۰
بهرام دارایی، رییس سازمان غذا و دارو مطرح کرد:

نشت عظیم ارز دارو در زمان نمکی چگونه اتفاق افتاده است؟ مگر نظارتی نبوده است؟

مراقب باشیم تا عبدالباقی دیگری درست نکنیم
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۱۹
کد مطلب : ۱۲۴۴۳
نشت عظیم ارز دارو در زمان نمکی چگونه اتفاق افتاده است؟ مگر نظارتی نبوده است؟
سالم‌خبر: با برگزاری دادگاه تخلف 92 میلیون دلاری یک شرکت دارویی مشخص می‌شود این نشت عظیم ارزی در حوزه دارو چگونه اتفاق افتاده است و چرا نظارت روی آن انجام نگرفته است؟

بهرام دارایی، رییس سازمان غذا و دارو در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس با بیان مطلب اظهار داشت: همانطوری که سخنگوی قوه قضاییه گفتند کیفرخواست آن صادر شده است و به زودی دادگاه آن نیز برقرار و مشخص می شود این نشت عظیم ارزی در حوزه دارو چگونه اتفاق افتاده است و چرا نظارت روی آن انجام نگرفته است؟ این پرونده یک شرکت بوده است که در زمینه واردات مواداولیه و دارو نهایی تخلف داشته و به شدت گرانفروشی و همچنین فرار مالیاتی عظیمی داشته است که در واقع همه تخلفات را کنار هم داشت. تخلف این شرکت ۹۲ میلیون دلار درخصوص ارز است.

وی در مورد برخی تخلفات دارویی و رسیدگی به پرونده تخلفات در این حوزه تشریح
کرد: جعل فاکتور، بیش اظهاری، شرکت‌های کاغذی و صوری درست شده بود تا کالا دارو یا ماده اولیه با ارز دولتی وارد کشور شود و ارز بیشتری از کشور خارج شود، یکی از شرکت‌ها ارز زیادی گرفته بود و ماده کمی وارد کشور کرده بود، فرار مالیاتی از دیگر تخلفات بوده است، امیدوارم با بررسی تخلفات دارو خیلی از مسائل روشن شود، بسیاری از متخلفان این صنعت شانتاژگر هستند و ناظرین را متهم می‌کنند، افرادی که داروهای تاریخ گذشته را تبدیل به مکمل می‌کردند و وقتی با برخورد سازمان غذا و دارو مواجه شدند تلاش می‌کنند با سفارش افراد و توصیه آنها از تخلفات خود فرار کنند، سیستم نظارتی سازمان غذا و دارو با دقت این تخلفات را رصد خواهد کرد و زیر بار فشار نخواهد رفت.

دارایی با هشدار بر اینکه مراقب باشیم تا عبدالباقی دیگری درست نکنیم، تاکید کرد: صنعت دارو و غذا با سلامت مردم سر
و کار دارد و ما باید مراقب باشیم تا عبدالباقی دیگری درست نکنیم و از وظایف خود عدول کنیم. نمی‌توان با توصیه و سفارش مقررات را زیر پا بگذاریم و نباید استاندارد دوگانه ایجاد کنیم. حادثه متروپل جلوی چشم مردم بود و دیده شد و به دلیل حمایت بیجا از یک فرد متخلف به وقوع پیوست اما در حوزه سلامت و دارو نخواهیم گذاشت این اتفاق رخ دهد زیرا اثرات آن بر سلامت مردم به مرور زمان مشاهده می‌شود. افراد متخلف باید نگران باشند نه افرادی که ناظر هستند. حجم تخلفات ارزی حوزه دارو نگران کننده است، در یک فقره ۵ هزار میلیارد قاچاق معکوس دارو کشف شده است که امیدواریم این تخلفات دیگر رخ ندهد.

وی در مورد چرایی بسته شدن فهرست دارویی کشور اظهار داشت: درحال حاضر ۳۳۶۶ مولکول دز دارویی در کشور داریم که به ده هزار شکل دارویی با دزهای مختلف در کشور تولید می‌شود. کیفیت به معنای رنگ و لعاب
دارو نیست بلکه به عوارض و خلوص دارو برمی‌گردد. در نهایت هزینه تولید هم مهم است. این موارد سیاست‌گذاری است و مورد توجه ما است. کشور ما ابداع کننده روش‌های تولید دارو است و در حوزه پزشکی نیز پیشرفته است و به دلیل تنوع اقلیمی و مهاجرپذیر بودن و امکان بروز بیماری‌ها فهرست دارویی باید به روز باشد، متاسفانه فهرست دارویی کشور سه سال بسته بود و هیچ داروی جدیدی به آن افزوده نشده بود این فهرست باز شد و ۳۰ مولکول دارو وارد آن شد.

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: آنها معتقد بودند فهرست دارویی کشور بزرگ است و باید داروهای اصلی وارد آن باشد درحالی که ما معتقدیم با پیشرفت علم و ورود داروهای جدید باید این فهرست بروز شود. داروهای با عوارض کمتر تولید می‌شود و حتی برخی داروها مانند درمان سرطان و سینه تولید می‌شوند لذا این فهرست باید بروز باشد./ فارس
 
کد مطلب : ۱۲۴۴۳
نام شما

آدرس ايميل شما