۰
علی رحمانی، استاد تمام دانشگاه الزهرا:

تزریق بی حساب و کتاب پول به دانش‌بنیان‌ها خروجی مثبتی ندارد

تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۴۶
کد مطلب : ۱۲۲۴۷
تزریق بی حساب و کتاب پول به دانش‌بنیان‌ها خروجی مثبتی ندارد
سالم‌خبر: افرادی در بازارهای مالی فعالیت دارند که متقاضی سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه‌های صنایع دارویی، غذایی و فناوری کشور هستند و برخی نیز به طور مستقیم روی شرکت‌های مستعد این صنایع سرمایه‌گذاری کرده اند.

علی رحمانی، استاد تمام دانشگاه الزهرا با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از اینکه نیازمند عرضه به بورس باشند، نیازمند سرمایه‌گذاران فرشته و حرفه‌ای هستند، تبیین کرد: اینها فوق‌العاده باحوصله و دارای برنامه هستند و می‌توانند به دانش‌بنیان‌ها کمک اساسی ارائه دهند.

وی با بیان اینکه صندوق‌های سرمایه‌‎گذاری خصوصی بسیاری از استارت‌آپ‌ها و دانش‌بنیان‌ها را کمک کرده‌اند و تجربه‌های
موفق بسیاری هم در دسترس است، گفت: این صندوق‌ها ده‌ها صنعت را در کشور پشتیبانی و تأمین مالی کرده‌اند و حتی در حوزه مدیریت و بازاریابی و منابع انسانی به صنایع و استارت‌آپ‌ها کمک می‌کنند. درواقع موفقیت یک شرکت تنها منوط به ارائه یک محصول نیست بلکه به عواملی مانند نگهداری منابع انسانی، فروش، بازاریابی و استراتژی صحیح و تأمین مالی بستگی دارد و این صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند در تمامی این موارد یار و کمک شرکت‌های دانش‌بنیان به‌ویژه دانش‌بنیان‌های تازه‌تأسیس باشند.

پژوهشگر حوزه بازارهای مالی معتقد است، تزریق پول نقش مهمی در پا گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان دارد اما تزریق پول بی‌حساب و کتاب و بدون برنامه‌ریزی نتیجه و خروجی مثبتی
به دنبال ندارد.

وی با بیان اینکه باید از تجربیات موفق جهانی در حوزه دانش‌بنیان‌ها استفاده شود، عنوان کرد: در دنیا نقش بازارهای سرمایه برای تشکیل سرمایه است، درواقع بازارهای سرمایه به تشکیل سرمایه کمک می‌کنند. وقتی می‌گوییم در ایران سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته به خاطر کم‌رنگ بودن نقش بازارهای سرمایه در تشکیل سرمایه است.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: با نگاهی به آمارها به این نکته دست پیدا کردم که در جهان تأمین سرمایه از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی و شرکت‌های اقدام و تأسیس بیش از عرضه اولیه بوده است. شرکت‌های اقدام و تأسیس شرکت‌هایی هستند که با شناسایی شرکت‌های دارای مشکل را خریداری می‌کنند و با انجام تجدید ساختار و مدیریت قوی
به پا گرفتن این شرکت‌های کمک می‌کنند.
رحمانی تأکید کرد: باید موضوع را فنی و دقیق دید و پول تنها مسئله نیست و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند در نظر گرفتن چندین بُعد است.

وی گفت: بعد از اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان به حدی از پیشرفت و سودآوری رسیدند، ورودشان به بورس با استقبال همراه خواهد بود، البته به شرط اینکه براساس قانون حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان به درستی ارزش‌گذاری شوند و ساختارمندی آنها هم مدنظر قرار گیرد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، شرکت‌های دانش‌بنیان متقاضی ورود به بازار بورس نیاز دارند تا سهامشان از سوی سرمایه‌گذاری بزرگ خریداری شود نه اینکه دو میلیون سهام‌دار خُرد سهامشان را خریداری کند./ایکنا
 
کد مطلب : ۱۲۲۴۷
نام شما

آدرس ايميل شما