سالمخبر: اگرچه برخی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از تصمیمگیریها در اجرای طرح دارویار در پشت درهای بسته اجازهی ادامهی اجرای این طرح را منوط به شروط مختلف دانستند اما عضو کمیسیون برنامه و بودجه با حمایت از این طرح گفت: دولت سیزدهم با اجرای طرح دارویار از رانت ۷ هزار میلیارد تومانی که از طریق ارز ترجیحی در حوزه دارو رخ میداد، جلوگیری کرد.
سالمخبر: اگرچه برخی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از تصمیمگیریها در اجرای طرح دارویار در پشت درهای بسته اجازهی ادامهی اجرای این طرح را منوط به شروط مختلف دانستهاند اما عضو کمیسیون برنامه و بودجه با حمایت از این طرح اظهار میدارد: دولت سیزدهم با اجرای طرح دارویار از رانت ۷ هزار میلیارد تومانی که از طریق ارز ترجیحی در حوزه دارو رخ میداد، جلوگیری کرد.
سیدمحمدرضا میرتاج الدینی افزود: اصلاحات اقتصادی از جمله در حوزه دارو توسط دولت آغاز شده و در واقع هدفمند شدن پرداخت ارز ترجیحی در کالاهای اساسی باعث شد که ۷ هزار میلیارد تومان از سودی که برای مواد اولیه دارو از طریق ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب رانت خواران برای قاچاق دارو به سایر کشورها می رفت و باعث فساد اقتصادی در جامعه می شد، جلوگیری شود.
وی توضیح داد: در واقع یارانه دارو به دست مردم نمی رسید و باید آنها با ارز آزاد دارو را تهیه می کردند اما اکنون با هدفمند شدن پرداخت یارانه و اختصاص ارز ترجیحی کمک بزرگی به بیماران و دسترسی آسان به داروهای مورد نیازشان می شود.
میرتاج الدینی ادامه داد: ۷۰ هزار میلیارد تومان یارانه دارو در بودجه امسال تخصیص یافته که ۱۲ هزار میلیارد تومان آن برای بیمه سلامت بوده و ۵۸ هزار میلیارد تومان نیز سهم هر بیمار برای تهیه دارو است که از طریق یارانه و بیمه ها به دست مردم می رسد.
به گفته وی، تغییر قیمت های دارو از طریق بیمه ها پرداخت می شود و در واقع وقتی بیمار با نسخه به داروخانه مراجعه کند، هزینه اضافی پرداخت نمی کند و بیمه ها این میزان افزایش قیمت دارو را پوشش می دهند ولی اگر فردی بدون نسخه برای تهیه دارو مراجعه کند، به قیمت آزاد باید دارو را دریافت کند.
میرتاج الدینی تصریح کرد: با پرداخت یارانه دارو و افزایش پوشش بیمه ها، بهره وری در صنایع داروسازی کشور افزایش یافته و قاچاق نیز انجام نمی شود و دولت رقم افزایش هزینه داروی مردم را با یارانه از طریق بیمه ها پرداخت می کند./ایرنا