۰
وزیر بهداشت:

جمعیت ظرف ۷ سال افزایش نیابد، دچار بحران می‌شویم

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۵۹
کد مطلب : ۱۳۵۵۱
جمعیت ظرف ۷ سال افزایش نیابد، دچار بحران می‌شویم
سالم خبر: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از مشکلات کشور موضوع سالخوردگی جمعیت است و فقط یک دریچه هفت ساله داریم که اگر در این مدت افزایش جمعیت را در دستور کار قرار ندهیم، کشور دچار بحران خواهد شد.

به گزارش سالم خبر، روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش مشترک کمیسیون‌های فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان در مورد نحوه عملکرد دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دستور کار قرار گرفت و بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص، گفت: یکی از مشکلات کشور موضوع سالخوردگی جمعیت است و فقط یک دریچه هفت ساله داریم که اگر در این ۷ سال افزایش جمعیت را در دستور کار قرار ندهیم، کشور دچار بحران خواهد شد.

وزیر بهداشت و درمان افزود: در مجلس انقلابی طرحی درحمایت از جمعیت و خانواده تصویب شد که ابلاغ آن با شروع کار دولت سیزدهم مصادف شد.

وزیر بهداشت و درمان افزود: از ۱۷۳ ماده این قانون، ۴۳ ماده و حدود ۶۰  آن به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ارتباط با وزارت بهداشت است و برای اجرای این قانون، قرارگاه جوانی جمعیت با مسئولیت وزیر تشکیل  و تا امروز۱۵ جلسه در این باره تشکیل شده است.

تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور قانون جوانی جمعیت را با مسوولیت رییس دانشگاه اجرا می‌کنند

وی درباره موفقیت هایی که وزارتخانه در اجرای این قانون بدست آورده است، تصریح کرد: تسریع در اجرایی سازی قانون، ایجاد هماهنگی در سطح ستادها و دانشگاه‌های وزارتی انجام شد و در حال حاضر تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور قانون جوانی جمعیت را با مسوولیت رییس دانشگاه اجرا می‌کنند.

عین اللهی یادآور شد: درهرقرارگاه ۹ کمیته وجود دارد که مسوولیت اجرای قانون و برنامه ریزی برای فرهنگ سازی و نظارت و پایش را دارد. البته تاکنون ۷ دستور عمل را با امضای وزیر ارائه دادیم و ۲۴ بخش نامه هم معاونان برای جوانی جمعیت کشور در نظر گرفتند و هدف آسان سازی و ارزان سازی خدمات بهداشتی و درمانی شود.

وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه وزارتخانه برای بند به بند قانون موارد اجرایی را درنظر گرفته است،اظهار داشت: به عنوان مثال اصلاح دستورالعمل غربالگری ناهنجاری ها، راه اندازی سامانه باروری سالم، اصلاح دستورعمل دارویی برای جلوگیری از سقط عمدی، ابلاغ راهنمای حفظ و مراقبت از سلامت، ابلاغ عوارض خطرناک سقط عمدی، ابلاغ راه اندازی مراکز درمانی ناباروری، ابلاغ پوشش رایگان بیمه مادر باردار، ابلاغ بخش نامه هایی برای مرخصی زایمان و دورکاری برای زنان باردار، ابلاغ بخش نامه هایی برای استفاده از مرخصی تحصیلی و دیگر اقدامات سبب اجرای قانون شده تا وظایف خود را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از شاخصه های مهم رتبه بندی دانشگاه ها، موفقیت دانشگاه ها در موضوع جوانی جمعیت است، گفت: سامانه ۱۹۰ و ثبت شکایات مردمی نیز را نیز راه‌اندازی کردیم که شکایت مردم را جمع بندی می‌کند. البته برای اقدامات انجام شده هیچ اعتباری در نظر گرفته نشده است و امیدواریم در بودجه سال ۱۴۰۲ بودجه لازم برای نهادهایی که در این باره فعال هستند،اختصاص داده شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: موضوع فرهنگ سازی درباره قانون جوانی جمعیت بسیار مهم است و باید در رسانه ها، صدا و سیما و سایر نهادها موضوع فرهنگ سازی مورد توجه قرار بگیرد.

صباغیان: خانه‌های ۴۵ متری و ۶۵ متری نمی‌توانند بیش از یک فرزند را در خود جای دهند

در ادامه صباغیان نماینده مردم مهریز در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل جمعیت را باید در محل دیگری جستجو کنیم؛ خانه‌های ۴۵ متری و ۶۵ متری نمی‌توانند بیش از یک فرزند را در خود جای دهند؛ هزینه بهداشت سرسام آور است و شخص نمی‌تواند فرزندی داشته باشد.

