نامه و هشداری دیگر از صاحبان صنایع دارویی کشور به رییسی:
خطوط تولید دارو از تیرماه سال جاری متوقف و تعطیل خواهد شد
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۲۱
کد مطلب : ۱۲۳۹۷
سالمخبر: صاحبان صنایع دارویی کشور در نامهای به رییس جمهوری از عدم پیگیری و پاسخگویی آن مقام نسبت به نیازها ودرخواست های این صنعت، طی نامه هایی درهفتههای گذشته اظهار تاسف کرده و اعلام کردند که بسیاری از خطوط تولید دارو در کشور تا تیرماه سال جاری یکی پس از دیگری متوقف و تعطیل خواهد شد.
به گزارش سالمخبر، در این نامه که به امضای بخش اعظمی از صاحبان صنایع دارویی کشور رسیده، خطاب به رییسجمهوری آمده است: متاسفانه در شرایط کنونی بیتوجهی به حداقل درخواستهای این صنعت که از الزامات اولیه تولید میباشد همراه با بلاتکلیفی در تصمیم گیری، شرایط را به گونه ای فراهم کرده که امکان تامین و تولید دارو را سختتر و به مرز بحران رسانده است.
راهکارهای تخصیص منظم ارز، قیمتگذاری منصفانه با پوشش بیمه ای مناسب جهت حمایت از بیماران طی مکاتبات متعدد در نامههای مختف از سوی سندیدکا و کمیسیون بهداشت مجلس به استحضار تمامی مسوولان و نهادهای مربوطه رسید. اما با کمال تاسف هیچ گونه اقدام عملی در خصوص رفع مشکلات کارخانجات داروسازی انجام نگردید و عملا ضمن از دست دادن فرصت امکان تولید بسیاری از داروها از بین رفته است.
تخصیص ارز دارو از اوخر بهمن ماه سال 1400 دچار اختلال شده و تامین یک میلیارد دلار در سال جاری به دلیل تغییر قوانین بودجه،سختگیریهای سیستم بانکی، اخذ تعهدنامه های متعدد پرداخت مابه التفاوت و ... به سختی در حال انجام است و کمک موثری به تامین دارو نخواهد کرد.
تعطیلی کمیسیون قیمت گذاری دارو به رغم افزایش کم سابقه قیمت نهادههای تولید دارو، افزایش 57 درصدی حقوق و دستمزد چند برابری گاز مصرفی، 30 درصد حمل و نقل، افزایش لجام گسیخته هزینههای گمرکی نظیر اخذ ارزش افزوده 9 درصدی بر مواد اولیه دارویی براساس پایه ارز نیما ( در حالی که برای کالاهای اساسی یک درصد می باشد) به علاوه اخذ سود و تعرف بازرگانی بر ماشین آلات خطوط تولید برای اولین بار در کشور و ... نه تنها هیچ نشانهای از حمایت از تولید کننده نمی باشد بلکه بهای تمام شده داروهای تولید را به شدت افزایش داده و به دلیل عدم اصلاح قیمت منصفانه دارو با پوشش بیمه ای مناسب امکان ادامه تولید را سلب نموده و تعطیلی خطوط تولید و کمبود سراسری بسیاری از اقلام دارویی را فراهم نموده است.
به گزارش سالمخبر، در این نامه که به امضای بخش اعظمی از صاحبان صنایع دارویی کشور رسیده، خطاب به
راهکارهای تخصیص منظم ارز، قیمتگذاری منصفانه با پوشش بیمه ای مناسب جهت حمایت از بیماران طی مکاتبات متعدد در نامههای مختف از
تخصیص ارز دارو از اوخر بهمن ماه سال 1400 دچار اختلال شده و تامین یک میلیارد دلار در سال جاری به دلیل تغییر قوانین بودجه،سختگیریهای سیستم بانکی، اخذ
تعطیلی کمیسیون قیمت گذاری دارو به رغم افزایش کم سابقه قیمت نهادههای تولید دارو، افزایش 57 درصدی حقوق و دستمزد چند برابری گاز مصرفی، 30 درصد حمل و نقل، افزایش لجام گسیخته هزینههای گمرکی نظیر اخذ ارزش افزوده 9 درصدی بر مواد اولیه دارویی براساس پایه ارز نیما ( در حالی که برای کالاهای