی فساد ۹۶ میلیون دلاری شرکت ا. ک به گمرک ارجاع داده شده بود جلوی فساد دارویی را نگرفت. آیا مطرح کردن موضوع «تعارض منافع» در سازمان غذا و دارو در حالی که هنوز گزینه‌ی ریاست این سازمان نهایی نشده است با هدف مبارزه با فساد است یا تنها اسم رمزی است برای حمله به دولت جدید با هدف جهت دهی به تصمیمات کلان دارویی کشور.
کد مطلب : ۱۷۵۸۵
نام شما

آدرس ايميل شما