۰
مجتبی بوربور، نایب‌رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو:

در بال‌های مختلف دولت تصمیمات متناقضی با طرح دارویار گرفته‌ می‌شود

کاهش مالیات ارزش افزوده‌ی دارو با دستور هیأت دولت قابل حل‌ است
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۲۷
کد مطلب : ۱۲۸۴۳
در بال‌های مختلف دولت تصمیمات متناقضی با طرح دارویار گرفته‌ می‌شود
سالم‌خبر: طرح دارویار اگرچه به‌عنوان یکی از طرح‌های خوب در حوزه صنعت دارو مطرح است اما به دو دلیل تامین‌نشدن نقدینگی و تصمیمات متناقض در بال‌های مختلف دولت می‌تواند به مشکل برخورده و به‌درستی اجرا نشود.

مجتبی بوربور، نایب‌رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با بیان این مطلب درباره مشکلات مالیات ۹ درصدی ارزش افزوده برای دارو گفت:‌ خواسته‌ی اولیه وزارت بهداشت صفرشدن این مالیات بود، هرچند که نه این خواسته و نه کاهش ۹ درصد به یک درصد هنوز محقق نشده است.

وی افزود: برنامه‌ریزی انجام شده برای طرح دارویار و بهای تمام‌شده برای دارو به‌گونه‌ای بود که بر مبنای ارز نیمایی کمترین حاشیه‌ سود برای تولیدکنندگان درنظر گرفته شده است در این متغیر چیزی به نام مالیات ارزش افزوده با این مکانیسمی
که در قانون وجود دارد، قید نشده و فرض بر این بود که مالیات همان یک درصدی باشد که اکنون وزارت بهداشت و تولیدکنندگان دارو خواستار آن هستند، اما تاکنون محقق نشده است.

به‌گفته بوربور، با این قانون مالیاتی ۹ درصدی باید ۱۶ تا ۲۵ درصد به قیمت مصرف‌کننده پس از تغییراتی هم که در طرح دارویار اعمال شده، اضافه کرد.

وی با بیان اینکه اگر این مشکل برطرف نشود و تولیدکنندگان دارو مجبور به پرداخت همین مالیات ۹ درصدی باشند طرح خوب دارویار به دلیل همین مسئله می‌تواند زیر سؤال برود. واقعی‌سازی قیمت با اجرای این طرح اتفاق افتاده اما اگر این مالیات اصلاح نشود، دوباره از واقعی‌سازی قیمت دارو یک پله عقب می‌افتیم. عواقب این مسئله تکرار مشکلات گذشته برای شرکت‌های دارویی است.

او ادامه می‌دهد:‌ حاشیه سود شرکت‌ها
در طرح دارویار حداقلی است و با وجود رشد تورم در کشور، تولید دارو با قیمت فعلی متناسب با ۶ ماه آینده هم نیست و برای شرکت صرفه نخواهد داشت، پس ضرورت دارد این مشکل حذف شود تا بحران تامین دارو نداشته باشیم. از سوی دیگر در طرح دارویار قیمت همه داروها به یک نسبت افزایش پیدا نکرد و این اتفاق تنها برای برخی شرکت‌ها خوب بود، اما عمده شرکت‌ها با افزایش کمتر و قطره‌چکانی مواجه بودند و ‌اصلاح‌نشدن قانون مالیات باعث می‌شود در ریسک تامین نامتوازن دارو قرار بگیریم. علاوه بر اینکه انگیزه و امکان تولید هم کم می‌شود و کمبودهایی که اکنون وجود دارد برطرف نخواهد شد.

این فعال حوزه دارو با تأکید بر اینکه ضرورت دارد دولت به‌عنوان بزرگ‌ترین خریدار، سیاستگذار و تامین‌کننده دارو در این حوزه متوازن‌تر و کامل‌تر
تصمیم‌ بگیرد، تصریح کرد: این طرح خوب با رعایت‌نشدن الزاماتش به‌راحتی خراب می‌شود و دو عامل ازجمله تامین‌نشدن نقدینگی و تصمیمات متناقض می‌تواند اجرای آن را با مشکل مواجه کند. هزینه‌های طرح از طریق بیمه پوشش داده می‌شود و با وجود اینکه بودجه فاز اول آن پرداخت شده اما همه نگران استمرار نداشتن آن هستند. از سوی دیگر ممکن است در بال‌های مختلف دولت و در قسمت‌های مختلف سیاستگذاری تصمیمات متناقض گرفته شود که درست پیاده‌نشدن پیش‌بینی‌ها در اجرای طرح را به‌دنبال دارد. مانند همین مسئله مالیات ارزش افزوده که با دستور هیأت دولت قابل حل‌شدن است اما تا زمانی که قانونی اعلام نشود، گمرک نمی‌تواند حتی به‌خاطر دارویار تکلیف قانونی خود را انجام ندهد./ همشهری
 
کد مطلب : ۱۲۸۴۳
نام شما

آدرس ايميل شما