سالمخبر: ایران در تازهترین آمارهای بانک جهانی در جایگاه هفتم از فهرست ده کشور نخست در بحران امنیت غذایی ناشی از تورم ایستاده است.
تورم مواد غذایی در بسیاری از کشورها بالاست اما در ایران بنا بر آمارهای بانک جهانی به بحران امنیت غذایی رسیده است.
بررسی گزارشهای مرکز آمار نشان میدهد قیمت برخی از کالاهای خوراکی در آبان ماه سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از 100 درصد هم افزایش داشته است.
بر اساس دادههای این مرکز، متوسط قیمت برنج ایرانی درجه یک و برنج خارجی در آبان سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل، به ترتیب بیش از 130 درصد و 49 درصد افزایش داشته است.
نکته مهم در این گزارشها این است که بیشترین افزایش قیمت کالاهای خوراکی در سال جاری اتفاقا مربوط به خوراکیهای ضروری مانند برنج، روغن، لبنیات و… میشود.
بانک جهانی لیست 10 کشور اول که بحران امنیت غذایی ناشی از تورم را میگذارنند، منتشر کرده است. ایران، در جایگاه هفتم این لیست بحرانی قرار دارد.
بر اساس این گزارش، ایران با تورم 84 درصدی مواد غذایی، بعد از سریلانکا و قبل از رواندا قرار دارد. ضمن اینکه زیمباوه با 321 درصد در جایگاه اول قرار دارد.

قیمت بالای مواد غذایی دسترسی بسیاری از مردم در سراسر جهان را به غذا و استانداردهای غذایی سخت میکند شرایطی که به سوءتغذیه و بیماریهای ناشی از آن منجر میشود.
فائو در گزارشی اعلام کرد که تعداد کسانی با ناامنی غذایی حاد مواجه هستند و نیاز فوری به کمک دارند، 222 میلیون نفر در 53 کشور هستند.
بر اساس این آمارها میتوان گفت که برخی از ایرانیان نیز در میان لیست کمکهای فوری فائو قرار دارند. ایرانیانی که این روزها با خط فقر 32 میلیون تومانی هم دستوپنجه نرم میکنند.
اخیرا وحید محمودی، اقتصاددان در این باره گفت که خطر فقر مطلق برای خانوار دو نفره در تهران 32 میلیون تومان است.
به گفته محمودی این شاخص برای خانوار روستایی در استان تهران 15 میلیون و 700 هزار تومان است. با این حساب حدود نیمی از جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق هستند./ تجارتنیوز