۰
سازمان غذا و دارو هشدار داد:

عوارض چشمی کورتیکو استروئیدهای سیستمیک و موضعی را جدی بگیرید

تاریخ انتشار :
شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۰۴
کد مطلب : ۱۲۷۱۷
عوارض چشمی کورتیکو استروئیدهای سیستمیک و موضعی را جدی بگیرید
سالم‌خبر: سازمان غذا و دارو در نامه‌ای به معاونت های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور نسبت به عوارض چشمی داروی کورتیکو استروئیدهای موضعی و سیستمیک هشدار داد.

در گزارش گروه ثبت و بررسی ایمنی و عوارض ناخواسته فرآورده های سلامت در دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو آمده است: به اطلاع همکاران محترم جامعه پزشکی می رساند، در پی دريافت گزارش هشدار، مبنی بر احتمال وقوع عوارض چشمی به دنبال مصرف دسته دارويی کورتیکواستروئیدهای موضعی و سیستمیک، خاطرنشان می سازد، چنانچه بیماران مصرف کننده دسته دارويی کورتیکو استروئیدهای موضعی يا سیستمیک، دچار مشکلات بینايی شامل تاری ديد و يا اختلال
بینايی شدند، به منظور بررسی علی احتمالی مشکلات چشمی شامل کاتاراکت، گلوکوم و يا بیماری نادر کوريورتینوپاتی سروزال مرکزی CSCR که پس از مصرف کورتیکواستروئیدهای موضعی و سیستمیک گزارش شده بايد به متخصصین چشم پزشک ارجاع داده شوند.

عارضه تاری ديد يکی از عوارض رايج ناشی از مصرف قرص‌های بودزونايد است، با اين حال ممکن است به ندرت در اثر مصرف اشکال، داخل بینی يا استنشاقی آن نیز ايجاد شود. به طور کلی، به دلیی احتمال جذب سیستمیک داروی بودزونايد از راه مصرف فرآورده‌های غیر سیستمیک، می‌توان عارضه تاری ديد را برای همه اشکال دارويی بودزونايد در نظر گرفت.

همچنین کاهش عملکرد کبدی با تاثیر بر متابولیسم کبدی گلوکوکورتیکوئیدها شامل بودزونايد باعث اثرات
بیشتر سیستمیک آنها و افزايش احتمال عوارض جانبی آنها می شود.

کوريورتینوپاتی سروزال مرکزی CSCR با نشت مايع در زير شبکیه منجر به جدا شدن لایه‌های آن می‌شود. اين اختلال شبکیه به استرس و استفاده از کورتیکواستروئیدها به صورن استنشاقی، داخل بینی، اپیدورال، داخل مفصلی، پوستی و پری اکوالار بسیار مرتبط است.

همچنین طبق شواهد موجود، مصرف فرمهای موضعی بودزونايد ممکن است احتمال ابتلاء به CSCR را افزايش دهد. بنابراين در موارد ايجاد مشکلات چشمی بسیار مهم است که پزشکان و بیماران به احتمال وقوع عوارض ناخواسته در اثر مصرف گلوکوکورتیکوئیدهای موضعی نیز توجه کنند، چون ممکن است شروع کننده يا عامل بدتر شدن مشکل بینايی در مصرف کنندگان اين دسته از داروها باشد.
کد مطلب : ۱۲۷۱۷
نام شما

آدرس ايميل شما