۰
حسن کربکندی، عضو انجمن داروسازان استان اصفهان:

مخالفان دارویار تصویب طرح دوفوریتی حذف مالیات بر ارزش افزوده‌ی دارو را متوقف کردند

چه کسانی در پشت پرده به کمبود دارو در کشور دامن می‌زنند؟
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۰۹
کد مطلب : ۱۲۹۸۷
مخالفان دارویار تصویب طرح دوفوریتی حذف مالیات بر ارزش افزوده‌ی دارو را متوقف کردند
سالم‌خبر: یک عضو انجمن داروسازان استان اصفهان گفت: مجلس بدون در نظر گرفتن عواقب تاخیر در حذف ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده‌ی واردات دارو و تجهیزات پزشکی بازار داروی کشور را با کمبودهای جدی‌ مواجه کرده است.

حسن کربکندی همچنین افزود: به نظر می رسد این کمبودها با نزدیک شدن فصول سرد چالش برانگیز شود؛ چرا که همین حالا نیز در تامین داروی آنتی بیوتیک دچار مشکل هستیم ضمن آنکه یکی از چالش‌های ما در حوزه تامین سرم است.

وی با اشاره به اینکه فقط داروهای عمومی نیستند که دچار کمبود شده‌اند، تصریح کرد: متاسفانه داروهای تخصصی
همچون داروی مورد نیاز بیماران صرع از جمله فنیتوئین، لیسکانتین و غیره در داروخانه ها به راحتی پیدا نمی شود. البته این داروها در بازار غیر رسمی همچون ناصرخسروی فضای مجازی با هزینه های گزاف پیدا می شود که مشکل شدیدی برای بیماران ایجاد کرده است.

کربکندی ادامه داد: همین حالا فنیتوئین که در بازار به سادگی یافت نمی شود در فضای مجازی به قیمت گزاف یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان فروخته می شود. نکته قابل توجه این است که حتی داروی لیسکانتین که فقط به داروخانه های دولتی ارائه می‌شود هم در بازار سیاه دارو موجود است و به راحتی خرید و فروش
می شود.

این عضو انجمن داروسازان اصفهان با اشاره به طرح دو فوریتی حذف مالیات بر ارزش افزوده از واردات دارو و تجهیزات پزشکی که همچنان مسکوت مانده تاکید کرد: تصویب این طرح به طرز عجیبی متوقف شد و باید بررسی کرد منافع چه کسانی در این حوزه مانع اجرای طرحی شده که باعث رسوب و به دام افتادن داروها در گمرک می شود و به کمبود دارو در سطح کشور دامن می‌زند؟

ماده واحده لایحه معافیت واردات مواد اولیه دارویی، شیرخشک و تجهیزات پزشکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به این شرح است: ماده واحده- از سال ۱۴۰۱ مواد اولیه دارویی، مواد اولیه
شیر خشک اطفال، مواد اولیه و قطعات ساخت و یدکی تجهیزات و ملزومات پزشکی و توان‌ بخشی و تجهیزات پزشکی با دوام (دستگاه‌ ها) که فاقد مشابه تولید داخلی باشند، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در گمرک معاف هستند.

تتبصره- در صورتی که موارد مذکور تولید مشابه داخلی داشته باشد، اگر واردات آن به دلیل کمبود داخل نسبت به نیاز بازار ضرورت داشت، واردات آنها با رعایت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب ۱۳۹۸، مشمول مالیات بر ارزش افزوده با نرخ دو درصد (۲%) در مبادی گمرکی است./بازار
 
کد مطلب : ۱۲۹۸۷
نام شما

آدرس ايميل شما