در برخی شهرستان‌ها تعداد فرزندان زیاد است چرا که مشکلات مذکور وجود ندارد اما افرادی که در تهران و شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند نمی‌توانند بیش از یک فرزند داشته باشند زیرا هزینه‌ها سرسام آور است بنابراین باید اصل مشکل حل شود.

علیزاده: مشکلات سد راه اجرای قانون جوانی جمعیت در بودجه ۱۴۰۲ حل شود

علیزاده نماینده مردم دامغان در مجلس بر رفع مشکلات سد راه اجرای قانون جوانی جمعیت در بودجه ۱۴۰۲ تاکید کرد.

وی گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یکی از بهترین قوانین مجلس است و مجلس وظیفه خود را در رابطه با این قانون انجام داد اما ستاد ملی جمعیت تقریبا کار خاصی را انجام نداده است.

محمد بیگی : طی یک سال گذشته ۱۲۱ هزار مادر خودروی فرزندآوری دریافت کرده اند

محمد بیگی نماینده مردم قزوین و آبیک و البرز در مجلس یازدهم ادامه داد: این قانون و سایر قوانین از این دست در طول ۴۴ سال انقلاب تماماً نمونه حقوقی، علمی و عملی دفاع از حقوق زنان و کودکان بوده و ما شاهدیم طی یک سال گذشته ۱۲۱ هزار مادر خودروی فرزندآوری دریافت کرده اند و ۲۴۰ هزار خانواده وام فرزندآوری گرفته اند، همچنین ۱۸۰۰ خانواده نیز خانه و زمین سه فرزندی را دریافت کرده اند. سامانه باروری سالم برای اولین بار در کشور برای ارائه بهتر و ارزانتر خدمات مادران باردار به صورت الکترونیکی هفته گذشته توسط وزیر بهداشت افتتاح شد.

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس افزود: نظام PHC و بهداشت و درمان کشور از بهترین نظام های بهداشتی ارتقا یافته با هدف سلامت مادر و کودک می باشد، البته تعجب می کنم چرا برخی به دنبال تعلیق حضور ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل با اهداف سیاسی هستند، در حالی که کشور ما در این زمینه در حال یشرفت ویژه برای خدمات رسانی به مادران و کودکان است.

رحمانی: دبیرخانه ستاد ملی جمعیت هنوز تشکیل نشده است

در ادامه فاطمه رحمانی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در این خصوص ادامه داد: پس از گذشت یک سال از ابلاغ قانون، ساختار دبیرخانه ستاد شکل نگرفته و این ستاد مهم خود فاقد ساختار است. عدم تحرک و پویایی دبیرخانه به ویژه در مورد تخصیص بودجه بند (ب) قانون بودجه ۱۴۰۱ جای سوال دارد. از لوازم لازم اجرای قانون تخصیص بودجه است که در این زمینه دبیرخانه ستاد باید در تعامل با دستگاه‌ها این مهم را به سرانجام برساند که متأسفانه با وجود گذشت ۹ ماه از سال اقدام نشده است.

شهریاری : وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه اجرای قانون جمعیت جدی است

در ادامه حسینعلی رئیس کمیسیون بهداشت مجلس قانون جوانی جمعیت را افتخار مجلس یازدهم برشمرد و از اینکه این قانون در مناطق مرزی کشور اجرا نمی‌شود، انتقاد کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: ممکن است بتوانیم اقشار متوسط و پایین جامعه را با مشوق‌ها راضی کنیم که فرزندآوری کنند ولی تمام مسائل مشوق‌ها نیست، باید کار فرهنگی دقیقی صورت گیرد و وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه بسیار جدی است.

آقا تهرانی: رییس جمهور از اهمیت قانون جوانی جمعیت اطلاع دارد و حمایت می‌کند

در ادامه آقا تهرانی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: رئیس جمهور اهمیت قانون مذکور را می دانند و از آن حمایت کرده اند. آمار ارائه شده درخصوص کاهش میزان طلاق، کاهش سن ازدواج و افزایش میزان ازدواج خوشحال کننده است، اما برخی نمایندگان می گویند در شهرستان ها در راستای اجرای این قانون موردی را مشاهده نمی کنند. مردم باید اثرات قوانین را ببینند. از نمایندگان درخواست می کنم در استان ها و شهرستان ها، گزارش ها را دریافت کنند تا ستاد ملی جمعیت کار را جدی تر دنبال کند.
کد مطلب : ۱۳۵۵۱
نام شما

آدرس ايميل شما