ایرانیان ۴۰درصد بیشتر از حد مطلوب غذا می‌خورند

21 اسفند 1396 ساعت 15:34


سالم خبر: ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت امروز در نشست خبری وزارت بهداشت حریرچی با اشاره به میزان غذایی که ایرانیان می‌خورند، گفت: متوسط کالری دریافتی غذای ما ایرانیان بیش از مقدار توصیه شده است. در گذشته ایرانیان در روز ۲۰۰۰ کیلوکالری مصرف می‌کردند و این میزان به تدریج به ۲۶۵۰ کالری رسید، اما در حال حاضر ایرانیان ۳۰۵۰ کالری در شبانه روز مصرف می‌کنند. این در حالیست که میزان مطلوب دریافت کالری در زنان ۲۰۰۰ و در مردان ۲۳۰۰ کالری است، اما به طور متوسط ایرانیان ۴۰ درصد بیشتر از مقدار مطلوب غذا می‌خورند.

وی ادامه داد: همچنین مصرف سرانه قند و شکر ایرانیان ۳۸ درصد بیشتر و مصرف روغن ایرانیان ۲۰ درصد بیشتر و مصرف نان، غلات و برنج و نشاسته ایرانیان پنج درصد بیشتر از حد مطلوب است. مجموع این غذای اضافی در کنار کم تحرکی، منجر به چاقی و اضافه وزن در ایرانیان شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اجرای قانون بیمه همگانی و نظام اداره نوین بیمارستان‌ها و پرداخت کارانه در بیمارستان‌های دولتی از سال ۱۳۷۴ گفت: از آن زمان همواره با معضل تاخیر در پرداخت‌ مطالبات بیمارستان‌ها مواجه بوده‌ایم که این تاخیرها از سه ماه تا ۱۶ ماه بوده است و متوسط تاخیر در پرداخت‌ها طی ۲۰ سال گذشته ۸.۵ ماه بوده است.

وی با بیان اینکه تاخیر در پرداخت مطالبات و خرج از آینده نظام سلامت مشکل مزمن نظام سلامت ایران در ۲۰ سال گذشته بوده است، گفت: طرح تحول سلامت در یک دوره یک ساله توانست تاخیرها را به چهار ماه کاهش دهد، اما مجددا شاهد افزایش آنها بودیم.
سخنگوی وزارت بهداشت ضمن اعلام کلیات بودجه ۹۷ وزارت بهداشت، در عین حال بر لزوم ارزان کردن هزینه‌های درمان مردم و به دنبال آن افزایش نقش دولت و بیمه‌ها در پرداخت این هزینه‌ها تاکید کرد.

وی با اشاره به کلیات بودجه سال ۹۷، گفت: بودجه کل کشور در سال ۹۵، ۹۷۸۰ میلیارد تومان بود که ۵.۷ درصد آن به وزارت بهداشت تعلق داشت. در سال ۹۶ نیز بودجه کل کشور ۱۱ هزار و ۵۲ میلیارد تومان بود و در سال ۹۷ میزان بودجه کل کشور به ۱۲۱۷ هزار میلیارد تومان رسید که از این میزان ۵.۵ درصدش برای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است. ۶۹ درصد بودجه کل کشور نیز برای شرکت‌ها و بانک‌هاست. همچنین در بودجه عمومی دولت نیز ۲۴ درصد هزینه‌های عمومی، پنج درصد برای پروژه‌های عمرانی و چهار درصد به عنوان درآمد اختصاصی است. به طور کلی بودجه کل کشور شش درصد رشد داشته و بودجه عمومی هم رشدی ۱۱ درصدی داشته است. بر همین اساس بودجه وزارت بهداشت نیز ۹ درصد رشد کرده است.

بودجه ۹۷ وزارت بهداشت و کاهش اعتبارات پزشک خانواده

وی با بیان اینکه مصارف عمومی دولت ۱۱ درصد رشد داشته است و از ۳۴۶ هزار میلیارد تومان به ۳۸۶ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است، افزود: به طور کلی ما سه سطح بودجه‌ای شامل بودجه عمومی، درآمد اختصاصی و تملک دارایی داریم و بودجه ما عمدتا در دانشگاه‌های علوم پزشکی و سپس در ردیف‌های ستادی و بیمه سلامت قرار می‌گیرد. در سال ۹۷ بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۹ درصد و بودجه ردیف‌های ستادی یک درصد رشد داشته است؛ به طوریکه از ۱۰ هزار میلیارد تومان به ۱۰ هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان رسیده است. بودجه یک درصد ارزش افزوده نیز بین دو تا سه درصد رشد داشته است. همچنین ۲۵۰ میلیارد تومان هم از محل قانون الحاق بودجه داده شده است.
وی ادامه داد: البته به دلیل کاهش بودجه پزشک خانواده دچار مشکل هستیم، اما امیدواریم با تخصیص به موقع منابع بتوانیم خدمت رسانی به مردم را بیش از پیش ادامه دهیم.

