سالمخبر: عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، گفت: برخی چالشهای مهم برای صادرکنندگان دارو در ایران مربوط به موانعی است که از سوی وزارت بهداشت و گمرک کشور برای صادرکنندگان ایجاد شده و سبب بروز مشکلات متعدد و در پارهای از مواقع چالشهای حل نشدنی شده است.
مهدی پیرصالحی همچنین با اشاره به اینکه موضوع صادرات دارو در ایران تا حد زیادی به تعاملات سیاسی و نوسانات ارزی بستگی دارد، گفت: انجام صادرات هر محصولی در هر صنعتی نیازمند توافقها وتعاملات سیاسی و اقتصادی در گام نخست بین دو کشور است و دستگاه دیپلماسی کشور باید این ضرورت را در نظر بگیرید که اگر بخواهیم کشورمان در مسیر توسعه گام بردارد نیازمند رشد همهجانبه صادرات و واردات در تمام صنایع هستیم.
پیرصالحی تصریحکرد: متاسفانه تحریمها آثار منفی بر تعاملات تجاری ایران گذاشته است به طوریکه روند جابهجایی و انتقال پول را مختل کرده است و باید دولت برای فعالان دارویی در کشور در این زمینه چارهای اساسی درنظر بگیرد. باید در حوزه قوانین و مقررات که مربوط به صادرات دارو در ایران میشود، به طور کلی بازنگری کرد، زیرا موضوع صادرات و واردات دارو در این قوانین به عنوان یک بحث گذری و پیش پاافتاده مطرح شده است.
وی تاکیدکرد: از سال ۱۳۹۸ که شاهد اجرایی شدن تحریمهای سنگین و ظالمانه علیه کشور بودیم به تدریج روند نزولی صادرات شدت بیشتری گرفت به طوری که طی ۴ سال گذشته از صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری دارو به صادرات ۵۰ میلیون دلاری دارو رسیدهایم که به نوعی فاجعهبار است.
پیرصالحی با اشاره به اینکه میزان واردات دارو به کشور حتی در زمان اوج تحریمها به بیش از یک میلیارد دلار رسیده است، گفت: بین صادرات و واردات دارو به کشور هیچگونه نسبتی وجود ندارد و این در حالی است که جذابیت واردات دارو بسیاری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان را تبدیل به واردکننده کرده است./ بازار