۰
بردیا فرزام‌فر، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران

قوانین خلق‌الساعه یکی از مهمترین مشکلات صنعت بیوتکنولوژی کشور است

تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۱۷
کد مطلب : ۱۳۰۲۴
قوانین خلق‌الساعه یکی از مهمترین مشکلات صنعت بیوتکنولوژی کشور است
سالم‌خبر: مهمترین مشکل صنایع دارویی کشور از جمله صنعت بیوتکنولوژی با سیستم‌های دولتی کشور است به طوری که اگر بتوانیم مسائل داخلی‌مان را با آنان حل کنیم مسائل خارجی‌مان در فرع قرار می‌گیرند.

به گزارش سالم‌خبر؛ بردیا فرزام‌فر، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران در یک نشست خبری با بیان این مطلب، افزود: هزینه تولید داروهای بایوتک نسبت به هزینه های تولید داروهای شیمیایی بیشتر است به همین دلیل نیز قیمت داروهای بایوتک در سراسر جهان نسبت به داروهای شیمیایی بیشتر است. مهمترین مزیت و فرصتی که صنعت بایوتک در کشور بوجود آورده است واقعا قابل قیاس با هیچ جای دنیا نیست. تولید کننده ی ایرانی هزینه تولید دارو را توانسته به مقدار بسیار زیادی کاهش دهد.

وی ادامه داد: ما اگر بر فرض به میزان 15 هزار همت برای تولید دارهای
بایوتک هزینه می‌کنیم اگر همین محصول را قرار بود از خارج وارد می کردیم شاید باید بالای 150 هزار همت باید پرداخت و هزینه می کردیم. با این میزان هزینه‌ی بالا برای واردات یا  نمی‌توانسیتم این دارو را در کشور داشته باشیم یا باید چندین برابر هزینه ارزی بابت تهیه‌‌ی این نوع داروها می پرداختیم.

فرزام‌فر افزود: این ارزشمندترین فکت از مزایای مطرح در مورد صنعت بیوتک در کشور است. مساله مهم دیگر اینکه بیش از 40 درصد از صادارت کل داروی کشورمان از فرآورده‌های بایوتک است چون زیرساختهایی که در کشور بنا شده است با توجه به نبود این زیرساخت ها در اغلب کشورها می توان بازار خوبی در جهان داشت. ضمن آنکه فاصله تکنولوژی که ایران در این حوزه با کشورهای مشابه خود دارد قابل مقایسه با کشورهای مشابه ما در حوزه‌ی دارو مانند اردن و ترکیه نیست و این کشورها  حرفی برای گفتن
در این حوزه ندارند.

وی همچنین ادامه داد: محصولات بیوتکنولوژی تولید ایران به کشورهای همسایه، اروپایی، آسیایی و آمریکای لاتین صادر می‌شود و تکنولوژی ایران با کشورهای دیگر برای تولید این محصولات، قابل رقابت است.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران تصریح کرد: ما مهمترین مشکل اصلی‌مان با سیستم‌های دولتی کشور است. به طوری که اگر بتوانیم مسائل داخلی‌مان را حل کنیم مسائل خارجی‌مان در فرع قرار می‌گیرند. صنعت بیوتکنولوژی کشور در حال حاضر با چند مشکل مواجه است؛ یکی سیستمی که ما را رگولیت می‌کند و دیگری عدم ثبات قوانین است؛ شما قانونی را نمی توانید پیدا کنید که به مدت یک سال دوام داشته باشد. بدین معنا که شما هر برنامه ریزی برای تولید و فروش و صادارت انجام دهید مطمئنا در مدت زمانی کوتاه چندین قانون تغییر خواهد
کرد که شما را محدود خواهد کرد.

وی ادامه داد: به طور مثال در یک مقطع زمانی ارز کم می شود و یکباره اعلام می کنند چون شما ارز دولتی گرفته اید صادرات دارو ممنوع است. بدون ارائه ی هیچ ‌گونه راهکاری حکمی را که می‌دهند باید اجرا کنید و نتیجه آنکه شما برای بازار صادراتی که ده سال زحمت کشیده اید و ایجاد کرده اید نمی توانید محصولی ارائه کنید و ظرف یک سال رقیب شما این بازار را تصاحب خواهد کرد.

فرزام‌فر همچنین گفت: یا قمیت ارز نیز یک باره تمامی برنامه‌ریزی شما تغییر خواهد کرد چون این مساله  پیش بینی نشده است و مساله را  تعمیم می دهند به قبل و شما یکباره به یک میزان بودجه عجیب و غریبی نیاز پیدا می‌کنید که منجر به ایجاد مشکل برای شرکت های بزرگ و ورشکستگی صنایع کوچک دارویی خواهد شد.

وی افزود: نکته مهم اینست که ما باید مشکلمان را با دنیا حل کنیم درست است که دارو
جزو موارد تحریم محسوب نمی‌شود اما پول دارو که تحریم است پس این که گفته می‌شود؛  دارو تحریم نیست یک شعار است. چون شما وقتی دارو می فروشید و صادر می‌کنید باید پولش را بگیرید.

 فرزام‌فر با بیان اینکه در حال حاضر جهان به سمت تولید داروهای بایوتک پیش می‌رود و از دولت انتظار داریم برای اتخاذ سیاست‌های دارویی از انجمن‌های تخصصی دارو نظرخواهی کند، تصریح کرد: در تصمیم‌گیری‌های کلیدی برای صنایع از جمله صنعت دارو از هیچ یک از انجمن‌های تخصصی در حوزه‌ی دارو دعوت نمی‌شود. بزرگترین مشکل ما تولیدکنندگان دارو با دولت اینست که انجمن‌های مختلف دارویی باید برای تصمیم گیری‌هایی مانند گمرک، تغییر نرخ ارز و قیمت گذاری از سوی دولت دعوت شوند. با مشورت با این متخصصین بسیاری از بروز اتفاقاتی که در حوزه ی دارو می افتد، جلوگیری می‌شود.
کد مطلب : ۱۳۰۲۴
نام شما

آدرس ايميل شما