میانگین مراجعه به پزشک عمومی در ایران کمتر از کشورهای مشابه

حریرچی ادامه داد: هر ایرانی در سال دو بار به پزشک عمومی و ۱.۸۷ به پزشک متخصص مراجعه می‌کند. همچنین از هر ۱۰۰۰ نفر ایرانی ۱۱۸ نفر در سال بستری می‌شوند و ۱.۲ درصد از درآمد ناخالص ملی نیز صرف دارو می‌شود. بر این اساس میانگین مراجعه به پزشکی عمومی در ایران کمتر از کشورهای مشابه است، اما میزان مراجعه به پزشکی متخصص و میزان هزینه کرد برای دارو بیش از کشورهای مشابه‌مان است. این در حالیست که میانگین بستری نیز کمتر از کشورهای مشابه با ماست. بسته خدمات سلامت ایرانیان نیز که شامل خدمات بهداشتی، درمانی، دارویی و ... است تحت پوشش بیمه‌های پایه قرار دارد و در مراکز درمانی ارائه می‌شود نیز بیشتر و وسیع‌تر از بسته خدماتی در کشورهای مشابه ایران است.

لزوم ارزان کردن هزینه‌های درمان و افزایش نقش دولت و بیمه‌ها

وی با بیان اینکه در کلیه کشورها از جمله ایران بحث عدم توان اقتصاد ملی اعم از منابع دولتی یا بیمه‌ها در تامین هزینه‌های رو به رشد سلامت وجود دارد، گفت: مجموع هزینه کرد بیمه‌ها و دولت در کشور در سال‌های قبل از طرح تحول نظام سلامت کمتر از کشورهای مشابه بوده و بعد از اجرای طرح تحول علی رغم رشد قابل توجه این هزینه‌ها و رسیدن‌شان به سطح ۵۱.۳ درصدی باز هم میزان هزینه کردمان در حوزه سلامت کمتر از کشورهای مشابه است. همچنین میزان پرداخت از جیب مردم در سال‌های قبل از طرح تحول بیش از کشورهای مشابه بوده و علی رغم کاهش قابل توجه پرداخت از جیب از ۵۱ درصد به ۳۷.۷ درصد باز هم این میزان بیش از کشورهای مشابه است. به نظر می‌رسد راه حل این موضوع ارزان کردن هزینه‌های درمان، افزایش نقش دولت و بیمه‌ها در هزینه‌های بهداشتی درمانی و کاهش پرداخت از جیب مردم است.

حریرچی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره چهارشنبه سوری گفت: به عنوان یک ایرانی و یک پزشک از همه هموطنانم می‌خواهم که این رسم دیرینه را طوری برگزار کنند که به خودشان و دیگران آسیبی نرسد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تجویز دارو و مکمل‌های دارویی در اماکن ورزشی، گفت: تجویز هر چیزی به اسم دارو توسط افراد غیرپزشک و در هر جایی اعم از اماکن ورزشی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود. باید توجه کرد که اکثر موارد مکملی که خارج از زنجیره توزیع قانونی یعنی داروخانه و مراکز مجاز عرضه می‌شوند، قاچاق هستند. حال گاهی قاچاق فرآورده اصلی است که از جای غیر قانونی آمده و در اکثر موارد هم قاچاق فرآورده تقلبی است و می‌تواند مضر باشد.

عملکرد وزارت بهداشت در حوزه اقتصاد مقاومتی

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره اقدامات وزارت بهداشت در حوزه اقتصاد مقاومتی، گفت: وزارت بهداشت در طول دوره اخیر و در سال‌های گذشته مهم‌ترین اقدامش این بود که کشور را در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی و در اکثر موارد دارویی و تجهیزات پزشکی مستقل و بی‌نیاز کرده است. معنای اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد توانایی تاب‌آوری در برابر تکانه‌های شدید اقتصادی غیرقابل کنترل را داشته باشد. ما نیز علی رغم همه تحریم‌هایی که طی ۳۰ سال گذشته در کشور وجود داشت، توانستیم از کشوری که پزشکی از خارج وارد می‌کرد به یک کشور صادر کننده کادر سطح بالای پزشکی و به محلی برای توریسم درمانی تبدیل شویم. همچنین از نظر عددی ۹۸ درصد داروهای مورد نیازمان را در داخل تولید می‌کنیم و از نظر ریالی نیز ۷۰ درصد داروها را در کشور تولید می‌کنیم.
 


کد مطلب: 435

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/435/ایرانیان-۴۰درصد-بیشتر-حد-مطلوب-غذا-می-خورند

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com