۰

هیچ بیماری نباید بدون درمان از بیمارستان خارج شود

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۳۳
کد مطلب : ۱۰۴۳۳
هیچ بیماری نباید بدون درمان از بیمارستان خارج شود
سالم خبر: هیچ بیماری نباید بدون درمان از بیمارستان خارج شود، به همین منظور باید تمام نیرو‌ها را بسیج کنیم.

به گزارش سالم خبر، بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: ما در پیچ تاریخی قرار گرفته‌ایم که در کل تاریخ کشور ما بی نظیر است. کرونا یک معضل جهانی است و باید آن را مدیریت کنیم و جا دارد از مدافعان سلامت که حماسه عظیم آفریدند قدردانی می‌کنیم.

او ادامه داد: اولویت وزارت بهداشت مقابله با بیماری کروناست؛ این ویروس در سطح جهان تلفات بسیاری داده و خانواده‌های بسیاری را عزادار کرده است.

عین اللهی افزود: همکاران ما در همه استان‌ها با تمام امکانات در حال خدمت رسانی هستند. معتقدم هیچ بیماری نباید بدون درمان از بیمارستان خارج شود، به همین منظور باید تمام نیرو‌ها را بسیج کنیم.

وزیر بهداشت درباره درمان بیماری کرونا بیان کرد: ما در بیماری کرونا ٢ فاز استقرار ویروس در بدن و عوارض پس از آن را داریم، من همیشه کرونا را به زلزله تشبیه می‌کنم. ویروس در مرحله اول سیسستم بدن را مختل می‌کند و پس از آن ما با کنترل بیماری می‌توانیم از عوارض جلوگیری کنیم، زیرا عوارض بعد از حمله اولیه موجب مرگ و میر می‌شود و مدیریت بیمار مبتلا به کرونا اهمیت بسیاری دارد.

عین اللهی گفت: در بیمار مبتلا به کرونا تا حد امکان بیمار نباید اینتوبه شود و باید اکسیژن را از راه‌های غیرتهاجمی بالا ببریم. نگه داشتن و رساندن اکسیژن به بیمار نقش حیاتی در درمان دارد.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی باید به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها سرکشی داشته باشند، گفت: روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی باید در عرصه حضور داشته باشند و باید خدمتگزار مردم باشند. حضور در عرصه خدمت، ارزشمند است بنابراین سرکشی مرتب به مراکز درمانی و بیمارستان بسیار مهم است.

او تصریح کرد: باید از همه امکانات بسیج و سپاه و حوزه آموزش استفاده کرد. فاصله گذاری اجتماعی باید رعایت شود. گاهی شاهد عدم رعایت‌ها هستیم؛ در مواردی تعداد بسیاری از اعضای خانواده در مهمانی‌ها مبتلا شده اند. باید توجه داشت تنها راه کنترل کرونا واکسیناسیون است و این تجربه جهانی محسوب می‌شود.

عین اللهی افزود: واکسیناسیون مرگ و میر را کاهش می‌دهد اگرچه افراد واکسینه شده هم مبتلا می‌شوند، اما از مرگ و میر جلوگیری می‌شود. انتظار داریم مردم هم همکاری کرده و از تزریق واکسن خوددرای نکنند.

او درباره واکسیناسیون کرونا بیان کرد: امیدواریم با همکاری مردم و همه ارگان‌ها همزمان با اینکه تولیدواکسن پیش می‌رود، واردات هم صورت گیرد و واکسیناسیون تسریع شود. از هفته آینده شاهد میزان قابل توجهی واکسن خواهیم بود.

عین اللهی گفت: ما دانشمندان بسیاری داریم و باید کمیته علمی کرونا در دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل شود و این یک ضرورت است. شیوه نامه‌ی بهداشتی باید با در نظر گرفتن شیوه نامه کشوری و محلی اجرایی شود، همچنین درباره تجویز دارو هم نکات سطح بندی و اینکه چه کسانی باید دارو‌های کرونا را تجویز کنند، مشخص شوند. باید میزان مرگ و میر و علل آن در بیمارستان‌ها و استان‌ها ارزیابی شود و اگر در مرکز درمانی آمار مرگ و میر بالاست با ارزیابی میزان مرگ و میر کاهش پیدا کند.

