سالمخبر: مدیر بنیاد بیماریهای خاص گفت: هر سال در دولت شاهد افزایش ردیف بودجــه بیماران خاص هستیم اما در عمل با کاهش حمایتهای دولتی مواجهیم.
فاطمه هاشمی، مدیر بنیاد بیماریهای خاص:
کمبود دارو موجب افزایش مرگ بیماران خاص شده است
8 اسفند 1400 ساعت 14:18
سالمخبر: مدیر بنیاد بیماریهای خاص گفت: هر سال در دولت شاهد افزایش ردیف بودجــه بیماران خاص هستیم اما در عمل با کاهش حمایتهای دولتی مواجهیم.
سالمخبر: مدیر بنیاد بیماریهای خاص گفت: هر سال در دولت شاهد افزایش ردیف بودجــه بیماران خاص هستیم اما در عمل با کاهش حمایتهای دولتی مواجهیم. به طور مثال در چالشهای «هدیه ایثار بیماران دیالیزی»، این هدیه ایثار در دهه 70 یک میلیون تومان بود که برابر 20 سکه بهار آزادی در آن دوره تعیین میشد، اما دولتها با نادیده گرفتن مصوبات قدیمی و افزایش نرخ تورم در شرایط تحریم، در این مورد مشکلات بسیاری برای بیمارن بهوجود آوردند.
فاطمه هاشمی با اشـــاره به ضـــرورت در نظر گرفتــن اولویتهای درمانـی نسبت به اولویتهای معیشتی که در بیمارن خاص شهرستانی بسیار پررنگ است و بسیـــار با آن دست و پنجه نرم میکنند، خاطرنشان کرد: با تورم روز افزون، کاهش حمایتهای دولتی و بحرانهای اقتصادی که کشور را تهدید میکنند، بنیاد برای تامین هزینههای حمایتی دچار مشکلات فراوانی است و با اینکه میدانیم بیماران خاص علاوه بر مشکلات درمانی، تامین دارو و هزینههای درمان، مشکلات اقتصادی و معیشتی بسیار زیادی دارند، اما برای این بنیاد حل مشکلات درمانی بیماران در اولویت نخست قرار دارد.
به عنوان مثال ما در تامین نیاز سالانه مراکز بنیاد بیماریهای خاص در سراسر کشور به دستگاه دیالیز ناتوان هستیم. با توجه به افزایش روز افزون بیماران دیالیزی، سالانه به 350 تا 500 دستگاه دیالیز نیاز داریم که در گذشته این دستگاهها به طور 100 در صدر رایگان به شهرها و استانها ارسال میشد، اما در حال حاضر توان تهیه آن را نداریم. همچنین بیماران خاص باید بهصورت رایگان درمان شوند و اخذ هرگونه بهای خدمات از آنان تخلف محسوب میشود.
فاطمه هاشمی با ابـــراز نگرانــی از افزایش مرگ و میر بیماران خاص هشدار داد: دولــت باید موانع درمانـــی در بیمارستانها و بیمه تامــین اجتماعـــی و خدمات درمانی بیماران خاص را برطرف نماید، در تهیه دارو و هزینه درمان به آنها مساعدت کند در غیر این صورت شاهد افزایش مرگ و میر این بیماران خواهیم بود.
مرگ ۴۰۰ بیمار مبتلا به تالاسمی
این گفتهها در شرایطـــی از سوی مدیر بنیاد بیماریهای خاص بیان میشود، که پیشتر یونس عرب، رئیس انجمن تالاسمی کشور از روزهای سخت کمبود دارو و افزایش هزینهها خبرداده بود. وی گفته بود: اگر افراد مبتلا به بیماری تالاسمی، سال گذشته بسته تزریق شامل سرنگ را صد هزار تومان میخریدند، این روزها، بسته تزریق که هر ۱۰ روز یکبار باید خریداری شود، ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان قیمت دارد. دسفرال تزریق (فیلتر تزریق که هر سه سال یک بار باید تعویض شود) سال گذشته ۳ میلیون تومان هزینه داشت، حال اینکه امسال دسفرال با قیمت ارز دولتی ۱۸ میلیون تومان به فروش میرسد و بیمهها فقط هزینه ۳ میلیون تومان آن را پرداخت میکنند.
قیمت انواع قرصهای کلسیم با افزایش ۵۰ تا ۷۰ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه بوده است. داروی زومتا سال گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسید، این دارو اما این روزها با قیمت حدود ۵ میلیون تومان در داروخانهها به فروش میرسد. عرب ادامه میدهد که اگر افراد مبتلا به بیماری، داروهای خود را مصرف نکنند، آسیب شدید یا مرگ در انتظارشان است، به همین دلیل است که از سال ۹۸ که تحریمها شدت گرفته است، ۴۰۰ نفر از مبتلایان به تالاسمی جان خود را از دست دادهاند و حدود ۷۰۰ نفر هم به دلیل کمبود دارو آسیب جدی دیدهاند.
کد مطلب: 11780