۰
ناصر ریاحی رییس اتحادیه واردکنندگان دارو در گفت‌وگو با سالم‌خبر:

۳۰ شرکت دارویی به مرز تعطیلی کشانده شده‌اند

تاریخ انتشار :
شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۱۶
کد مطلب : ۱۱۸۱۶
۳۰ شرکت دارویی به مرز تعطیلی کشانده شده‌اند
سالم‌خبر: شرکت‌های دارویی کشور بسیار ناتوان شده‌اند و توان ادامه فعالیت از آنها ستانده شده است به طوری که حدود ۳۰ شرکت واردات دارو به تعطیلی کشانده شده‌اند.

ناصر ریاحی، رییس اتحادیه واردکنندگان دارو در گفت‌وگو با سالم خبر در مورد قیمت‌گذاری دستوری دارو و تاخیر در اعلام قیمت‌های جديد دارو اظهار کرد: شورای قیمت‌گذاری سازمان غذا دارو مدت زیادی است که تشکیل نشده به این دلیل که قصد دارند قیمت دارو در حد تابستان امسال باقی بماند. درحالی واردکنندگان دارو کالای خود را با ارز نیمایی وارد کرده‌اند که مجبور به فروش با قیمت قبلی هستند.

وی با تاکید بر تاثیر این موضوع بر ‌کاهش سرمایه‌گذاری گفت: اصولا قیمت‌گذاری سرمایه‌گذاری
را کاهش می‌دهد چون قیمت‌گذاری بر اساس روال منطقی صورت نمی‌گیرد. همچنین قیمت‌گذاری بدین شکل موجب می‌شود رقابت نیز منتفی شود. ضمن اینکه کارخانجات موجود زمانی ماشین‌آلات خود را وارد کرده‌اند که نرخ ارز کمتر بوده است، بنابراین بخش عمده هزینه تمام شده آنها نتیجه استهلاک ماشین‌آلات آنها است. کارخانجات توانایی آن را ندارند که امروز با ارز ۲۵ تا ۳۰ هزار تومانی ماشین‌آلات وارد کنند تا هزینه‌های استهلاک خود را کاهش دهند.

عضو کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: بنابراین دو فاکتور قیمت‌گذاری و  مشکلات ارزی در این مورد تاثیرگذار هستند. کارخانجات ماشین‌آلات خود را با نرخ آزاد ارز وارد می‌کنند اما
دارویی که می‌سازند را باید به قیمت ارز مبادله‌ای بفروشد و نمی‌توانند هزینه استهلاک آن را بپردازند. این موضوع در سرمایه‌گذاری نیز تاثیرگذار است. کسی که باید ماشین‌آلات خود را با این قیمت ارز وارد کند همان قیمتی را برای داروی تولیدی می‌گیرد که برخی ماشین‌آلات‌شان را با نرخ ارز مثلا ۴ هزار تومانی وارد کرده‌ است، بنابراین برای او سرمایه‌گذاری در این حوزه صرفه‌ی اقتصادی ندارد و وارد این حوزه نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این میان واردکنندگان نیز که با ارز نیمایی دارو وارد کرده‌اند اما مجبور به فروش محصول به قیمت‌های غیرواقعی هستند و قیمت‌گذاری جدید انجام نمی‌شود یا دیگر اقدام به واردات دارو نمی‌کنند
یا آنچه وارد کرده‌اند را هم نمی‌توانند بفروشند. همین موضوع در مورد تولیدکنندگان نیز صادق است. مسلما تولیدکنندگان هم به سمت تولید دارویی که صرفه اقتصادی ندارد نمی‌روند و این موضوع باعث ایجاد کمبود در بازار می‌شود.

ریاحی با اشاره به بازار سیاه دارو و راه حل‌هایی که می‌توان در این زمينه پیش گرفت، بیان کرد: بازار سیاه دارو همیشه وجود داشته اما راه حل آن تک‌نرخی شدن ارز است. بیمه‌ها نیز باید برای دارو مناقصه برگزار کنند تا هرکسی قیمت کمتری برای دارو ارائه داد، داروی آن شرکت را پوشش دهند. مهم‌ترین موضوع در این راستا نیز این است که وزارت بهداشت باید مسائل اقتصادی دارو را به وزارت صمت سپرده و خود به موضوعات مربوط به کیفیت بپردازد.

وی
در پاسخ به سوالی درباره‌ی تاثیر این دست مشکلات بر ضعف و شکنندگی شرکت‌های دارویی کشور گفت: شرکت‌های دارویی کشور بسیار ناتوان شده‌اند و توان ادامه فعالیت از آنها ستانده شده است به طوری که حدود ۳۰ شرکت واردات دارو به تعطیلی کشانده شده‌اند.

این فعال حوزه دارو در پایان تصریح کرد: علت این تعطیلی‌ها این بود که دیگر فعالیت در این حوزه، کار اقتصادی نیست و شرکت‌ها زیان‌ده شده‌اند. ارز به موقع داده نمی‌شود، پول‌ها دیر پرداخت می‌شود و قیمت‌گذاری مناسبی هم انجام نمی‌شود، مجوزها به سختی صادر می‌شود مشکلات عدیده‌ای در حوزه دارو وجود دارد که باعث زیان‌ده شدن شرکت‌های دارویی می‌شود.
 
کد مطلب : ۱۱۸۱۶
نام شما

آدرس ايميل شما