مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری:
صنعت داروی کشور نباید از فناوری mRNA در حوزهی دارو و واکسن غافل بماند
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۲۴
کد مطلب : ۱۱۵۶۰
سالمخبر: دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری درباره تولید واکسن در کشور گفت: ما سابقه طولانی در تولید واکسن داریم اما آنچه که ما در ستاد زیست فناوری پیگیری کردیم این بود که باتوجه به عقبماندگی بخش واکسن در ایران لزوم ورود بخش خصوصی در کنار ساختارهای دولتی در این حوزه برنامهریزی شود.
مصطفی قانعی همچنین افزود: در همان ابتدای ورود با مشکلی که روبه رو شدیم این بود که فناوران و اساتید کشور در این حوزه تحقیقات و پژوهشهای لازم را نداشتند و در حقیقت ما فناور حوزه واکسن نداشتیم ما به گونهای برنامهریزی کردیم که ارز از کشور خارج نشود.
مصطفی قانعی همچنین افزود: در همان ابتدای ورود
وی در ادامه بیان کرد: در حوزه واکسن ما ارزبری را مبنا قرار داریم به عبارت دیگر اینکه هر واکسن چه میزان ارزبری دارد و اولویت خود را برمبنای ارزبری قرار دادیم بنابراین با سازمان غذا و دارو تفاهم نامهای را منعقد و کار را آغاز کردیم. نکته قابل توجه این است که واکسن آبزیان در ایران وجود نداشت در حالی که آبزیان ۹ واکسن دارند که در حال حاضر فقط ۳ واکسن آن تهیه شده و در حوزه طیور از ۱۵ واکسن ۴ واکسن تهیه شده است و ۵ شتابدهنده تشکیل شدند تا در این حوزه کمک کننده باشند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت
قانعی همچنین افزود: در حال حاضر نسل جدید واکسن در کشور درحال تولید است براین اساس بنابر شرایط کرونا ما نباید از این فناوری غفلت کنیم.
وی تاکید کرد: امروزه شرکت مدرنا روزانه ۲۶ دارو مبتنی بر فناوری و بایوتک روزانه ۱۵ دارو را هدایت میکنند که طی ۴ تا ۵ سال آینده متوجه خواهیم شد که همه مدلهای دارو تغییر یافتهاند و با فناوری mRNA پیش میروند .