سید حیدر محمدی، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو و دبیر ستاد اجرایی طرح اصلاح سیاست‌های ارزی حوزه سلامت (دارویاریی):

داروهای وارداتی با ارز نیمایی پس از اتمام موجودی داروها با ارز دولتی قیمت‌گذاری می‌شود

23 مهر 1401 ساعت 13:26

سالم‌خبر: مشاور رئیس سازمان غذا و دارو و دبیر ستاد اجرایی طرح اصلاح سیاست‌های ارزی حوزه سلامت (دارویاریی) گفت: داروهای وارداتی با ارز نیمایی هنوز قیمت‌گذاری نشده‌اند و قرار است پس از آنکه موجودی داروهای با ارز دولتی به اتمام برسدآنها را تعیین تکلیف کنیم.


سالم‌خبر: مشاور رئیس سازمان غذا و دارو و دبیر ستاد اجرایی طرح اصلاح سیاست‌های ارزی حوزه سلامت (دارویاریی) گفت: داروهای وارداتی با ارز نیمایی هنوز قیمت‌گذاری نشده‌اند و قرار است پس از آنکه موجودی داروهای با ارز دولتی به اتمام برسد آنها را تعیین تکلیف کنیم.

سید حیدر محمدی، در نشست کمیته غذا و داروی مجلس همچنین افزود: داروهای تولید داخل در فاز اول طرح دارویاریی اجرایی شد و در مورد داروهای وارداتی بر اساس محاسبات حدود 750 میلیون دلار داروهای وارداتی بوده که 150 میلیون باقی مانده است و مابقی داروهای وارداتی هم نیمایی شدند البته هنوز اغلب داروها قیمت گذاری نشده اند به دلیل اینکه قرار است بعد از اینکه موجودی داروهای با ارز دولتی به اتمام برسد آنها را تعیین تکلیف کنیم.

وی افزود: شیرخشک های رژیمی و متابولیک و غذاهای ویژه بیمارستانی هم قرار بود در فاز دوم طرح اجرایی شود و در حال حاضر در حال مذاکره هستیم و باید با سازمان های بیمه گر صحبت کنیم و پیشنهاداتی که در قرارگاه ارائه شده مبنی بر این است که یا در قالب بیمه از محل یارانه پرداخت شود یعنی اعتبار آن به بیمه ها داده شود و آنها به شرط اینکه کودکی زیر 2 سال باشد مشروط به تایید ثبت در سامانه تی تک و داروخانه از طریق بیمه دارو یا از طریق سازمان غذا و دارو دریافت کند.

محمدی یادآور شد: داروهای وارداتی 314 کد ژنریک آزادسازی شد و اصلاح قیمت پایه بر نیز صورت گرفت. در گذشته بر اساس پایین‌ترین قیمت ژنریک پوشش اعمال می شد اما مقرر شد برای مدیریت بهتر پرداخت از جیب بیماران، قیمتی که نیمی از سهم بازار را پوشش می دهد ملاک قرار گیرد.

وی ادامه داد: طبق تفاهم‌نامه منعقد شده بین دستگاه‌های اجرایی ذیربط مقرر شد ماهانه 4 هزار میلیارد تومان بابت اجرای طرح دارویاری و بر اساس عملکرد توسط سازمان برنامه و بودجه به سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شود که وضعیت پرداخت بیمه سلامت به صورت سرپایی تا پایان شهریور ماه 1401 و وضعیت پرداخت تأمین اجتماعی به صورت سرپایی تا پایان تیر ماه 1401 و بستری تا ابتدای آبان 1400، نیروهای مسلح به صورت سرپایی تا پایان تیر ماه 1401 و بستری تا پایان تیر ماه 1401 پرداخت شده است.

محمدی با اشاره به الزامات آتی طرح دارویاری گفت: انتصاب فرمانده قرارگاه اصلاح سیاست‌های ارزی با حکم ریاست جمهور، تأمین مالی سازمان برنامه و بودجه حداقل به مبلغ 3 هزار میلیارد تومان در ابتدای هر ماه (و در صورت اصلاح سیاست‌های ارزی اقلام وارداتی با مبلغ 6 هزار میلیارد تومان) و بدون فوت وقت و تسویه مابقی بر مبنای عملکرد ارسالی سازمان‌های بیمه‌گر حداکثر تا دو هفته پس از ارسال عملکرد، تغییر نرخ مالیات بر ارزش افزوده از 9 درصد به یک درصد، اجازه صدور مجوز واردات مواد اولیه دارویی برای جلوگیری از رخداد کمبودهای دارویی، اجازه به شرکت‌ها برای تسویه معادل 20 درصد سهم ریالی ارز هنگام ثبت سفارش و مابقی حین ترخیص کالا  و یا با فرصت شش ماهه، از جمله الزاماتی است که در آینده مورد توجه قرار خواهیم داد.

وی درخصوص جلسه بررسی کاهش مالیات بر ارزش افزوده گفت: در آن جلسه با توافق نماینده سندیکا مقرر شد سود تولیدکننده 5 درصد کاهش یابد اما پس از جلسه تولیدکننده‌ها معترض شدند البته ما هم موافق هستیم که نمی‌توان سود زنجیره را با سود صنعت و برنج مقایسه کرد و دارو مانند این موارد نیست.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: اینکه می‌گوییم قیمت دارو افزایش نیابد اما مالیات 9 درصد افزایش یابد منطقی نیست و اعتبارات باید منظم پرداخت شود زیرا داروخانه‌ها تحت فشار هستند و نباید به گونه‌ای اقدام کرد که به آزادفروشی روی بیاورند؛ متأسفانه هنوز سازمان برنامه و بودجه مابه التفاوت هزار میلیارد دلار اول را به ما پرداخت نکرده است؛ حدود 970 بازرسی از داروخانه ها و بیمارستان ها، همچنین 3 بازدید برای IRC انجام شده است.
 


کد مطلب: 13133

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/13133/داروهای-وارداتی-ارز-نیمایی-اتمام-موجودی-داروها-دولتی-قیمت-گذاری-می-شود

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com