۰
امیرحسین معینی زندی، داروساز و عضو هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران:

شرکت‌های متخلف مکمل‌ساز در دوره‌ی وزارت قبل امکان فعالیت یافتند

تاریخ انتشار :
شنبه ۲۵ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۵۱
کد مطلب : ۱۲۶۳۱
شرکت‌های متخلف مکمل‌ساز در دوره‌ی وزارت قبل امکان فعالیت یافتند
سالم‌خبر: در سال های اخیر شاهد ظهور شرکت هایی در حوزه تولیدات سلامت محور و به‌ویژه مکمل‌های دارویی هستیم که مدیران آنها اعتقاد کمتری به کیفیت محصولات تولیدی خود دارند.
 
امیرحسین معینی زندی، داروساز و عضو هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران با بیان این مطلب به سالم خبر گفت:  گرچه در همه جای دنیا نهادهای نظارتی، نظارت های دقیق بر محصولات سلامت محور دارند و سلامت این فراورده‌ها را برای مصرف‌کنندگان تضمین می‌کنند اما این نافی سیستم ‌های خود کنترلی در شرکت‌ها نیست.
 
وی افزود: شرکت های تولید کننده محصولات سلامت محور از جمله مکمل های دارویی، طبق قوانین این حوزه، سیستم های نظارتی دقیق برای کنترل کیفیت محصولات خود دارند. این سیستم‌ها پیش از ورود نهادهای نظارتی به دقت سلامت و کیفیت تولیدات خود را کنترل می‌کنند. به همین دلیل هم هست که می‌بینیم گاهی حتی شرکت های بزرگ و معتبر دنیا خودشان برخی محصولات خود را ریکال می‌کنند.
 
معینی زندی ادامه داد: در حال حاضر در کشور ما هم شرکت های دارویی که برای برند خود و مصرف کننده ارزش قائل هستند زیاد هستند و چنین نظارت‌های سیستماتیک قدرتمندی را در شرکت های خود اعمال می کنند. با این حال طی چند سال اخیر شاهد ظهور شرکت‌هایی هستیم که نظارت‌ کمتری به این مقوله دارند.
 
وی در پاسخ به این پرسش که چطور شرکت‌ها مجوز تاسیس و فعالیت
می‌گیرند بی آنکه دارای حداقل‌های مورد نیاز همچون حضور مستمر مسوول فنی یا GMP و غیره باشند گفت: در کشور ما قوانین لازم برای تضمین فراورده های تولیدی سلامت محور از جمله مکمل های دارویی وجود دارد اما همواره و در همه‌ی صنوف هستند شرکت هایی که تلاش می‌کنند قوانین را دور بزنند.
 
این داروساز با اشاره به اینکه اساسا فلسفه وجود نهادهای رگولاتور جلوگیری از فعالیت چنین افرادی است تا سلامت مصرف کننده تضمین شود ادامه داد: اما آنچه در کشف تخلفات اخیر چند شرکت تولیدکننده مکمل های دارویی مشهود است این است که در دوره ای تعدادی شرکت توانسته اند بدون تامین زیرساخت های مورد نیاز، مجوز تولید دریافت کنند. 
 
معینی زندی زندی تصریح کرد: این در حالیست که در هنگام صدور مجوز و پروانه تولید برای این شرکت‌ها باید حساسیت بیشتری به خرج داده شود، ضمن آنکه لازم است بازرسی های بیشتری در فواصل زمانی کمتر انجام شود تا شرکت ها امکان تخلف پیدا نکنند و کار به اینجا برسد که شرکت به‌طور کلی تعطیل و تعداد زیادی نیروی کار ، بیکار شود.
 
وی توضیح داد: اما اینکه کار به نقطه رسیده است شاید به دو دلیل باشد؛ نخست مهیا شدن امکان تولید برای افرادی که اعتقاد به تولید باکیفیت ندارند و دوم عدم نظارت کافی سازمان های مربوطه در سال‌های گذشته. در واقع در سایه‌ی عدم نظارت کافی، شرکت‌هایی جسارت به بازی گرفتن سلامت جامعه و حیثیت تولیدات ایرانی را پیدا
کردند.
 
این هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی گفت: یکی از نگرانی های ما در سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های دارویی این است که تخلفات برخی شرکت ها، اعتبار برند محصول ایرانی را تخریب کنند و مصرف کنندگان اعتماد خود را به فراورده‌‌ها و مکمل های دارویی ایرانی از دست بدهند.
 
وی افزود: اینجاست که لازم است سازمان غذا و دارو با جدیت الزامات تولید با کیفیت توسط شرکت‌ها را دنبال کرده و شرایط را به گونه ای مهیا کند که سره از ناسره به سرعت تشخیص داده شود. علاوه بر این شرکت‌های تولیدکننده محصولات با کیفیت را تشویق کرده و تنبیه‌های سنگینی متوجه شرکت‌های متخلف کند.
 
معینی زندی تصریح کرد: هیچ کس با تعطیلی یک واحد تولید در کشور موافق نیست چون ده ها نفر در شرایط اقتصادی فعلی، محل درآمد خود را از دست می دهند اما از این مهم‌تر تضمین سلامت مصرف‌کننده است. این مهم تنها زمانی اتفاق می افتد که شرکت ها و نیز نهاد های نظارتی بتواند به وظایف خود به خوبی عمل کند.
 
وی تاکید کرد: با این حال به اعتقاد من کشف تخلفات طی زمان کوتاه نشان می‌دهد که مدیران فعلی سازمان بهتر از مدیران قبلی عمل کرده و می‌کنند و این جای تشکر دارد. در واقع شرکت‌های متخلف در دوره‌های قبلی امکان فعالیت پیدا کرده اند و مدیران فعلی ، به رغم همه‌ی محدودیت‌های سازمان همچون کمبود نیروی انسانی ماهر، تمام اهتمام خود را برای انجام
مسوولیت‌هایشان به‌کار می‌برند.
 
این داروساز گفت: بازرسی های سازمان باید جنبه‌ی آموزشی- اصلاحی داشته باشد و اعمال قوانین هم به گونه ای باشد که شرکت‌ها موظف شوند خود بیش و پیش از بازرسی های سازمان، موظف به کنترل کیفیت تولیداتشان باشند.
 
وی در پاسخ به اینکه چرا و چگونه محصولات فاقد کیفیت یکی از شرکت های مکمل‌های دارویی ، توسط سازمان غذا و دارو قابل رهگیری و ریکال نبوده اند توضیح داد: طبق قوانین جهانی، مدارک تولید هر بچ تولیدی یه علاوه  نمونه های لازم از همه محصولات تولید شده در یک شرکت با ذکر جزییات باید وجود داشته باشد و در صورت نبود زیر ساخت ها امکان رهگیری را مشکل می سازد. البته که متاسفانه این موضوع تنها مختص حوزه سلامت نیست و همه صنوف و صنایع گرفتار آن شده اند.
 
معینی زندی تصریح کرد: با این حال سندیکای تولیدکنندگان مکمل های دارویی تلاش می‌کند برای حفظ اعتبار برند ایرانی و ارتقای فراورده‌های این حوزه در کنار سازمان غذا و دارو ، نقش بیشتری را برای کمک به شرکت‌ها بر عهده بگیرد و با حمایت از شرکت های ایرانی که به کیفیت ایمان دارند و سلامت مصرف کننده برایشان مهم است حافظ منافع شرکت های ایرانی باشد.

وی افزود: با این حال در حوزه برون سپاری مسوولیت‌های غیر نظارتی، سازمان همکاری‌های قابل توجهی با ما داشته که امید می‌رود در آینده‌ی نه‌چندان دور این تلاش‌ها به ثمر برسد.
 
کد مطلب : ۱۲۶۳۱
نام شما

آدرس ايميل شما