۰

ضرورت کاربردی شدن آموزش‌ها و توصیه‌های بهداشتی در زندگی مردم

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۸
کد مطلب : ۲۹۸۸
ضرورت کاربردی شدن آموزش‌ها و توصیه‌های بهداشتی در زندگی مردم

سالم خبر : قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: لازم است خدمات و مراقبت‌های سلامتی که برای مردم در پایگاه‌های بهداشت انجام می‌شود، نتیجه‌گرا باشد.
 
به گزارش سالم خبر از وبدا، دکتر محمد شریعتی در اجلاس سراسری معاونان فنی و اجرایی و مدیران گروه توسعه معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور که در اصفهان برگزار شد، افزود: براساس آخرین آمار، روزانه حدود ۷۰۰ هزار نفر در کشور با مراجعه به پایگاه ها و مراکز جامع سلامت شهری و روستایی از خدمات مراقبتی و پیشگیرانه برخوردار می‌شوند، اما آنچه برای ما اهمیت دارد، نتیجه گرا بودن این خدمات است.

وی با تاکید بر اینکه آموزش‌ها و توصیه‌های ارائه شده به مردم توسط پزشکان و کارشناسان مراکز بهداشتی باید در زندگی روزمره کاربردی شود، تصریح کرد: اگر مادر بارداری به مرکز بهداشتی مراجعه کرد و اقدامات انجام شده برای وی در سامانه‌های الکترونیکی نیز ثبت شد، اما هنوز نمی‌داند که چه نوع خوراکی برای فرزند وی مناسب است، یعنی همه خدمات و مراقبت‌های انجام شده بی‌فایده بوده است.

قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، پایش و ارزشیابی خدمات ارائه شده برای بررسی نتیجه‌گرا بودن آن را مهم دانست و گفت: بر این اساس، نظام ارزشیابی خدمات بهداشتی روز به روز کامل‌تر و تخصیص منابع به مراکز بهداشت براساس نتایج این پایش و راستی آزمایی صورت می‌گیرد.

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به راه‌اندازی سامانه ارسال پیامک نظرسنجی از مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی از اسفند سال گذشته، گفت: پیش بینی اولیه ما برای پاسخ دهی مردم به این پیامک ها ۱۰ درصد بود، اما اکنون بیش از ۱۷ درصد کاربران به پیامک ها پاسخ می دهند.

شریعتی با بیان اینکه طرح تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای همه مردم هنوز در ابتدای راه قرار دارد، افزود: این طرح بزرگ مبتنی بر فناوری اطلاعات و برای ارتقای سلامت ملت ایران است.

وی افزود: از حدود ۵۵ میلیون و ۳۰۰ هزار پرونده تشکیل شده در بخش بهداشت کشور، ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار متعلق به مردان و ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار متعلق به بانوان است.

شریعتی با تاکید بر اینکه خانه ها و پایگاه های بهداشت آماده هرگونه خدمت رسانی به مراجعه کنندگان زن و مرد هستند، تصریح کرد: این باور در جامعه ما به نادرستی ایجاد شده است که خدمات کمتری برای مردان در مراکز بهداشت کشور ارائه می شود.

رییس مرکز مدیریت شبکه  وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مردان حتی نسبت به زنان نیاز بیشتری به انجام مراقبت‌های پیشگیرانه و سلامتی مانند اندازه‌گیری فشار خون و وزن دارند، گفت: ما از همه مردم به ویژه مردان دعوت می‌کنیم که برای دریافت خدمات بهداشت به خانه‌ها و پایگاه‌های بهداشت در شهرها و روستاها مراجعه کنند.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، شریعتی با بیان اینکه نقش معاونت بهداشت، پیشگیری است، اضافه کرد: برخی مواقع مردم منتظر یک درد یا بیماری هستند تا پس از آن به بخش سلامت مراجعه کنند؛ در حالی که در عصر حاضر مردم باید برای حفظ و ارتقای سلامتی خود در زمان حال و آینده و ارتقای کیفیت زندگی به مراکز بهداشت مراجعه کنند.

قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اطلاعات کد ملی ۷۵ میلیون نفر از مردم در سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) به منظور تشکیل و فعال شدن پرونده الکترونیک سلامت ثبت شده است، افزود: تا کنون حدود ۷۰ درصد پرونده‌ها برای ثبت اطلاعات و دریافت خدمات بهداشتی با مراجعه مردم به مراکز و خانه‌های بهداشت، فعال شده است.

شریعتی همچنین با اشاره به برخی محدودیت‌های منابع مالی بخش بهداشت در سال گذشته خاطرنشان کرد: این موضوع به خوبی و بدون ایجاد خللی در ارائه خدمات به مردم، مدیریت شد.
کد مطلب : ۲۹۸۸
نام شما

آدرس ايميل شما