۰
علیرضا پیمان‌پاک، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت:

با آگاهی بر فهرست کمبودهای دارویی، می‌توان مجوز صادرات دارو صادر کرد

تاریخ انتشار :
شنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۰۲
کد مطلب : ۱۳۰۹۹
با آگاهی بر فهرست کمبودهای دارویی، می‌توان مجوز صادرات دارو صادر کرد
سالم‌خبر: معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت، گفت: سازمان توسعه تجارت برای دریافت فهرست داروهای دارای محدودیت و کمبود در داخل از سازمان غذا و دارو آمادگی دارد تا با در اختیار داشتن فهرست کمبودها به سایر داروهای ساخت داخل، اجازه صادرات دهد.

در بیستمین جلسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران که با حضور علیرضا پیمان‌پیک رئیس سازمان توسعه تجارت و همچنین حسین شمالی، سرپرست اداره‌کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو برگزار شد، موضوعات مرتبط با تجارت دارو و تجهیزات پزشکی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

علیرضا پیمان‌پاک در این جلسه از تدوین نقشه راه تجارت خارجی کشور در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم اشاره کرد و با بیان اینکه، حدود 30 منطقه جغرافیایی به عنوان اولویت‌های تجارت خارجی کشور تعیین شده است، تصریح کرد که برنامه‌ریزی‌های سازمان توسعه تجارت بر اساس کشورهای هدف اولویت‌دار، طرح‌ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه در تجارت خارجی حوزه سلامت، کشورهای جنوب شرق آسیا، برخی کشورهای آسیایی و نیز کشورهای آفریقایی
در فهرست بازارهای اولویت‌دار سازمان توسعه تجارت قرار گرفته است، افزود: از جمله بازارهای هدف تعیین شده، کشور روسیه است، چرا که این کشور از بازار قابل پیش‌بینی برخوردار است و می‌دانیم تا ده سال آینده این بازار چه رویکردهایی را در پیش خواهد داشت.

پیمان‌پاک همچنین به هدفمند کردن انتخاب نمایشگاه‌های خارجی و حضور شرکت‌های ایرانی در این رویدادها، اشاره کرد و در این رابطه یادآور شد که برای سال 2023، چهار نمایشگاه اولویت‌دار در چین برای اعزام شرکت‌های ایرانی در این رویداد، انتخاب شده است.

وی همچنین در این جلسه به برخی روش‌های تسهیلی در نقل‌و‌انتقالات پولی تجار و بازرگانان ایرانی با همتایان خارجی خود اشاره کرد و در این رابطه، گفت: در حال حاضر، در عمان شبکه جابه‌جایی پول برای شرکت‌ها و تجار ایرانی ایجاد شده و از طریق این شبکه پولی، به صادرکنندگان ایرانی در امارات درهم داده می‌شود.

به گفته وی، ایجاد چنین شبکه مالی ویژه تجار و صادرکنندگان ایران، در کشورهای دیگر از جمله قطر، روسیه، ازبکستان و شرق اروپا در
حال پیاده‌سازی است.

پیمان‌پاک در عین حال، تلاش برای ارتباط پلتفرم‌های ایرانی فعال در حوزه فروش کالا و خدمات با پلتفرم‌های مشابه در برخی کشورهای هدف را از جمله برنامه‌ریزی‌های سازمان توسعه تجارت عنوان کرد و توسعه مراکز تجاری ایران در دیگر کشورها را از اقدامات جدی این سازمان برشمرد و در این رابطه، اعلام کرد که در حال حاضر 8 مرکز تجاری ایران در کشورهای خارجی از جمله در دبی، قطر، ارمنستان، قاره آفریقا، روسیه و سه مرکز تجاری نیز در چین راه‌اندازی شده‌است.

معاون وزیر صمت همچنین با بیان اینکه توسعه لجستیک تجارت بین‌المللی کشور در دستورکار جدی سازمان توسعه قرار گرفته است، از مصوبه دولت برای مجوز واردات کانتینرهای یخچال‌دار دست‌دوم به کشور خبر داد.

وی همچنین به ضرورت تقویت و توسعه نظام تجارت خارجی کشور بر بستر بلاکچین و استفاده از رمزارزها در تبادلات پولی تجار ایرانی با همتایان خارجی، اشاره کرد و در این رابطه، از آماده‌سازی ساز و کار مبتنی بر بلاکچین روی سازمان جامع‌تجارت خبر داد و یادآور شد که به این
طریق، تجار و بازرگانان کشور می‌توانند روی این بستر مجازی، اقدام به مبادله رمز ارز کنند.

پیمان‌پاک سپس تصریح کرد که در سازمان توسعه تجارت، کارشناسان زبده برای جلوگیری از صدور بخشنامه‌های ضد صادرات از سوی سایر دستگاه‌های اجرایی، به کار گرفته شده‌اند. وی در پایان سخنان خود، از فعالان حوزه سلامت خواست تا ایده‌ها و طرح‌های خود برای توسعه بازارهای صادراتی کشور در بخش دارو و تجهیزات پزشکی را در اختیار سازمان توسعه تجارت قرار دهند.

وی همچنین از آمادگی سازمان توسعه تجارت برای دریافت فهرست داروهای دارای محدودیت و کمبود در داخل از سازمان غذا و دارو، خبر داد و با تاکید بر اینکه در سازمان توسعه تجارت، با مجوز صادرات، مخالف هستیم، افزود: با در اختیار داشتن فهرست کمبودها، می‌توان به سایر داروهای ساخت داخل، اجازه صادرات داد.

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که طی هماهنگی با وزیر اقتصاد و در نشستی با مشارکت نمایندگان بخش خصوصی، مشکلات و موانع مربوط به گمرک مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.
 
کد مطلب : ۱۳۰۹۹
نام شما

آدرس ايميل شما