علیرضا بیگلری، رییس انستیتو پاستور ایران اعلام کرد:
برای تزریق دوز چهارم واکسن آماده باشیم
تزریق چهار دز از واکسن پاستوکووک 100 درصد ایمنی در برابر امیکرون ایجاد میکند
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۲۶
کد مطلب : ۱۱۶۰۰
سالمخبر: رییس انستیتو پاستور ایران گفت: کسانی که سه دز واکسن پاستوکووک را دریافت کردهاند حتما ۶ ماه بعد از تزریق دز آخر، برای تزریق پاستوکووک پلاس (دز چهارم) اقدام کنند. پاستوکووکی که در هفته جاری توزیع میشود با اولویتِ کسانی تزریق میشود که پیشتر واکسن پاستوکووک تزریق کردهاند.
علیرضا بیگلری در نشست خبری با خبرنگاران همچنین افزود: بر اساس نتایج تحقیقات تزریق ۳ دز از واکسن پاستوکووک بیش از ۹۰ درصد بر سویه امیکرون موثر است و مشخص شد کسانی که چهار دز از این واکسن تزریق کردند، ۱۰۰ درصد در برابر امیکرون ایمن میشوند.
علیرضا بیگلری در نشست خبری با خبرنگاران همچنین افزود: بر اساس نتایج تحقیقات تزریق ۳ دز از واکسن پاستوکووک بیش از ۹۰ درصد بر سویه امیکرون موثر است و مشخص شد کسانی که چهار دز از این واکسن تزریق کردند، ۱۰۰ درصد در برابر امیکرون ایمن میشوند.
وی تاکید کرد: در ادامه همکاری ما با انستیتو فینلای کوبا، واکسن پروتئینی ساخته شد که بیخطر بوده و همراه شدن آنتیژنهای کووید طی یک فرایند ترکیبی با توکیسید کزاز سبب شد واکسنی تولید شود که کارایی بالایی داشته باشد. این واکسن اولین واکسن پروتئینی کنژوگه دنیا است که کارایی واکسن را افزایش میدهد و تنها واکسن دنیا است که علاوه بر واکسن اصلی، دز بوستر هم دارد.
براساس کارآزمایی سوم در ایران در هشت شهر با ۲۴هزار نفر داوطلب شهر مشخص شد واکسن بیخطر بوده و میتواند در ۹۶.۵ درصد از بروز بیماری شدید پیشگیری کند. با توجه به اینکه در پلتفرم واکسن از زیرساختی استفاده شده است که عموما برای واکسن کودکان استفاده میشود، این واکسن قابلیت تزریق به گروه سنی بالای ۲ سال را هم دارد؛ البته در کودکان به دو دز واکسن پاستوکووک و در بزرگسالان به
تاثیر ۹۰ درصدی واکسن پاستوکووک بر "اُمیکرون"
بیگلری تاکید کرد: بر اساس مقالهای که هفته گذشته به دستمان رسید نشان میدهد تزریق ۳ دز از این واکسن بیش از ۹۰ درصد بر سویه امیکرون موثر است و مشخص شد کسانی که چهار دز از این واکسن تزریق کردند ۱۰۰ درصد در برابر امیکرون ایمن میشوند؛ البته با توجه به شکل درگیری امیکرون، اکثر واکسنها نقش کمربند ایمنی ایفا میکنند و سبب میشوند عوارض و شدت عارضه بسیار کاهش یابد. بنابراین تاکید میکنیم افراد حتما برای انجام و تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند. درگیری امیکرون در کودکان بیشتر خواهد بود پس امیدواریم در اولین فرصت نسبت به ایمن سازی فرزندان خود اقدام کنند.
بیگلری درباره میزان تامین واکسن پاستوکووک و پاستوکووک پلاس در مراکز واکسیناسیون، بیان کرد: برنامه عادی تولید ما این بود که بزرگسالانی که دو دز پاستوکووک تزریق کردند به فاصله یک ماه پاستوکووک پلاس را تزریق کنند و در کودکان هم برنامه تنها تزریق دو دز پاستوکووک است. در برنامه تولید پاییز ۱۴۰۰ حدود ۱۵ میلیون دز واکسن تولید پیش بینی کردیم که چون پاستوکووک تنها واکسن تولید داخل بود که برای کودکان مجوز مصرف داشت، عمدتا ۱۰ میلیون دز از این تعداد را از جنس پاستوکووک و ۵ میلیون پاستوکووک پلاس تولید کردیم؛ چون این حدس زده میشد که در کشور برای کودکان کمبود واکسن خواهیم داشت. به ازای هر نفر بزرگسالی که دو دز پاستوکووک
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از ۶۰ میلیون نفر در ایران واکسنهای سینوفارم و آسترازنکا دریافت کرده بودند و تامین این تعداد دز واکسن پاستوکووک پلاس برای همه این تعداد در زمانی کوتاه سخت و غیرممکن بود و با توجه به اینکه سفارش تولید واکسن توسط وزارت بهداشت داده میشود، اکنون برنامه ریزی برای تولید بیشتر پاستوکووک و پاستوکووک پلاس داریم.
