۰
فرشاد هاشمیان، رئیس انجمن علمی داروسازان ایران:

فارماکوپه‌ی همه کشورها برای ورود داروی جدید دچار محدودیت است

نوزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران 11-9 شهریورماه برگزار می‌شود
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۴۲
کد مطلب : ۱۲۷۹۱
فارماکوپه‌ی همه کشورها برای ورود داروی جدید دچار محدودیت است
سالم‌خبر: رئیس انجمن علمی داروسازان ایران، گفت: اگر ریتم‌ سیستم توسعه‌ی نظام بهداشت و درمان و صنایع دارویی کشور را با ریتم بسیار شتابان جهانی هماهنگ نکنیم به طور قطع دچار شکست می‌شویم.

به گزارش سالم‌خبر؛ فرشاد هاشمیان در نشست خبری با اصحاب رسانه با اعلام برگزاری نوزدهمین دوره همایش انجمن علمی داروسازان ایران در شهریور ماه سال جاری اظهار داشت: برگزاری همایش‌ها در کشور در دوره کرونا مانند سراسر جهان که به شکل غیرحضوری و وبینار برگزار می‌شد دچار وقفه‌ای دو ساله‌ شد. اما حال که فضا فروکش کرده و اصراری ایجاد شده که به رغم وجود نگرانی‌ها از موج های مختلف کرونا در جهان بازگشت روانی اتفاق افتد و فضایی مورد قبول ایجاد و عادی سازی ایجاد شود وزارت بهداشت و درمان کشور نیز در راستای سیاست جهانی اگرچه همایش ها را در دوره‌ی همه‌گیری کرونا تعلیق کرد اما در چند ماه اخیر مجوز همایش‌های حضوری را صادر کرده است.

وی افزود: مجوز نوزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران با محوریت خدمات بیمار محور در داروسازی از سوی مرکز آموزش های مداوم وزارت بهداشت که وابسته به معاونت آموزشی این وزارت است صادر شد که در روزهای نهم تا 11
شهریورماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.

 هاشمیان با بیان اینکه در حال حاضر در همان ساعات نخست 1600 نفر برای حضور در این همایش ثبت نام کردند، افزود: با توجه به سابقه و حسن شهرتی که در میان همکاران دارد در مدت زمان کوتاهی این تعداد ثبت نام کردند و ظرفیت تکمیل شده است.

وی همچنین اظهار داشت: از جهت فضای علمی همایش ما سعی کردیم به گونه ای عمل کنیم که فاصله دو ساله عدم برگزاری این همایش را به گونه ای پوشش داده شود و پس از این همایش نیز سعی داریم که همایش های فصلی را همانند سالهای گذشته برگزار کنیم.

رئیس انجمن علمی داروسازان ایران با اشاره به اهداف و محورهای همایش تصریح کرد: نوزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران نیز مانند همایش‌های جهانی دو محور را دنبال می کند. یکی به روزرسانی اطلاعات همکاران و متخصصان این حوزه در تمام زمینه‌ها،
چه در رابطه با داروهای جدید، پروتکل‌ها و گایدلاین های جدید و اخباری که در سطح دنیا منتشر شده و تمامی اطلاعاتی که باید همکاران به روز باشند تا توانند صلاحیت حرفه ای خود را به روز کنند و بهتر فعالیت کنند.

 وی ادامه داد: محور دیگر همایش که شاید کمتر در اخبار رسمی به آن اشاره شده است ارتباطات انسانی و تجدید ارتباطاتی است که می‌تواند  نقش بزرگی در جوامع حرفه‌ای و تخصصی ایجاد کند. اگرچه این بخش از محوریت همایش متاثر از همه‌گیری کرونا دچار وقفه شد اما امید داریم با ایجاد این ارتباطات رشد کند و بارش افکار در حوزه ی تولید و توزیع و پخش  اتفاق بیفتد.

هاشمیان گفت: در این همایش سعی کرده‌ایم در این مدت کوتاه بار علمی همایش را بالا ببریم چنانچه 70 سخنران که بیشتر آنان از همکاران تراز اول و استاد تمام دانشگاهها و مراجع علمی کشور هستند، حضور خواهند داشت. تعداد قبل توجهی پنل های تخصصی داریم و سعی شده بالاترین هجم مطالب در این مدت زمان کوتاه همایش در اختیار همکاران قرار گیرد.

وی همچنین افزود: اتفاق دیگر نوزدهمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان ایران، حضورو ارتباط با صنایع داروسازی در سطوح مختلف است. صنایع به نوعی زنجیره داروسازی از مواد اولیه، داروهای ساخته شده و صنعت پخش و مجموعه هایی که می توانند به خدمت بهتر در داروخانه ها کمک کنند که در نمایشگاه جنبی همایش حضور دارند و مجموعا هدف بهره برداری بیمار از این زنجیره است به همین دلیل نیز شعار این همایش تمرکز روی خدمات بیمار محوراست.

هاشمیان با بیان اینکه برای رشد و توسعه ی صنعت دارو در سطح جهان معمولا منتظر ما نمی‌مانند. دگرگونی و دگردیسی‌ها در صنعت داروسازی دائما در جریان و در حال تغییر است. روش‌های تحقیق در حال تغییر است. حتی روش های تولید و فایننسیک در تولید و بازار دارو در حال تغییر است ، تصریح کرد: ما اگر ریتم‌مان را با ریتم بسیار شتابان جهانی هماهنگ نکنیم طبیعاتا سیستم دچار شکست می شود و هدف ما این است که در انجمن‌های علمی و دانشگاه ها این موارد به روز رسانی شود. هدف ما به روزرسانی مطالب و انتقال
آن به متخصصان آینده است .

