مقام آخر نرخ رشد تولید صنایع بورسی؛ به صنایع دارویی تعلق گرفت

مدت زمان وصول مطالبات شرکت های دارویی بورسی؛ ۲۰۰ روز است

10 مهر 1401 ساعت 15:03

 سالم‌خبر: نرخ رشد تولیدات شرکت‌های دارویی بورسی در مرداد ماه امسال با تحقق رشد 1.7 درصدی، برسکوی چهارم کمترین رشد تولیدات صنایع منتخب بورسی، جا خوش کرد.


 سالم‌خبر: نرخ رشد تولیدات شرکت‌های دارویی بورسی در مرداد ماه امسال با تحقق رشد 1.7 درصدی، برسکوی چهارم کمترین رشد تولیدات صنایع منتخب بورسی، جا خوش کرد.

بالاترین نرخ رشد تولید صنایع منتخب مربوط به بخش‌های خودرو و قطعات با ۲۲.۱ درصد، ماشین‌آلات و تجهیزات با ۱۹.۶ درصد و منسوجات با ۱۷.۷ درصد بوده است.

کمناگفته نماند که کمترین نرخ رشد تولید صنایع بورسی منتخب درمردادماه مربوط به محصولات کاغذی، صنایع غذایی، دستگاه‌های برقی و صنایع دارویی بوده است.

 
کلیات صنعت دارو روز تابلوی بورس

صنعت دارو با 52 نماد درج شده و 34 نماد مثبت، در بازار سرمایه حضوری پررنگ داشته و در شرایط فعلی، ارزش بازار این صنعت حدود 128 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

P/E گروه دارویی در حال حاضر حدود 7.3 درصد بوده و گروه دارویی حدود 2 درصد از بازار سهام را دراختیار دارد.

ریسک‌های شرکت‌های دارویی بورسی

ریسک نوسانات نرخ بهره، افزایش سپرده تسهیلات و عدم پرداخت تسهیلات، نخستین مانع پیش پای صنعت دارو به شمار می‌رود، به نحوی که افزایش قابل توجه نرخ‌های هزینه تأمین مالی و افزایش سپرده‌های اخذ تسهیلات توسط بانک‌ها، باعث کاهش سود خالص شرکت‌های دارویی شده که در کنار آن، عدم پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها باعث کاهش جریان ورود نقدینگی و افت عملیات شرکت‌ها هم شده است.

واقعیت این است که بخش قابل توجهی از سرمایه در گردش و مخارج سرمایه‌ای مورد نیاز شرکت‌های دارویی از محل تسهیلات بانکی تأمین می‌شود.

ریسک نوسانات نرخ ارز را می‌توان دومین دست‌انداز فراروی شرکت‌های دارویی بورسی دانست، چرا که حدود 40 درصد از مواد مصرفی، عمده ماشین‌آلات و لوازم یدکی شرکت‌ها از محل واردات تأمین می‌شود.

بنابراین افزایش قابل توجه قیمت برابری ارز در مقابل ریال، باعث افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی و کاهش سود خالص شرکت‌ها هم شده است.

از ریسک تجاری و طولانی‌تر شدن وصول مطالبات، به‌عنوان سومین چالش پیش روی صنعت دارو یاد می‌شود به نحوی که با تولید و عرضه محصولات مشابه توسط شرکت‌های متعدد، بازار سایر شرکت‌ها دچار چالش و افت فروش شده و عملکرد ضعیف خریداران هم باعث شده تا میزان مطالبات تجاری شرکت‌های دارویی به طرز غیرقابل باوری افزایش یابد.

ساده‌تر اینکه، ریسک وصول طولانی‌مدت مطالبات شرکت‌های دارویی، تا حدودی حیات صنعت دارو را به چالش کشیده و آنها را دچار دست‌اندازهای جدی کرده است.

در این بین، تغییرات در موجودی انبار شرکت‌های دارویی بورسی هم به‌عنوان یک فاکتور مهم و قابل بررسی بوده، چرا که مشخص خواهد کرد که میزان تولیدات شرکت‌ها در مردادماه کاهشی بوده یا افزایشی؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد موجودی در انبار صنایع منتخب بورسی درمردادماه در مجموع ۱.۴ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش داشته است.

بخش عمده کاهش در تغییر موجودی انبار در صنایع منتخب بورسی، مربوط به بخش خودرو و قطعات و در رتبه بعدی هم مربوط به صنایع دارویی بوده، زیرا درمرداد ماه امسال، موجودی در انبار بخش خودرو و قطعات به منفی 14.2 درصد و صنایع دارویی هم به منفی 3.9 درصد رسیده است.

در یک نگاه کلی، به نظرمی رسد کاهش در موجودی انبار صنایع دارویی با توجه به نرخ رشد موجود درصنعت مورد اشاره، نشانه خوبی از رونق فروش در بازار محصولات باشد./ چابک‌آنلاین
 


کد مطلب: 13073

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/13073/مقام-آخر-نرخ-رشد-تولید-صنایع-بورسی-دارویی-تعلق-گرفت

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com