زمان تزریق دز چهارم واکسن پاستوکووک
وی درباره تزریق دز چهارم واکسن پاستوکووک، بیان کرد: کسانی که ۳ دز پاستوکووک و پاستوکووک پلاس دریافت کردند بعد از شش ماه از تزریق دز آخر میتوانند دز چهارم را تزریق کنند. فعلا کمیته ملی واکسیناسیون پذیرفته است که پاستوکووک پلاس به عنوان دز یادآور خیلی واکسنها استفاده شود، ولی ما این درخواست را دادیم تا خود پاستوکووک هم که به مقدار فراوان داریم بتواند به عنوان دز بوستر واکسنها استفاده شود که منتظر اعلام نتایج مطالعه و مجوزهای مربوطه هستیم.
ایمنیزایی بالای پاستوکووک بر اُمیکرون
رئیس انستیتو
واکسن آدنوویروسی انستیتوپاستور ایران در انتظار مجوز سازمان غذا و دارو
وی افزود: در مورد واکسن دیگر انستیتو پاستور ایران با تکنولوژی آدنوویروسی باید گفت که این فناوری بومی در انستیتو پاستور ایران موفق شده که این واکسن را تولید کند. کارهای پیش بالینی آن به اتمام رسیده است و پرونده به سازمان غذا و دارو ارجاع داده شده است و امیدواریم طی روزهای آتی مجوز کارآزمایی بالینی این واکسن را دریافت کنیم. با ورود به کارآزمایی بالینی این واکسن، ایران پنجمین کشوری خواهد بود که توانسته است فناوری کاملا بومی ساخت این نوع واکسن را به دست آورد.
رئیس انستیتو پاستور تاکید کرد: یکی از منحصر به فردترین مزیتهای واکسن پاستوکووک این است که واکسن یادآور هم کنار
وی افزود: وقتی تابستان امسال برای پاستوکووک پلاس برنامه ریزی میشد، صحبتی از تزریق دوز یادآور برای هیچ کدام از واکسنها در دنیا وجود نداشت و وقتی تزریق دوز سوم در ایران مورد تصویب قرار گرفت تنها واکسنی که میتوانست برای دز سه مورد استفاده قرار گیرد، پاستوکووک پلاس بود. اگر این واکسن را بیشتر تولید میکردیم و مورد استفاده قرار نمیگرفت هم ضرری برای کشور بود. با طرحی که دادیم تا پاستوکووک هم به عنوان دوز یادآور استفاده شود، امیدواریم مشکلات در این زمینه حل شود. خوشبختانه
وی درباره هزینه دریافتی برای تولید واکسنهای پاستوکووک و پاستوکووک پلاس، بیان کرد: موضوع منابع مالی بسیار اهمیت دارد تا تولید ادامه یابد. تقریبا مقدار بسیار کمی از هزینه تولید واکسنهای پاستوکووک و پاستوکووک پلاس که تحویل داده شده را دریافت کردیم و چه منابع ریالی و چه ارزی به راحتی فراهم نمیشود و همین موضوع کار را برای تولید سخت میکند. وقتی منابع مالی به اندازه نباشد چرخ تولید سخت میچرخد.
او در بخش دیگر سخنان خود درباره دریافت تاییدیههای بین المللی برای واکسن پاستوکووک، گفت: تمام نکات و ضوابط در تولید واکسن پاستوکووک با دقت انجام شده و مقالات پیش بالینی، فاز یک، دو و سه در اختیار عموم قرار گرفته است و از میان واکسنهای تولید داخل، بیشترین اطلاعات درباره این واکسن در اختیار قرار داده شده است. کارآزمایی فاز سوم در چند مرکز و در هشت شهر انجام شده و یک سوم داوطلبان از کسانی انتخاب شدند که بیماری زمینهای کنترل شده داشتند و تقریبا تمام نکات مورد دقت قرار گرفته تا بتوانیم مقاله را در جای معتبری چاپ کنیم که اقدامات آن در دست انجام است. مقاله ارسال شده و در انتظار چاپ هستیم و با توجه به مستندات قبلی، برای گرفتن تاییدیههای بین المللی اقدام خواهد شد. با توجه به کارآیی واکسن و رعایت تمام الزامات درجه بالایی از اطمینان وجود دارد که بتوانیم تاییدیه بین المللی را برای این واکسن کسب کنیم.