وی در پاسخ به سوال سالم‌خبر در مورد پارادوکس محدودیت ورود دارو در فارماکوپه کشور با یکی از محورهای همایش که الزام بر روزآمد کردن دارو، درمان و گایدلاین های کشور گفت: اولا فهرست دارویی بسته نیست منتهی یک نکته ای وجود دارد در این بحث یک سری شاخص‌هایی وجود دارد که یک دارو وارد لیست دارویی یک کشور شود بدین معنا که برای ورود دارو به فارماکوپه‌ی هر کشوری در جهان محدودیت هایی وجود دارد اما نکته قابل توجه اینکه برای ورود یک دارو به فارماکوپه به غیر از اثربخشی efficacy بحث فارمااکونومی آن نیز مطرح است.

هاشمیان ادامه داد: ما بحث فارمااکونومی (اقتصاد دارو) را برای ورود یک دارو به فارماکوپه ی کشور در نظر می گیریم که در بیشتر کشورهای مترقی نیز اتفاق می افتد. حال ورود یا محدودیت در کشور ما نیز بستگی به وضعیت اقتصادی دارد که فرای تغییر دولت ها این فاکتورها تغییر می کنند.

وی همچنین تاکید کرد: ما به عنوان انجمن علمی پروتکل‌های روزآمد شده را به اطلاع همکاران و متخصصان می‌رسانیم. در این گونه همایش‌های علمی در حوزه ی درمان وقتی همکاران آگاهی پیدا کنند تقاضا نیز برای دارو و درمان‌های جدید ایجاد می‌شود. ما به عنوان وظیفه دانش را منتقل می کنیم حتی اگر در اجرا، امکان فراهم کردن درمان‌های ایده‌آل وجود نداشته باشد.

رئیس انجمن علمی داروسازان ایران خاطرنشان کرد: ما در دوره قبل اعلام کردیم می‌توانیم بازوی مشورتی فارماکوپه کشوری باشیم و برای هر کشوری که مجموعه های علمی بازوی مشورتی دایره های اجرایی باشد، بسیار مفید است. انجمن‌ها عمق جامعه تخصصی هستند با این اراده و تفکر ما با وزارت بهداشت و درمان مذاکرات اولیه را انجام داده بودیم که با تغییر دولت این مساله تحت الشعاع قرار گرفت اما ما همچنان اعلام آمادگی می کنیم که به عنوان بازوی مشورتی شورای فارماکوپه سازمان غذا و دارو و تمام معاونت‌های وزارت بهداشت و هر مجموعه ای که در حیطه ی سلامت فعال است به شکل کلی یا پروژه محور اقدام و حرکت می کنیم. چون ما یک مجموعه ی غیر انتفاعی هستیم تا آنجا که بتوانیم
کمک هم می کنیم ضمن آنکه بحث مالی هم مطرح نیست ما می توانیم به عنوان بازوی مشورتی کمک کنیم البته اختیار نهایی برای تصمیم گیری‌های و سیاست‌گذاری‌ها با خود این دستگاهها و نهادهاست.

عرضه‌ی دارو فقط از طریق داروخانه‌ها

در ادامه احسان والی، داروساز و خزانه دار انجمن علمی داروسازان ایران گفت: صنعت داروسازی دنیا و روش های تولید دارو رو به تغییر است و با توجه به ورود جوانان به عرصه این صنعت، باید  شرایط را منطبق با دانش ها و تکنولوژیهای روز کنیم تا از کشورهای دیگر عقب نمانیم.  اگر با ریتم شتابان جهانی هماهنگ نشویم، یک جایی دچار شکست خواهیم شد.

وی افزود: شمار داروسازان جوان در کشور رو به افزایش است و باید زمینه جذب آنها در صنعت دارویی فراهم شود.

والی با اشاره به تبلیغات گسترده داروهای لاغری، ریزش و درمان مو و غیره در فضای مجازی، اظهار داشت: نباید به این تبلیغات توجه زیادی کرد، آنها فریبنده هستند و خطراتی زیادی بر سلامت دارند، متاسفانه مشاهده شده که بسیاری از افراد برای دریافت دارو، به فضای مجازی مراجعه می کنند در حالیکه درست نیست.

وی تاکید کرد: عرضه دارو فقط باید از طریق داروخانه ها باشد تا سلامت بیماران به خطر نیافتد.

الزام بر توسعه ی داروسازی نوین در کشور
وحیده چالاکی، رئیس انجمن علمی داروسازان ایران و رئیس داروخانه 29 فروردین در ادامه‌ی این نشست با اشاره به محورهای اصلی همایش عنوان کرد: محورهای همایش بر حسب نیاز و فاصله زمانی سه ساله ای که پیش آمد و ممکن بود همکاران از یک سری محصولات و فرآورده‌ها بی اطلاع باشند همچنین مسایل اقتصادی داروخانه ها با توجه به آیین نامه جدید برنامه ریزی شد.

وی همچنین با اشاره به توسعه ی داروسازی نوین تصریح کرد: سیستم جهانی به دلیل پیشرفت علم نوین مانند بایو و نانو به سمت داروسازی نوین رفته است و به همین دلیل ما لازم دانستیم براساس محورهای همایش در مورد  داروسازی نوین نیز به بحث و بررسی بپردازیم. داروهایی که در داروسازی نوین به خاطر هدفمند بودن کاهش عوارض و سودمندی بیشتری برای بیمار دارند.
 
 
کد مطلب : ۱۲۷۹۱
نام شما

آدرس ايميل شما