۰
مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با سالم‌خبر:

فریز قیمتی نداریم، پرونده‌های تازه اصلاح نرخ دارو روی میز کمیسیون قیمت‌گذاری است

تاریخ انتشار :
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۳۳
کد مطلب : ۱۸۸۳۲
فریز قیمتی نداریم، پرونده‌های تازه اصلاح نرخ دارو روی میز کمیسیون قیمت‌گذاری است
سالم‌خبر: در حالی ‌که ورود نهادهای نظارتی بیرون از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای کنترل و تأیید افزایش قیمت داروها، عملاً ترمز «طرح اصلاح قیمت» را کشیده است، خطوط تولید چندین قلم داروی کم‌حاشیه یکی پس از دیگری خاموش شده‌اند. اکنون تنها شمار انگشت‌شماری از پرونده‌های تعدیل قیمت با سرعتی لاک‌پشت‌وار در حال رسیدگی است و هم‌زمان خطر تشدید کمبود اقلام حیاتی، بیش از هر زمان دیگری زنگ هشدار را برای بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها به صدا درآورده است.

به گزارش سالم‌خبر؛ تولیدکنندگان از حاشیه سود منفی و قیمت‌های سرکوب‌شده گلایه
دارند، اما حلقهٔ فشار فقط به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ پرداخت‌های دیرهنگام و سازوکار کند بیمه‌های پایه، نقدینگی شرکت‌ها را بیشتر قفل کرده و انگیزهٔ ادامه تولید را به حداقل رسانده است. این ترکیبِ «نظارت فرساینده» و «بیمهٔ کم‌تحرک» صنعت داروی کشور را در نبردی فرسایشی میان تعهد به تأمین و زیانِ فزاینده گرفتار کرده؛ نبردی که نتیجه‌اش می‌تواند نسخه‌های خالی برای بیماران و دفترچه‌های سرخ زیان برای کارخانه‌ها باشد.

قیمت‌گذاری دستوری در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی بازار دارو با این حال همین قیمت گذاری دستوری نیز به موقع انجام
نمی‌شود. با گذشت دوماه از سال هنوز قیمت‌گذاری جدید انجام نشده و سال گذشته نیز این فرایند با موانع و مشکلاتی مواجه بوده است. در واقع می‌توان گفت قیمت‌گذاری دستوری این مدت تنها مشکل قیمتی داروسازان نیست و فریز قیمتی هم به نوعی مزید بر علت شده است. با این حال مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با سالم‌خبر در این مورد می‌گوید: «ما فریز قیمتی نداریم، یعنی قیمت‌گذاری به صورت محدود درحال انجام است و پیگیرش هستیم.»
 
وی همچنین بیان کرد: «سازمان غذا و دارو در حال هماهنگی با نهادهای مرتبط، به ویژه بیمه‌ها است تا پس از پذیرش بیمه‌ها،
قیمت‌ها را اصلاح کنیم.»

پیرصالحی خاطرنشان کرد: «نماینده شورای عالی بیمه شورای عضو کمیسیون قیمت‌گذاری ما هست و در همان کمیسیون بحث می‌شود و با سازمان‌های بیمه‌گر جلسات مرتبی داریم و امیدواریم که روند قیمت‌گذاری سرعت بگیرد.»
 
وی به مشکلات زیرساختی نیز اشاره کرد و در خصوص قطعی برق گفت: «نامه‌نگاری‌هایی کردیم و پیگیر هستیم که بتوانیم برای صنعت دارو و تجهیزات این بحث را مدیریت کنیم، اما متأسفانه در خیلی از شهرک‌ها امکان جدا کردن شرکت‌های دارویی نیست و باید راهکاری پیدا شود.»

او هشدار داد که «اگر نتوانیم به موقع برق
واحدهای تولیدی دارو را تأمین کنیم، حتماً کمبودهای دارویی به وجود خواهد آمد.»
 
پیرصالحی درباره سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی، کاهش بودجه بخش سلامت به عنوان مهم‌ترین عامل عنوان کرد و توضیح داد:‌ «بودجه‌های سلامت کاهش داشته و اگرچه امسال برای اولین بار در این دولت افزایش بودجه سلامت رخ داده، هنوز سهم سلامت نسبت به کل بودجه پایین است.»
 
 وی تأکید کرد: «اگر می‌خواهیم در خدمات سلامت، از جمله تخت‌های بیمارستانی، تجهیزات و تأمین دارو به اندازه کافی موفق باشیم، باید سهم بودجه سلامت هم به اندازه کافی دیده شود.»
 
کد مطلب : ۱۸۸۳۲
نام شما

آدرس ايميل شما