تقویت زیر ساخت پزشک خانواده ضروری است 

او با بیان اینکه اولویت ما بهداشت است، گفت: هر چه به بهداشت بیشتر اهمیت دهیم، سلامت مردم بیشتر تامین می‌شود. باید به شبکه بهداشتی توجه شود، پرسنل بهداشتی به هیچ وجه نباید جا به جا شوند و به بیمارستان بروند و این خط قرمز ماست. پرسنل و تشکیلات بهداشت را باید بیشتر تقویت کنیم، برنامه داریم که زیر ساخت پزشک خانواده و پرونده الکترونیک تقویت شود.

عین اللهی درباره آموزش پزشکی بیان کرد: به دلیل بیماری کرونا آموزش کشور در ایران و جهان دچار صدمه شده و بهترین روش آموزش چهره به چهره است. برنامه اصلی ما بازگشایی دانشگاه‌هاست و ما واکسیناسیون هدفمند را دنبال می‌کنیم. دانشگاه‌های علوم پزشکی باید بازگشایی شوند چرا که این روند کنونی آینده کشور را به خطر می‌اندازند.

او ادامه داد: از روسای دانشگاه‌ها درخواست داریم زمینه را فراهم کنند و کلاس‌ها از آغاز سال تحصیلی دانشجو پذیر باشند. می‌توان بخشی از دانشجویان حضوری و بخشی مجازی باشند و تشکیل دادن کلاس‌ها و حضور اساتید الزامی است و باید محیط آموزشی تشکیل شود و کار عملی باید در محیط باشد و حضور دانشجویان رشته‌های سلامت در بالین و محیط باید عملی شود.

وزیر بهداشت درباره تامین دارو تصریح کرد: نباید کمبود دارو داشته باشیم. ممکن است توزیع دارو مشکل داشته باشد براین اساس توجه به سیستم تی تک باید مورد توجه قرار گیرد و دارو‌های خاص باید در سیستم بیمارستانی ثبت شود تا از تجویز منطقی دارو و میزان مصرف باخبر شویم.

او تصریح کرد: ما مشکلی در تامین سرم نداریم و ممکن است در توزیع مشکل باشد. مقرر شده تا توزیع انجام گیرد تا کمبود کاذب رفع شود البته مصرف مطابق گایدلاین‌ها باید باشد، برخی افراد فکر می‌کنند هر چه پزشک دارو بیشتر تجویز کند، پزشک بهتری است که این نکته درست نیست.

عین اللهی درباره حوزه پژوهش تصریح کرد: ما ٩۵٠ مراکز تحقیقاتی در کشور داریم. عزیزان در دانشگاه‌ها سعی کنند پژوهش‌ها را کاربردی کنند تا مراکز تحقیقاتی در اختیار عده ای خاص قرار نگیرد، این مراکز برای همه است. مقام معظم رهبری بر پیوست عدالت تاکید داشتند و نباید افراد خاص از مراکز تحقیقاتی استفاده کنند.

او ادامه داد: این مراکز فقط برای استادان و ارتقا آنها نیست، باید نتیجه تحقیقات منجر به محصول شود تا بتوانیم نیازهای کشور را به کمک مراکز تحقیقاتی برطرف کنیم، براین اساس دانشگاه هایی که مرکز تحقیقاتی ندارند روی این موضوع کار کنند.

عین اللهی با بیان اینکه بحث اصلی ما محرومیت زدایی است، گفت: نباید خدمات فقط در مراکز استان باشد، باید خدمات سلامت تا نقاط دور دست استان ارائه شود. وقتی ما در منطقه محروم، مرکز آموزشی ایجاد کنیم خدمت بهتری به مردم خواهیم داد، باید محرومیت زدایی را انجام دهیم. براین اساس اولین کار، ایجاد مراکز بهداشتی است.

وزیر بهداشت بیان کرد: ما رزمندگانی هستیم که تا آخرین نفس در سنگر هستیم و مانع نفوذ دشمن می‌شویم. از تمام مدافعان سلامت در سنگر سلامت قدردانی می‌کنیم، البته برخی هم خسته شده اند اما سنگر خدمت را خداوند در اختیار گذاشته است و باید این سنگر را حفظ کرد. هیچ چیز جز سلامت مردم، اهمیت ندارد و برای این وظیفه باید از جان و دل مایه بگذاریم و قابل قبول نیست که مسئولی کم کاری کند و باید این موضوع را جدی بگیریم.
کد مطلب : ۱۰۴۳۳
نام شما

آدرس ايميل شما