هشدار برای افزایش مصرف بی‌رویه و بدون تجویز داروی ترامادول در بین جوانان

3 خرداد 1404 ساعت 17:05

سالم‌خبر: سرپرست نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده‌های دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان‌غربی درخصوص افزایش مصرف بی‌رویه و بدون تجویز داروی ترامادول در بین جوانان هشدار داد.


سالم‌خبر: سرپرست نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده‌های دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان‌غربی درخصوص افزایش مصرف بی‌رویه و بدون تجویز داروی ترامادول در بین جوانان هشدار داد.

افشین شیوا سرپرست نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده‌های دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گفت: ترامادول یک داروی ضد درد ، مسکن و شبه مخدری است که برای تسکین دردهای متوسط تا شدید توسط پزشک تجویز می‌شود و این دارو به صورت آمپول ،قرص و یا کپسول‌های ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم در بازار دارویی کشور وجود دارد لازم به ذکر انواع کپسول و قرص خارجی این دارو با دوزهای ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم و با نام‌های T-DOL و OPHDOL غی مجاز بوده و در دسته داروهای قاچاق قرار می‌گیرند.

وی در ادامه افزود: متاسفانه امروزه میزان مصرف مواد مخدر ،آرام بخش ها و مسکن‌ها دارای روند رو به رشدی است و در این میان به دلیل خاصیت نشئه‌آوری ترامادول آمار مصرف بی رویه و بدون تجویز پزشک این دارو در بین جوانان رو به افزایش است.

شیوا تصریح نمود: با توجه به اینکه مکانیسم مصرف کنترل درد در ترامادول مشابه مورفین است و مصرف مداوم آن منجر به وابستگی فیزیکی و روانی مشابه اعتیاد به مواد مخدر می‌شود و مصرف طولانی مدت ترامادول منجر به اعتیاد به آن شده و درمانی کاملا مشابه به درمان سوء مصرف مواد مخدری چون تریاک، کراک و هروئین خواهد داشت که در صورت قطع ناگهانی این دارو پس از مصرف طولانی مدت آن فرد دچار علائمی همچون بی قراری، تحریک پذیری، اضطراب، تعریق، بی خوابی، لرزش، عوارض گوارشی که همگی مشابه علائم ترک موادمخدرهاست می شود و باید گفت حتی پس از قطع مصرف کوتاه مدت ترامادول علائمی مانند بی خوابی، سندرم پای بی قرار و افسردگی در فرد مصرف کننده ظاهر می‌شود.

سرپرست نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده‌های دارویی در خصوص یکی دیگر از عوارض مصرف این دارو گفت: یکی از عوارض نادر و خطرناک مصرف این دارو تشنج است که در اثر مصرف زیاد آن و یا مصرف در بیماران صرعی ، بیماران دچار آسیب مغزی، بیماران دچار مشکلات کبدی کلیوی و یا معتادان به الکل ایجاد می‌شود که حتی در دوزهای درمانی نیز بروز تشنج در آن ها گزارش شده است.

این مقام مسئول در پایان تاکید کرد: مصرف همزمان داروهایی مانند سیتالوپرام، بوپروپیون و فلوکستین موجب تشدید عوارض دارو شده و خطر تشنج را افزایش می دهد./خبرآنلاین


کد مطلب: 18901

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/18901/هشدار-افزایش-مصرف-بی-رویه-بدون-تجویز-داروی-ترامادول-بین-جوانان

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com