۰
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس:

بخشی از ارز تخصیصی دولتی به مواد اولیه دارویی به انحراف رفت

تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۰۸
کد مطلب : ۱۱۸۷۳
بخشی از ارز تخصیصی دولتی به مواد اولیه دارویی به انحراف رفت
سالم‌خبر: یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ارز ترجیحی که به دارو اختصاص داده می‌شد، به هدف نمی‌نشست.
 
سیدجلیل میرمحمدی میبدی افزود: در بودجه ۱۴۰۱، تخصیص ارز 4200 تومانی برای دارو و تجهیزات پزشکی حذف شد، اما این حذف به معنای آن نیست که یارانه مربوط به دارو و ملزومات پزشکی پرداخت نمی‌شود.

وی ادامه داد: تا پیش از این ارز 4200 تومانی به واردکننده
مواد اولیه و ماده مؤثر دارو اختصاص داده می‌شد، هدف از اختصاص این ارز این بود که دارو و ملزومات پزشکی، ارزان به دست بیماران برسد، متأسفانه در این مسیر انحراف‌هایی دیده می‌شد و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از این ارز 4200 تومانی به هدف نمی‌نشست، یعنی ارزی که داده می‌شد تا دارو ارزان به دست مردم برسد، در عمل این اتفاق نمی‌افتاد و هم ارز ترجیحی تخصیص داده می‌شد و هم دارو گران به
دست مردم می‌رسید.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: امسال قرار شد معادل ریالی ارز 4200 تومانی به بیمه‌ها اختصاص یابد و بیمه‌ها با توجه به ساز و کار‌ها و زیرساخت‌های خود این ارز را در اختیار داروخانه‌ها قرار بدهند که دارو گران نشود.

میرمحمدی گفت: دولت برای تخصیص مابه التفاوت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان در بودجه دیده بود که مجلس زیر بار
آن نرفت و حدود ۷۳ تا ۷۴ هزار میلیارد تومان برای یارانه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص داده شد که پس از تصویب در شورای نگهبان، مجلس آن را ابلاغ خواهد کرد.

وی افزود: امروز دارو در کشور ما در مقایسه با کشور‌های همسایه بسیار ارزان است و این سبب می‌شد قاچاق اتفاق بیفتد و دارو‌های تولید ایران به کشور‌های همسایه قاچاق شود با این تغییر، دیگر این اتفاق نخواهد افتاد.
کد مطلب : ۱۱۸۷۳
نام شما

آدرس ايميل شما