شهرام غفاری، مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی:

از طرح دارویاری، حتی یک نسخه ده صفحه ای یافت نمی‌شود

از ابتدا گفتیم که پول پرداخت برای طرح دارویاری نداریم و نخواهیم داشت

17 دی 1401 ساعت 17:08

سالم‌خبر: مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی، گفت: از طرح دارویاری، حتی یک نسخه ده صفحه ای یافت نمی‌شود که هدف طرح مراحل اجرا، موانع و زمان در آن مکتوب باشد. اگرچه برای این طرح کارشناسی شده زمان زیادی صرف شده و بر ضرورت آن شکی نداریم اما این کارشناسی ها باید مکتوب می شد.


سالم‌خبر: مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی، گفت: از طرح دارویاری، حتی یک نسخه ده صفحه ای یافت نمی‌شود که هدف طرح مراحل اجرا، موانع و زمان در آن مکتوب باشد. اگرچه برای این طرح کارشناسی شده زمان زیادی صرف شده و بر ضرورت آن شکی نداریم اما این کارشناسی ها باید مکتوب می شد.

شهرام غفاری در نشست بیم‌ها و امیدهای طرح دارویاری همچنین اظهار داشت: یک طرح باید اقتضائات و ویژگی هایی داشته باشد. هدف طرح باید معلوم باشد، این طرح زمان و بودجه مشخصی دارد، انعطاف‌پذیری دارد، مشکلات را پیش‌بینی می‌کند، در برابر موانع مختلف سناریوی خود را عوض می کند، جامعیت دارد و با مشارکت ذینفعان مختلف اجرا می شود، در اجرای اکثر طرح‌های حوزه سلامت؛ نه صرفا این طرح؛ با چالش ها و موانعی رو به رو می شویم، چرا که طرح‌های ما این الزامات را در نظر نمی گیرد . من در کمیسیون اصل نود با حضور مسوولان وزارت بهداشت با همین صراحت گفتم شما وقتی از یک صحبت می‌کنید انتظار ندارید که گفتارهای شفاهی مهمانان یا طراحان طرح مبنا قرار گیرد بلکه مکتوبات مد نظر است.

وی ادامه داد: ما حتی یک نسخه ده صفحه ای از دارویاری ندیدیم که هدف طرح مراحل اجرا، موانع و زمان در آن مکتوب باشد. اگرچه برای این طرح کارشناسی شده زمان زیادی صرف شده و بر ضرورت آن شکی نداریم اما این کارشناسی ها باید مکتوب می شد. می گویند حداقل 70 هزار میلیارد تومان، این طرح گردش مالی دارد، چطور مجلس راضی می شود جلسه ای بگذارد برای یک طرح 70 هزارمیلیاردی که هیچ نوشته ای ندارد. پاسخ آن‌ها این بود که این نکته درست است منتهی زمان کم داریم و دولت قبل زمان را از دست داده است ما فرصت نوشتن سند پشتیبان نداریم به نظر من صرفا در طرح دارویاری نیست و اگر در جایی در کشور کارها خوب پیش نمی رود برای این است که از ابتدا درست فکر نشده و این افکار مستندسازی و اشتراک‌گذاری نشده است.

غفاری ادامه داد: یک بند این توافقنامه این بود که تا پایان خردادماه 1401 همه ارائه کنندگان نظام سلامت باید براساس راهنماهای بالینی و فارماکوپه کشور نسخه بنویسند! یک نفر در جلسه گفت ما 700 گایدلاین نوشته ایم و من پاسخ دادم اگر یکی از آنها را اجرا می کنند ما موافق هستیم ما با تصورات ذهنی وارد این طرح می شویم و موقع نقد هم گوش شنوایی نیست و بعد در اجرا همدیگر را متهم می کنیم.

وی مطرح کرد: چرا سازمان تامین اجتماعی پول داروخانه‌ها را به موقع نداد؟ ما در آن 42 بند، دو بند مشخص داشتیم که سازمان برنامه و بودجه مکلف شده بود مبلغ 7000 هزار میلیاردتومان در اختیار بیمه ها و مبلغ 5000 میلیارد تومان هم فقط در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار بدهد. تا امروز، کل مبلغی که سازمان برنامه و بودجه به ما داده 3500 میلیارد تومان است. ما از اول هم معوقات داشتیم و گفته بودیم که پول پرداخت هم نداریم و نخواهیم داشت. اگر نقدینگی صنعت دارو تامین نشود دچار مشکل می‌شود. لذا به نظر من هماهنگی خوب نبود، طرح خوب نوشته نشده بود ، هرچند زمان زیادی کشیدند.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: بیمه سلامت در حال حاضر کل بدهی داروخانه ها را از محل دارویاری داده است. بیمه تامین اجتماعی نیز بدهی دو ماه مهر و آبان دراوخانه ها را ز سهم دارویاری داده است. متاسفانه مجریان طرح به آن 42 بند وفادار نبودند که این مشکلات ایجاد شد.

غفاری در پاسخ به این سوال که بیمه چقدر توانسته در ناپایداری قیمت ها از مردم محافظت کند، گفت: برای پاسخ باید به برخی از متغیرهای کلان اقتصادی توجه کرد. تا وقتی دولت ارز داشته باشد و ارز یا ما به ازای ریالی آن را به بیمه تخصیص دهد، مساله ای پیش نمی آمد. اگر کشور رشد اقتصادی داشته باشد و بیمه خوب رشد کند درآمد افزایش پیدا کند در این طرح تامین اجتماعی مدعی است که ما سهم خود را برمی داریم و مابه التفاورت را واریز کرده ایم ولی مردم می گویند دارو گران شده است. دلیل آن به خاطر مشکلاتی است که قبل از طرح دارویاری وجود داشته ولی الان به گردن طرح دارویاری افتاده است. مثل اینکه پزشک برای شما آموکسی سیلین تجویز می کند ولی داروخانه این دارو را ندارد و مثلا آموراکس به بیمار با قیمت بالاتری می دهد و این تصور ایجاد می شود که دارو گران شده است یا به بیمار نمی گوید داروی تحت پوشش بیمه را ندارم. در کنار این طرح باید یک سری قوانین باشد و حتما اجرا کنیم . داروخانه موقع تحویل دارو موظف است به بیمار اطلاعات بدهد و اگر دارویی تحت پوشش بیمه نیست به بیمار بگوید.

وی ادامه داد: اگر دولت تامین این را ادامه ندهد سال بعد دیگر تامین اجتماعی توان پرداخت این هزینه را ندارد. سهم دارو و تجهیزات پزشکی به حدود یک سوم هزینه های سلامت افزایش یافته است. با اجرای طرح دارویاری ممکن است این رقم به یک دوم برسد. منابع بیمه تامین اجتماعی از محل درامدها است و ما باید وصولی خود را به همین نسبت افزایش دهیم . در سایر بیمه ها اتفاقی نمی افتد چرا که آن ها قبل از طرح و بعد از آن از دولت منابع مالی را دریافت می کنند. طرح دارویاری بیش از 60 درصد هزینه های دارویی بیمه تامین اجتماعی را به خود اختصاص می دهد. هر چقدر این داروها تعدادشان زیاد می شود سهم دارویاری افزایش می یابد. این طرح مسیرش را ادامه خواهد داد اما لازم است گروهی از صاحب نظران بررسی کنند که در صورت ادامه طرح و حتی اضافه شدن تجهیزات پزشکی به آن چه تمهیداتی باید صورت گیرد.
 


کد مطلب: 13716

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/13716/طرح-دارویاری-حتی-یک-نسخه-ده-صفحه-یافت-نمی-شود

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com