حیدر محمدی، مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو خبر داد:

توزیع داروی فاویپیراویر برای بیماران سرپایی کرونا در داروخانه‌های خاص

تعهد هلال احمر برای واردات واکسن آنفلوآنزا هنوزعملیاتی نشده است

26 آبان 1399 ساعت 12:10

سالم‌خبر: داروی فاویپیراویر براساس ابلاغ سازمان غذا و دارو از این پس برای بیماران سرپایی در برخی داروخانه‌های خاص توزیع می‌شود.


سالم‌خبر: داروی فاویپیراویر براساس ابلاغ سازمان غذا و دارو از این پس برای بیماران سرپایی در برخی داروخانه‌های خاص توزیع می‌شود.

 حیدر محمدی، مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو در نشست آنلاین سندیکای صاحبان صنایع دارویی با اعلام این خبر درباره پوشش بیمه‌ای و تجویز سرپایی فاویپیراویر، گفت: درباره داروی فاویپیراویر ابلاغ کردیم که در داروخانه‌های سرپایی فعلا برای نسخ بیمارستانی، آن هم در داروخانه‌هایی که ما مشخص کردیم، این دارو توزیع شود. زیرا این دارو، داروی خاص و پرخطری است و نمی‌توانیم آن را در اختیار همه داروخانه‌ها قرار دهیم.

وی افزود: در صورت تایید کمیته علمی و تیم درمان وزارت بهداشت این امکان را داریم که دارو را در بخش سرپایی در اختیار تمامی داروخانه ها قرار دهیم. زیرا میزان تولیدمان افزایش یافته است. بر اساس دستور وزیر بهداشت پوشش بیمه‌ای این دارو تا هفته جاری عملیاتی می‌شود و فکر می‌کنم تا پایان هفته با مصوبه شورای عالی بیمه وارد پوشش بیمه‌ای شود.

محمدی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت صدور مجوز برای آغاز مطالعه بالینی واکسن ایرانی کرونا، گفت: ما هنوز مجوز رسمی برای مطالعات بالینی انسانی واکسن کرونا را صادر نکرده ایم و هیچ شرکتی وارد فاز بالینی نشده است و همه واکسن‌ها در مرحله پیش بالینی هستند.

وی افزود: البته در مرحله‌ای هستیم که برخی شرکت‌ها تقاضا کردند که مطالعات بالینی خود را در فاز یک، دو و سه آغاز کنند. امیدواریم این موضوع ظرف روز‌ها یا هفته‌های آینده استارت بخورد.

تعهد هلال احمر هنوز عملیانی نشده است

مدیرکل اموردارویی سازمان غذا و دارو همچنین درباره وضعیت واردات واکسن آنفلوآنزا، گفت: درباره واکسن آنفلوآنزا سیاست‌گذاری ما واردات ۱۶ میلیون دوز یعنی ۲۰ درصد از جمعیت‌ کشور بود که البته برآوردی حدودی بود. البته هر ساله ۱.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا وارد می‌کردیم که تاریخ انقضای بخشی از آن‌ها هم می‌گذشت، اما امسال با توجه به پاندمی کرونا تصمیم گرفتیم که برای ۲۰ درصد جمعیت کشور برنامه‌ریزی تزریق واکسن کرونا را انجام دهیم.

وی افزود: در عین حال کشور‌هایی که به ما واکسن صادر می‌کردند، آمادگی میزان تولید را نداشتند و باید از قبل به آن‌ها اعلام می‌کردیم و ما هم از قبل طبق برنامه‌ریزی‌ها بر اساس نیاز سالانه کشور به آن‌ها اعلام کردیم؛ بنابراین آمادگی تامین قطعی واکسن را نداشتند. در نهایت امسال ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور شد و به غیر از آن آنچه را که به صورت فوریتی برنامه ریزی کردیم تا خارج از برنامه سالانه وارد کشور شود، تا این لحظه وارد نشده است. قرار است ۸۰۰ هزار واکسن آنفلوآنزا را هم سازمان بهداشت جهانی توزیع کند که همچنان پیگیر این برنامه هستیم.

