حسن کربکندی، عضو انجمن داروسازان استان اصفهان:
هنوز ریالی از بیمههای تامیناجتماعی و نیروهای مسلح به داروخانهها پرداخت نشده است
قیمتهای دستوری درمان زوجهای نابارور را عقیم گذاشت
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۱۰
کد مطلب : ۱۳۰۶۸
سالمخبر: یک عضو انجمن داروسازان استان اصفهان، گفت: هنوز ریالی از بیمه های تامین اجتماعی و نیروهای مسلح در طرح دارویار به داروخانه ها پرداخت نشده است.
حسن کرکبندی افزود: این در حالی است که طرح دارویار از تیرماه جاری شروع شده و سه بیمه سلامت، بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح از دولت برای تحقق این طرح بودجه گرفته اند اما فقط بیمه سلامت است که پرداخت های به روز انجام داده است.
وی با بیان اینکه بر خلاف اظهارات برخی مقامات سازمان تامین اجتماعی مبنی بر پرداخت مطالبات داروخانهها عنوان کرد: بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح از شروع طرح دارویار پرداختی ای نداشته اند. این نیز در حالی است که این بیمهها بودجه ای که دریافت کرده اند نشان دار بوده است.
کرکبندی همچنین گفت: نکته قابل توجه هم این است که به تازگی در جلسه ای که از مقامات سازمان تامین اجتماعی با رئیس جمهوری داشته اند اطلاعات
از سویی کمبودهای دارویی در برخی از اقلام حیاتی همچون اسپری ﺳﺎﻟﺒﻮﺗﺎﻣﻮل مورد استفاده در حمله آسم بسیار نگران کننده شده است. این کمبودها هم در شرایطی شکل گرفته اند که به نظر می رسد چندان با تحریم ها هم مرتبط نباشند و موضوع نبود صرفه اقتصادی در تولید این داروها پررنگ تر است.
وی با اشاره به نقش قیمت های دستوری در کمبود دارو تصریح کرد: در مورد داروی ناباروری «HCG» شاهد کمبودهایی بودیم که به محض اینکه این دارو گران شد بازار از این دارو اشباع شد. این موضوع در حال حاضر در داروی دیگر ناباروری به نام «HMG» تکرار
عضو انجمن داروسازان استان اصفهان همچنین ادامه داد: قیمت داروی «HCG» که به آن اشاره کردم چهار برابر شده است. همان موقع هم داروخانه هایی که می خواستند این دارو را تامین کنند باید سرمایه بسیار زیادی را در اختیار داشتند. بنابراین الان با گران شدن این دارو و داروهای مشابه آن، سرمایه در گردش داروخانه ها باید بسیار بالا برود. این در حالی است که از یک طرف تعداد داروهایی که تحت پوشش بیمه قرار می گیرد روز به روز زیاد می شود و به تازگی ۵۰ مورد به دیگر هم به این تعهدات اضافه شده است.
کرکبندی نتیجه گیری کرد که بنابراین به نظر می رسد که کمبودها واقعی نیست و تولید برخی از اقلام دارویی برای شرکت ها خارج از صرفه اقتصادی است. از این رو می توان گفت محدودیت هایی که دولت در قیمت گذاری ایجاد کرده باعث کمبود برخی از داروها شده است. از این رو عجیب
وی در مورد وضعیت فعلی کمیودهای دارویی در کشور گفت: اسپری های تنفسی که داروهای مورد نیاز بیماران تنفسی هستند بسیار کمیاب شده است. حتی داروهای ساده تری همچون قطره بینی کلرور سدیم و پمادهای چشمی که در فصل پاییز و زمستان مورد مصرف قرار می گیرد هم در داروخانه ها نیست. در کنار این داروها، اکنون بیمارستان ها هم در خصوص تامین داروهای بیهوشی و کمک بیهوشی با چالش مواجه هستند.
کرکبندی همچنین به نبود سیاست گذاری واحد از سوی مسوولان نظام سلامت اشاره کرد و گفت: نبود یک سیاست و دیدگاه واحد بین وزیر و رییس سازمان غذا و دارو نیز نگران کننده است؛ به طوری که دیده شده وزیر در چند جا اسم یکی از پلت فرم های دارویی را برای عرضه رسمی دارو می آورد اما رییس سازمان غذا و دارو هم در گذشته و هم در زمان حال تاکید دارد که عرضه
وی تاکید کرد: ادامه تاخیر بیمهها در پرداخت مطالبات داروخانهها میتواند داروخانهها را به نقطه ای برساند که داروخانهها دچار توقف شوند. بنابراین غیر از اینکه داروخانهها نمیتوانند به فعالیت ادامه دهند و شمار زیادی از آن ها در خطر ورشکستگی قرار می گیرند، تامین داروی مردم نیز در طرح دارویار هم با مشکل مواجه می شود. یعنی داروخانه های همه جا نمی توانند همه داروها را بیاورند و تعداد زیادی از داروخانه ها قادر به ارائه خدمت در نزدیک محل به بیمار که ادعا می شد طرح دارویاری قرار است این کار را انجام دهد امکان پذیر نیست.