سالمخبر: یک عضو کمیسیون تلفیق گفت: برای حذف ارز ترجیحی دارو قرار بود در آذرماه زیرساختهایی ایجاد شود تا ما بتوانیم نیازها را به مصرف کننده نهایی برسانیم، اما هنوز این اقدام صورت نگرفته است و ما با کدام زیرساخت میخواهیم ارز را حذف کنیم. حذف ارز ترجیحی و واردات کالای اساسی با ارز ٍETS اثرات تورمی در جامعه دارد و خود دولت میگوید حذف این ارز ۸ درصد به تورم اثر میگذارد.
باقرزاده در جلسه ی امروز مجلس در پیشنهاد حذف کل بند الحاقی یک لایحه ی بودجه اظهار داشت: اساس این پیشنهاد قابلیت اجرا ندارد چرا که ما باید یا واردات را با ارز ترجیحی انجام دهیم یا براساس ارز ETS واردات کنیم و اگر بخواهیم هر دوی آنها را حذف کنیم پس چگونه باید عمل کنیم لذا پیشنهاد ما این است که این موضوع رفع ابهام شود.
وی همچنین گفت: ابتدا در سال ۹۷ که تخصیص ارز ترجیحی مطرح شد برای یک فهرست ۲۵ قلمی از کالاهای اساسی و دارو بود، اما در طی این چند سال بخش اعظمی از این کالاها از فهرست دریافت ارز ۴۲۰۰ خارجی شده است.
این نماینده مجلس همچنین افزود: همه ما میدانیم فسادهای بیشماری در مورد دریافت ارز ۴۲۰۰ شکل گرفت و پروندههایی در دستگاه قضایی در مورد رانتهای ناشی از این موضوع وجود دارد ضمن آنکه به آثار تورمی ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ توجه داریم باید بپذیریم این ارز فساد آور است و آنچه که اتفاق افتاده است خلاف هدف دولت و قانونگذار بوده است.