۰
بهمن صبور، نایب رییس انجمن داروسازان تهران:

کمبود فعلی دارو ناشی از تصمیم‌گیری‌های 6 ماه قبل دولت و مجلس است

تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۴۱
کد مطلب : ۱۳۲۸۹
کمبود فعلی دارو ناشی از تصمیم‌گیری‌های 6 ماه قبل دولت و مجلس است
سالم‌خبر: نائب رییس انجمن داروسازان تهران گفت: دولتمردان به رغم اعلام حمایت از داروسازان و متولیان سلامت جامعه با تصمیم‌گیری ها و سیاست های متناقض نه تنها حمایتی نکرده‌اند بلکه مشکلاتی را هم برای این شرکتها ایجاد کرده‌اند.

بهمن صبور با اعلام اینکه پروسه کامل تولید دارو ۴ و نیم تا ۶ ماه به طول می انجامد، گفت: با توجه به اینکه حداقل ۴ و نیم و حداکثر ۶ ماه طول می کشد تا یک دارو وارد داروخانه شود، اگر مشکلی اکنون در زنجیره تولید دارو پیش بیاید اثر آن حداکثر تا ۶ ماه آینده در بازار مشخص می شود. بنابراین با توجه به صحبت های وی می توان گفت کمبودی که اکنون در حوزه دارو وجود دارد، در نتیجه مشکلاتی است که حداقل ۴ و نیم ماه گذشته در تولید آن وجود
داشته است.
 
وی همچنین افزود: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، گمرک‌،‌ وزارت صمت و سازمان غذا و دارو از نهادهایی هستند که در واردات مواد اولیه برای تولید دارو در کشور نقش دارند و برای تداوم ورود بدون مشکل این مواد، نیاز به هماهنگی مابین این چند نهاد است.

نایب رییس انجمن داروسازان همچنین در خصوص علل اخلال در فرآیند ورود مواد اولیه دارو گفت: زمانی که مجلس تصمیم گرفت در عوض تخصیص ارز مستقیم، منابع ریالی در اختیار شرکت ها بگذارد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در خصوص اینکه معادل کدام ارز باید به این شرکت ها اختصاص داده شود، مردد بودند. همین امر یکی از دلایلی بود که تا مشخص شدن تکلیف آن، واردات مواد اولیه به تعویق افتاد. باید به این
موضوع هم اشاره کرد که پرداخت همین معادل ریالی هم با تاخیر همراه بود.

به گفته بهمن صبور اوایل سال دولت اعلام کرد که مالیات بر ارزش افزوده را بر اساس دلار نیمایی اخذ می کند که همین موضوع سبب شد با افزایش مالیات بر ارزش افزوده مواد اولیه وارداتی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده بودند، تولیدکنندگان به دلیل کمبود نقدینگی قادر به تهیه مواد اولیه خود نباشند و در داروهایی همچون آنتی بیوتیک ها که ما هرساله مازاد تولید داشتیم امسال با کمبود مواجه باشیم.

وی یکی از دلایلی که موجب شد داروسازان با کمبود نقدینگی مواجه شوند تاخیر در پرداخت پول شرکت های داروساز تاخیر در پروسه تولید دانست و تصریح کرد: سازمان غذا و دارو نباید دغدغه ای جز تامین دارو و مسائلی از
این دست داشته باشد، این سازمان نباید دنبال ارز باشد. متاسفانه مسئولان سازمان به جای اینکه به دغدغه خود برسند باید نگران موضوعاتی همچون تامین ارز و اصلاح قوانین مجلس باشد.

با افزایش هزینه عوامل تولید همچون حقوق، بسته بندی و .... هزینه تمام شده تولید دارو بالا رفته است. این افزایش هزینه تولید در حالی در کشور رخ داده که داروسازان همانند بسیاری دیگر از صنعتگران اجازه افزایش قیمت دارو را ندارند. همین موضوع سبب شده تا داروسازان برای جلوگیری از تولید زیان بیشتر، تولید دارو را کاهش دهند. مشکل اساسی قیمت گذاری دارو همانند سایر قیمت گذاری ها جدا از ایرادات کلی همه قیمتگذاری های دستوری، نبود دید تخصصی به این حوزه در شورای قیمت گذاری است.

نایب رییس انجمن
داروسازان در این خصوص گفت: قیمت نوشابه خانواده در کشور ۱۸ هزار تومان شده درحالی که سرم که فرآیند تولید به مراتب سخت تر و پر هزینه تری دارد در کشور ۱۲ هزار تومان قیمت خورده است. جالب است بدانید که هزینه احداث یک خط تولید سرم چیزی حدود ۷۰ میلیارد تومان است.

وی در انتها گفت که اگر مشکلات تولید رفع نشود، مجددا در کشور شاهد کمبود دارو خواهیم بود و باید فکری اساسی به حال داروسازان کرد.

همه این مشکلات در حالی است که دارو برای هر کشور کالایی استراتژیک محسوب شده و حساب آن از مابقی کالاها جداست. اما به نظر می رسد سیاست گذاران، دارو را همانند سایر محصولات در کشور می‌بینند و بنابراین این حوزه هم از گزند سیاستهای اشتباه در امان نمانده است.
 
کد مطلب : ۱۳۲۸۹
نام شما

آدرس ايميل شما