محمد عبده‌زاده، رئیس اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران:

تخصیص ارزی قطره‌چکانی در برابر نیاز میلیاردی؛ صنایع دارو و تجهیزات پزشکی ۲.۶ میلیارد دلار کسری دارند

3 آبان 1404 ساعت 9:54

سالم‌خبر: رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، گفت: در حالی که چرخه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی کشور به شدت تحت فشار است، ‌هالک‌بانک ماهانه تنها ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار ارز تخصیص می‌دهد؛ رقمی ناچیز در برابر کسری دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری مورد نیاز تا پایان سال، شکافی ارزی که اگر جبران نشود می‌تواند زنجیره تولید و دسترسی بیماران به داروهای حیاتی را با بحرانی تازه روبه‌رو کند.


سالم‌خبر: رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، گفت: در حالی که چرخه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی کشور به شدت تحت فشار است، ‌هالک‌بانک ماهانه تنها ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار ارز تخصیص می‌دهد؛ رقمی ناچیز در برابر کسری دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری مورد نیاز تا پایان سال، شکافی ارزی که اگر جبران نشود می‌تواند زنجیره تولید و دسترسی بیماران به داروهای حیاتی را با بحرانی تازه روبه‌رو کند.

محمد عبده‌زاده در سی‌ویکمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، افزود: با توجه به اینکه برزیل ریاست دوره‌ای بریکس را برعهده دارد، همکاری در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در دستورکار این مجموعه قرار گرفته است. همچنین به موجب توافقات صورت گرفته، هیئتی از فعالان حوزه دارو و تجهیزات پزشکی هفته آینده عازم عربستان خواهند شد تا درباره توسعه همکاری‌های دو کشور در این زمینه مذاکره کنند.

او با اشاره به وضعیت تخصیص ارز به صنعت دارو اظهار کرد: بانک مرکزی تا پایان شهریورماه در تالار اول حدود دو میلیارد دلار ارز به این صنعت تخصیص داده است که از این میزان، یک‌ونیم میلیارد دلار آن تامین شده و  ۵۰۰ میلیون دلار تامین نشده است. همچنین ۶۰۰ میلیون دلار از این ۱.۵ میلیارد دلار را شرکت نیکو حواله نداده و در عین حال ۹۰۰ میلیون دلار کارسازی شده است.

وی افزود: در حال حاضر ‌هالک‌بانک، ماهانه تنها ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار ارز تخصیص می‌دهد، در حالی که صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی با کسری ارزی حدود دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری تا پایان سال مواجه هستند.

دکتر عبده‌زاده همچنین با انتقاد از عدم پرداخت مطالبات شرکت‌های دارویی از سوی سازمان تأمین اجتماعی گفت: این سازمان از فروردین‌ ماه تاکنون مطالبات شرکت‌های دارویی را پرداخت نکرده است.

 به گفته رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، در حال حاضر صنایع دارویی حدود ۱۳۵ هزار میلیارد تومان و صنایع تجهیزات پزشکی نزدیک به ۲۵ هزار میلیارد تومان از مراکز درمانی و بیمه‌ها طلب دارند و به دلیل معوق ماندن مطالبات، حدود ۳۴ تا ۳۵ درصد درخواست‌های تخصیص ارز به دلیل نبود نقدینگی ابطال شده‌ است.


کد مطلب: 20014

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/20014/تخصیص-ارزی-قطره-چکانی-برابر-نیاز-میلیاردی-صنایع-دارو-تجهیزات-پزشکی-۲-۶-میلیارد-دلار-کسری

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com