مسعود جلال، دبیر انجمن علمی داروسازان ایران:

فعالیت استپ دارو و دیجی‌کالا بدون نظارت داروسازان و خلاف است

10 مرداد 1402 ساعت 15:25

سالم‌خبر: دبیر انجمن علمی داروسازان ایران با اشاره به علل بالابودن مصرف برخی داروها در ایران، گفت: برخی اپلیکیشن‌ها مانند دیجی کالا و اسنپ‌دارو، بدون نظارت مسئول فنی داروساز، داروهای مختلف را در اختیار مردم قرار می‌دهند.


سالم‌خبر: دبیر انجمن علمی داروسازان ایران با اشاره به علل بالابودن مصرف برخی داروها در ایران، گفت: برخی اپلیکیشن‌ها مانند دیجی کالا و اسنپ‌دارو، بدون نظارت مسئول فنی داروساز، داروهای مختلف را در اختیار مردم قرار می‌دهند.

مسعود جلال امروز در نشست خبری بیستمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که براساس اعلام وزارت بهداشت، میانگین تجویز دارو در هر نسخه در جهان 1.5 قلم است اما در کشور ما حدود 4 قلم دارو در هر نسخه نوشته می‌شود؛ چرا تجویز دارو در ایران بیش از دو برابر استانداردهای جهانی است؟ اظهار کرد: ما معضلاتی در زمینه تجویز و مصرف داروها داریم به طوری که میزان مصرف برخی از داروها در کشور ما نسبت به برخی از کشورهای جهان بالاتر است و درباره داروهایی مانند آنتی‌‌بیوتیک‌ها و کورتیکواستروئیدها (داروهای کورتونی) میزان تجویز حتی از برخی کشورهای منطقه نیز بالاتر است.

وی ادامه داد: یکی از علل بالاتر بودن میزان تجویز و مصرف این داروها نسبت به سایر کشورها نیز ‌تقاضای القایی است یعنی خود بیماران از پزشک درخواست تجویز برخی داروها را دارند و یا با مراجعه مستقیم به داروخانه‌ها درخواست دارو می‌کنند و حتی با وجود توضیحاتی که درباره عوارض و خطرات مصرف خودسرانه دارو به آنها داده می‌شود؛ بر درخواست خود پافشاری و در نهایت دارو را با اصرار دریافت می‌کنند.

دبیر انجمن علمی داروسازان ایران اجرای صد درصدی نسخه الکترونیک را یکی از راهکارهای کنترل تجویز و مصرف دارو در کشور عنوان و اضافه کرد: در حال حاضر بر اساس نسخ تجویزی پزشکان، برای آنها کارنامه صادر می‌شود که در آن مشخص می‌شود هر پزشک بر اساس استانداردهای تجویز دارو عمل کرده یا خیر؛ در صورتی که پزشکی اقدام به تجویز بیش از حد و غیرمنطقی داروها کند، به او توضیح و تذکر داده می‌شود که در حداستاندارد دارو تجویز کند. در حال حاضر یکی از معضلاتی که وجود دارد این است که برخی از پزشکان برای داشتن کارنامه خوب، تعداد مشخصی دارو را در نسخه الکترونیک یا اصلی تجویز می‌کنند و داروهای اضافی را روی یک کاغذ دیگر یا به صورت آزاد برای بیمار تجویز می‌کنند که این موضوع باعث می‌شود بخشی از اطلاعات مربوط به تجویز دارو از دسترس خارج شود بنابراین راهکار تجویز و مصرف منطقی دارو، الکترونیکی و مکانیزه شدن روند نسخه نویسی و دریافت دارو است.

جلال با بیان این که برخی اپلیکیشن‌ها مانند دیجی کالا و اسنپ‌دارو، بدون نظارت مسئول فنی داروساز، داروها و مکمل‌های مختلف را در اختیار مردم قرار می‌دهند، اظهار کرد: توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها و هوش مصنوعی باید با نظارت مسئول فنی (داروساز) اتفاق بیفتد و دارو باید از مسیر مشخص و با نسخه پزشک در اختیار بیمار قرار گیرد تا در صورتی که مشکلی پیش آمد نیز مسئول فنی بتواند پاسخگو باشد.


کد مطلب: 14998

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/14998/فعالیت-استپ-دارو-دیجی-کالا-بدون-نظارت-داروسازان-خلاف

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com