۰

واکسن HPV شیوع ویروس نوع ۱۶ و ۱۸ را به کمتر از یک درصد رساند

تاریخ انتشار :
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۲۲
کد مطلب : ۱۹۲۹۲
واکسن HPV شیوع ویروس نوع ۱۶ و ۱۸ را به کمتر از یک درصد رساند
سالم‌خبر: نتایج یک مطالعه گسترده در دانمارک، شواهد دنیای واقعی از اثربخشی بلندمدت واکسن HPV در کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را ارائه داده است.

به گزارش سالم‌خبر به نقل از Medscape داده‌های جمع‌آوری‌شده از ۱۷٬۲۵۲ زن دانمارکی در محدوده سنی ۲۲ تا ۳۰ سال که بخشی از غربالگری سراسری سرطان دهانه رحم بودند، نشان می‌دهد که انواع پرخطر ویروس HPV به‌ویژه نوع ۱۶ و ۱۸ در میان زنان واکسینه‌شده تقریباً از بین رفته‌اند.

براساس گزارش منتشرشده در مجله Eurosurveillance، محققان در مطالعه‌ای تحت عنوان Trial23 طی بازه‌ای هفت‌ساله (۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴)، نمونه‌های سلول دهانه رحم این زنان را بررسی کردند. واکسن
چهارگانه HPV از سال ۲۰۰۸ و واکسن ۹‌گانه از ۲۰۱۷ در برنامه واکسیناسیون دختران نوجوان دانمارک قرار گرفت. پیش از این برنامه، نوع ۱۶ و ۱۸ عامل حدود ۷۴درصد موارد سرطان دهانه رحم در این کشور بودند.

داده‌ها نشان می‌دهند که در میان زنان واکسینه‌شده، شیوع نوع ۱۶ و ۱۸ ویروس HPV در سال ۲۰۲۱ به کمتر از ۱درصد رسیده است، در حالی که در زنان واکسینه‌نشده این نرخ حدود ۵درصد باقی مانده است. این یافته‌ها از «ایمنی جمعی» در جامعه نیز حکایت دارد.

اما نکته نگران‌کننده اینکه حدود یک‌سوم از زنان واکسینه‌شده همچنان به انواع پرخطر دیگری از HPV که در واکسن‌های موجود پوشش داده نشده‌اند، آلوده شده‌اند.
به طرز شگفت‌انگیزی، این نوع عفونت‌ها در برخی موارد در میان واکسینه‌شدگان حتی بیشتر از واکسینه‌نشده‌ها بوده است.

با وجود کاهش چشمگیر در نوع‌های اصلی ویروس، محققان هشدار داده‌اند که برنامه‌های غربالگری نباید به‌طور کامل حذف شود. آن‌ها پیشنهاد داده‌اند که غربالگری می‌تواند در نسل واکسینه‌شده با واکسن ۹‌گانه کاهش یابد، اما تصمیم‌گیری نهایی باید تا رسیدن این نسل به سن غربالگری به تعویق بیفتد.

این نتایج بار دیگر تأکید می‌کند که واکسیناسیون HPV اقدامی کلیدی در کاهش بار سرطان دهانه رحم است، اما برنامه‌های مکمل مانند غربالگری همچنان باید حفظ شوند.
 
کد مطلب : ۱۹۲۹۲
نام شما

آدرس ايميل شما