سالمخبر: سازمان جمعیت هلالاحمر در حالی از مردم خواسته است که در قالب طرح «مرهم زائر» با این سازمان در زمینه ارائه خدمات دارویی به زائران مراسم اربعین حسینی همکاری کنند و داروهای سالم و مازاد بر مصرف خود را به شعب، خانههای هلال و پایگاههای این جمعیت در سراسر کشور تحویل دهند که این اقدام از دیرباز از سوی مسوولان نظام سلامت رد شده و مصرف داروهای خارج از سیستم شبکه دارویی را برای بیماران خطرناک میدانند.
سالمخبر: سازمان جمعیت هلالاحمر در حالی از مردم خواسته است که در قالب طرح «مرهم زائر» داروهای سالم و مازاد بر مصرف خود را برای مصرف زائران اربعین به شعب، خانههای هلال و پایگاههای این جمعیت در سراسر کشور تحویل دهند که این اقدام از دیرباز از سوی مسوولان وزارت بهداشت رد شده و مصرف داروهای خارج از سیستم شبکه دارویی را برای بیماران خطرناک دانسته است.
به گزارش سالمخبر؛ در اجرای طرح "مرهم زائر" قرار است داروهای اضافه، دست نخورده و مدت دار، برای زائران و بیماران اربعین جمع آوری شود، درحالی که مسوولان وزارت بهداشت و درمان همواره تاکید کرده اند برگشت داروهایی که از سیستم شبکه دارویی خارج میشوند، مستلزم شرایط خاصی مانند نحوه نگهداری و شرایط حرارتی است. به همین دلیل نیز بسیاری از دارو هایی که از شبکه دارویی خارج شده اند اجازه مصرف مجدد ندارند.
اگرچه چنین طرحهایی هیچ گاه مورد تایید وزارت بهداشت نبوده است اما حال مشخص نیست اجرای و اعلام طرح مرهم زائر از سوی مسوولان سازمان هلال احمر بدون مجوز وزارت بهداشت انجام شده است یا نه؟
طرح جمع آوری دارو طی ماههای گذشته تنها برای معدوم سازی با معرفی چندین داروخانه برای تحویل از سوی وزارت بهداشت و درمان انجام شده است و تاکنون این چنین طرحهایی از سوی مسوولان رد شده است.
وحید سلیمی، رئیس سازمان داوطلبان در این باره گفته است که جمعیت هلال احمر همواره برای جلب مشارکتهای مردمی و خیرین در امور عام المنفعه و بشردوستانه اهتمام دارد و به همین منظور، سازمان داوطلبان در قالب طرح ملی«مرهم زائر» و برای تامین بخشی از اقلام دارویی مورد نیاز این مراسمِ جهانی و اجتماعِ انبوه، اعلامِ مشارکتِ عمومی میکند.
به گفته این مقام مسؤول عمومِ هموطنان،خیرین و حامیانِ حقوقی میتوانند در راستای مسؤولیتِ اجتماعی خویش و همچنین خدمتِ دارویی و درمانی به زائرینِ اربعینِ حسینی (ع)، داروهای اهدایی خود را با لحاظ کردن شرایط خاص به تمام شعب شهرستانی، خانههای هلال و پایگاههای جمعیت هلال احمر در سراسر کشور تحویل کنند.
سلیمی خاطرنشان کرد: شرایط داروهای اهدایی نیز مطابق با شیوه نامه طرح مرهم زائر اعلام و ابلاغ شده است که مبتنی بر آن،داروها باید با بسته بندی مناسب و ترجیحا با بسته بندی اولیه کارخانه باشد،داروهای یخچالی و داروهای دارای شرایط نگهداری در دمای ۱۵تا۲۰درجه نباشد، داروهای مایع،نیمه جامد ،اسپریها و شیاف ها با بسته بندی باز و نیز قرصها،کپسولها،پرلها به صورت فلهای و باز شده نباشد.
سلیمی اضافه کرد: داروهای اهدایی پس از طی فرایند تفکیک،برای انتقال به کشور عراق و توزیع در مراکز درمانی تحت نظارت جمعیت هلال احمر ایران،در اختیار مرکز پزشکی حج و زیارت این جمعیت قرار میگیرد.