۰
اکبر عبداللهی‌اصل، عضو هیئت دانشگاه علوم پزشکی تهران توضیح داد ( بخش دوم):

سیاست‌های دستوری مانع پیشرفت صنعت داروسازی است

تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۷ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۵۶
کد مطلب : ۱۳۶۳۰
سیاست‌های دستوری مانع پیشرفت صنعت داروسازی است
سالم‌خبر: تا زمانی که سیاست‌های دستوری ادامه داشته باشد و فرهنگستان علوم پزشکی با دیدگاه‌‌های سوسیالیستی برای صنعت تعیین تکلیف کند، صادرات قابل توجهی نخواهیم داشت و آن‌چه هست موقت و موردی است. 
 
اکبر عبدالهی‌اصل، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این مطلب افزود: اگر چهار سال پیش که فاصله‌ی ارز آزاد و دولتی رو به افزایش بود، ارز دارو آزاد شده بود، افزایش قیمت‌ داروها به‌جای آن که یک‌شبه باشد، تدریجی اتفاق می‌افتاد و صنعت داروسازی هم راه خودش را پیدا می‌کرد.

وی همچنین با رد ارتباط کمبودهای اخیر دارو با میزان مصرف مردم
اظهار داشت: میزان مصرف مردم و تجویز پزشکان هیچ اثری در کمبودهای اخیر نداشت. وزرات بهداشت برای توجیه اشتباه خودش این مسئله را مطرح کرد. اگر میزان مصرف دارو در ایران را بر اساس آمارها و واحدهای علمی دارو بررسی کنیم، سرانه‌ی بالایی نداریم و فقط درمورد بعضی آنتی‌بیوتیک‌ها مانند آموکسی‌سیلین میزان مصرف نزدیک دو برابر کشورهای پیشرفته است.
 
او تاکید کرد: برای تحلیل این مسئله نیز باید بیماری‌ها و میزان شیوع آن‌ها را بررسی و مقایسه علمی کنیم و بعد نظر قطعی بدهیم، نه این‌که سیاست‌مداران به جای پاسخ‌گویی درمورد مشکلات حوزه‌ی فعالیت‌شان چنین
ادعایی مطرح کنند. حتی درمورد داروهای اصلی مانند دیابت، سرطان، فشارخون، بیماری‌های تنفسی و... مصرف ما کمتر از اروپاست در حالی‌که میزان شیوع این بیماری‌ها در کشور ما اگر بیشتر نباشد، کمتر از کشورهای دیگر نیست.
 
عبدالهی‌اصل ادامه داد: با آزاد شدن ارز دارو، میزان نقدینگی مورد نیاز صنعت افزایش می‌یابد و اگر شرکتی قبلا به‌عنوان مثال با یک میلیون یورو ماده‌ی اولیه می‌خرید، حالا باید به جای ۴۰۰ میلیون تومان ۴۰ میلیارد بپردازد که نتیجه‌اش ورشکستگی شرکت‌های کوچک دارویی خواهد بود.
 
عبدالهی‌اصل سیاست‌های دستوری را مانع پیشرفت صنعت داروسازی عنوان
کرده و گفت: اگر چهار سال پیش که فاصله‌ی ارز آزاد و دولتی رو به افزایش بود، ارز دارو آزاد شده بود، افزایش قیمت‌ داروها به‌جای آن که یک‌شبه باشد، تدریجی اتفاق می‌افتاد و صنعت داروسازی هم راه خودش را پیدا می‌کرد. طبیعتا ادامه‌ی فعالیت پویا و سودآور هر صنعتی به ایجاد اشتغال و پویایی چرخه‌ی اقتصاد منجر می‌شود.
 
 وی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد صنعت همچنان دولتی است، تولید به صورت کج‌دار و مریز ادامه پیدا می‌کند و داروهای معمول تولید می‌شوند ولی داروهای نوین و با کیفیت بالا تولید نخواهد شد. تا زمانی که سیاست‌های دستوری ادامه
داشته باشد و فرهنگستان علوم پزشکی با دیدگاه‌‌های سوسیالیستی برای صنعت تعیین تکلیف کند، صادرات قابل توجهی نخواهیم داشت و آن‌چه هست موقت و موردی است. 
 
عبدالهی‌اصل ظرفیت صنعت داروی کشور را بالا دانسته و گفت: حتی با قیمت فعلی ارز، داروهای ایرانی مزیت‌های رقابتی برای حضور در عرصه‌ی بین‌المللی دارند، همان‌طور که داروهای بایوتک طی‌سال‌های گذشته حداقل ارز دولتی را گرفته ولی صادرات خوب و مزیت‌های رقابتی قابل توجهی داشته‌اند. او دخالت نکردن دولت و حذف سیاست‌های دستوری را شرط اصلی استفاده از این ظرفیت‌ها می‌داند./فراز
کد مطلب : ۱۳۶۳۰
نام شما

آدرس ايميل شما