سالمخبر: نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: واردکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی در حال حاضر در بلاتکلیفی به سر میبرند، نمیدانند باید ارز 4200تومانی دریافت کنند یا اینکه واردات خود را با ارز نیمایی انجام دهند چون در بلاتکلیفی هستند واردات دارو کمی کاهش پیدا کرده است و دپوی دارو کاهش پیدا کرده است که این موضوع باعث افزایش قیمت برخی اقلام دارویی شده است.
سالمخبر: نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: واردکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی در حال حاضر در بلاتکلیفی به سر میبرند، نمیدانند باید ارز 4200تومانی دریافت کنند یا اینکه واردات خود را با ارز نیمایی انجام دهند. چون در بلاتکلیفی هستند واردات دارو کمی کاهش پیدا کرده است و دپوی دارو کاهش پیدا کرده است که این موضوع باعث افزایش قیمت برخی اقلام دارویی شده است.
سیدمحمد پاکمهر همچنین افزود: زمانی که زمزمههای حذف ارز ۴۲۰۰تومانی ایجاد شد برخی رفتارهای اجتماعی شکل گرفت که زمینههای احتکار را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی در بودجه 1401 بهمعنای حذف یارانه و تجهیزات نیست، گفت: با تصمیماتی که مجلس و دولت اتخاذ کردند نحوه پرداخت و رسیدن یارانه دارو و تجهیزات به دست مصرفکننده تغییر کرده است.
پاکمهر با تذکر اینکه در گذشته برخی منابعی که برای دارو در نظر گرفته میشد تبدیل به رانت و واسطهگری میشد، افزود: پیش از این یارانه دارو و تجهیزات به واردکنندگان داده میشد اما در شیوه جدید به واردکنندگان اعلام شده است با ارز نیمایی دارو را وارد کنند و توزیع کنند و براساس نسخه پزشک بیمهها مابهالتفاوتها را پرداخت میکنند.
نماینده بجنورد در مجلس تصریح کرد: با شیوهای که اتخاذ شده عملاً جلوی رانت واسطهگری گرفته شده است و یارانه دارو مستقیماً به دست مصرفکننده میرسد بنابراین یارانه دارو از سوی دولت حذف نشده است.
نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرد: قرار است معادل ریالی 3 میلیارد دلار ارز ترجیحی که حدود 73 هزار میلیارد تومان است به بیمهها که ماهیانه 7 هزار میلیارد تومان است پرداخت شود.