محمدی، ادامه داد: زمان طلایی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا حدودی است. معمولا گفته می‌شود که بهتر است در مهر و آبان این واکسن تزریق شود، اما ما در سال گذشته حتی در اسفند هم برای ایمنی‌زایی تزریق واکسن را داشتیم. امسال هم اگر این واکسن بیاید و مصرف شود، تزریق آن برای افراد در معرض خطر بهتر از عدم تزریق آن است. اما افرادی که در معرض خطر نیستند، نیازی به تزریق این واکسن را ندارند. هنوز داروی شیمیایی و گیاهی درمان قطعی کرونا نداریم.

وی همچنین در مورد تعهدات برخی نهادها مانند هلال احمر برای تامین واکسن آنفلوانزا اظهار داشت که تعهد هلال احمر برای واردات واکسن آنفلوآنزا هنوزعملیاتی نشده است.

هنوز هیچ دارویی مجوز نگرفته است

وی در پاسخ به سوالی درباره چهار داروی گیاهی کرونا نیز گفت: هر مجموعه‌ای که از طریق مجموعه ما درخواست صدور مجوز کرده باشند، درخواست‌هایشان بررسی می‌شود و مستنداتی از آن‌ها خواسته می‌شود که ارائه می‌کنند. طبق روال دارو‌هایی که مجوز دریافت می‌کنند، درمان علامتی علائم بیماری کروناست و برخی از این دارو‌ها هم درمان احتمالی کروناست. البته هیچ داروی شیمیایی و گیاهی که درمان قطعی کرونا باشد، تاکنون نداریم و از سوی ما هم با این عنوان مجوزی داده نشده است.

وضعیت قرص و شربت سِل‌سپت برای کودکان پیوند عضو

محمدی در پاسخ به سوالی درباره کمبود شربت سِل‌سپت برای کودکان پیوند عضو، گفت: با توجه به تحریم‌هایی که وجود دارد، امکان فروش کالا به ویژه نفت را برای ما بسیار سخت کرده‌اند. اگر بتوانیم کالا‌های خود را صادر کرده و یا بفروشیم، مرحله بعد بحث دریافت وجه این کالا‌ها است که مرحله دومی است که این مرحله را هم برای ما بسیار سخت کرده‌اند. بعد از اینکه ما وجه مربوط به کالا را بتوانیم دریافت کنیم، باید مجاز باشیم تا بتوانیم این وجه را به تامین کننده منتقل کنیم و این مرحله سوم سختی کار است که بعضا کار در این مسیر متوقف می‌شود و شرکت‌ها به سختی می‌توانند این انتقال را انجام دهند که به دلیل فشار‌های آمریکا است که امکان انتقال پول به تامین کنندگان دارو برایشان بسیار سخت است. در عین حال حمل و نقل دارو هم برای ما با تحریم مواجه است.

وی افزود: این موارد منجر به افزایش سختی کار در حوزه دارو شده است. قرص داروی سل سپت در داخل کشور تولید می‌شود و مشکلی ندارد. نوع برند آن هم به میزان محدود برای بیمارانی که باید نوع برند را مصرف کنند، وارد می‌شود. البته شربت سل سپت کم مصرف است، اما به رغم همه این مشکلات این شربت را به میزان محدود وارد کرده‌ایم، اما از آنجایی که میزان آن کم است، شاید پاسخگوی نیاز بیماران نبوده است. بر همین اساس به صورت فوریتی مجوز داده شده تا برخی شرکت‌ها این شربت را وارد کنند که ان شاالله در آینده به تعداد محدود مجددا وارد کشور می‌شود.
 


کد مطلب: 8231

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/8231/توزیع-داروی-فاویپیراویر-بیماران-سرپایی-کرونا-داروخانه-های-خاص

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com