عباس کبریایی زاده، رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد و مدیریت دارو:
واردات فوریتی و فراقانونی داروهای تولید داخل را متوقف کنید
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۲۶
کد مطلب : ۱۷۱۷۹
سالمخبر: رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد و مدیریت دارو با تاکید بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان در دولت چهاردهم، گفت: انتظار میرود صنعت سلامت شامل دارو، تجهیزات، ملزومات پزشکی و همچنین خدمات پزشکی که در ایران یک سرمایه ملی است در این دولت مورد توجه اساسی و حمایت ویژه قرار گیرد.
عباس کبریایی زاده افزود: حوزه سلامت کشور به طور عام و صنایع داروسازی به طور خاص، با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند که این مشکلات به تدریج آنها را به سوی نابودی سوق میدهد از دولت چهاردهم انتظار داریم به مشکلات این صنعت توجه کند.
وی اظهار داشت: حمایت از استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان که به حق سرمایه ملی و آیندهساز هستند و ضعیف بنیه و آسیبپذیرند به شکل منطقی به دور از سیاستهای رانتزا و فسادزا در برنامه کاری دولت باشد و صندوقهای حمایت از شرکتهای دانشبنیان که با همین رویکرد ایجاد شده بودند و امروز همانند بانکها کاسب شدهاند به ماموریت واقعی خود بازگردند.
کبریایی زاده افزود: ضرورت دارد به مقررات امور پزشکی و دارویی، قانون تشکیل وزارت بهداشت، سیاستهای سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاستهای
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه هرگونه برخورد قضایی را پیش از بررسیهای مسئولانه متوقف کنید، گفت: فکری به حال نقدینگی صنعت سلامت کنید. هر روز شاهد ناتوانتر شدن شرکتهای دارویی، تجهیزاتی، بیمارستانها و داروخانهها برای تامین نقدینگی
هستیم.
کبریایی زاده افزود: باید تخصیص ارز مورد نیاز صنعت در یک بستر تامین مستمر همراه با تضمین دریافت ارز، انتقال ارز و تامین نقدینگی مورد نیاز در یک بستر غیررانتی صورت گیرد. انتصاب مدیران با لحاظ کردن قابلیتهای علمی، تجربی و شخصیتی ایشان و با رویکرد کارآمدسازی ایشان جهت توسعه کشور و رفاه بیشتر جامعه همراه با سلامت شخصی و سازمانی باشد.
وی اظهار داشت: صنعت سلامت کشور اعم از کارخانههای دارویی و تجهیزات پزشکی، بیمارستانها و غیره به شدت مستهلک شدهاند. ضرورت دارد سیاستهای حمایتی و نه رانتی برای بازسازی و نوسازی این صنعت اتخاذ و در کوتاهمدت و میانمدت اجرایی شود. بیتوجهی به این امر برای کشور و مردم مخاطره آمیز خواهد بود، هم دسترسی مردم به خدمات سلامت آسیبپذیر
کبریایی زاده ادامه داد: سازمان غذا و دارو به ساختار و وظیفه رگولاتوری خود برگردد و از دخالت در عملیات تامین به اطمینان از تامین دارو و کالاهای سلامت تغییر ماموریت دهد. اولویت خود را تامین از طریق روشهای قانونی با اولویت تولید قرار دهد و از گشودن مجاری و راههای میانبر غیرقانونی و فراقانونی در زنجیره تامین دارو پرهیز کند.
وی تصریح کرد: سازمان غذا و دارو کلیه امور صادرات و ضمانتهای مربوط را همانند سایر کشورهای دنیا به اتاقهای بازرگانی و سندیکاهای مربوطه واگذارد و تنها مرجع قانونی رگولاتوری باشد.
کبریایی زاده گفت: با تقویت ساختار هیاتهای انتظامی نظام پزشکی، ساختار نظارتی سازمانهای بیمهگر و... تجویز و عرضه منطقی دارو، حمایت و فرهنگ سوداگرانهای که بین تامین کنندگان (تولید و واردات) با تجویزکنندگان (پزشکان)، عرضه کنندگان (داروخانهها) شکل گرفته، اصلاح شود.
وی با بیان اینکه باید نظام قیمتگذاری داروها و کالاهای سلامت مطابق قانون تنظیم شود، افزود: کالاهایی که از یارانه و ارز حمایتی برخوردارند مشمول قیمتگذاری مطابق دستوالعملهای
رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد و مدیریت دارو ادامه داد: باید قرارداد بین سازمانهای بیمهگر وارائه کنندگان خدمات و کالاهای سلامت منصفانه باشد. تقاضا دارم دادستان محترم بابت قراردادهای غیرمنصفانه بین سازمانهای بیمهگر و موسسات پزشکی و دارویی که آسیبرسان به کشور شده است مداخله داشته باشند.
کبریایی زاده اظهار داشت: واردات فوریتی و فراقانونی داروهای تولید داخل را متوقف کنید. برای هر پرونده واردات فراقانونی رسیدگی نظارتی با حضور سندیکای مربوطه داشته باشید و قوه قضائیه با دامپینگ مقابله و برخورد جدی داشته باشد. چگونه ممکن است کالایی تا قبل از اینکه در داخل تولید میشود با قیمت چندین برابر وارد میشود و به محض تولید شدن توسط تولیدکنندگان داخلی قیمت آن چند صد درصد بهطور ناگهانی کاهش مییابد.