محمد عبده زاده، رئیس هئیت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران:

قیمت دارو به رغم افزایش نرخ تورم و افزایش هزینه‌ها همچنان ثابت مانده است

15 آبان 1400 ساعت 17:21

سالم‌خبر: نرخ تورم در کشور و در پی آن قیمت ها در همه حوزه‌ها از قبیل آب، برق و هزینه‌های جاری، دستمزد، مالیات درحالی روز به روز تغییر پیدا می‌کند که قیمت داروی نهایی تحت کنترل وزارت بهداشت براساس الزامات قانونی قیمت گذاری شده و ثابت مانده است.


سالم‌خبر: نرخ تورم در کشور و در پی آن قیمت ها در همه حوزه‌ها از قبیل آب، برق و هزینه‌های جاری، دستمزد، مالیات درحالی روز به روز تغییر پیدا می‌کند که قیمت داروی نهایی تحت کنترل وزارت بهداشت براساس الزامات قانونی قیمت گذاری شده و ثابت مانده است.

محمد عبده زاده، رئیس هئیت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران درباره افزایش دو برابری قیمت مواد اولیه دارو در مقایسه با موارد مشابه وارداتی آن گفت:  سندیکای تولیدکنندگان ماده اولیه دارویی خود باید درباره ی علل این اختلاف قیمت ها پاسخ و توضیح دهند. قیمت داروهای تولیدی و نهایی تحت کنترل وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است و بر این اساس هیچ تولیدکننده‌ای اجازه ندارد بدون قیمت مصوبه وزارت بهداشت دارویی را عرضه کند.
 
عبده‌زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها ارز ترجیحی که به تولید کنندگان دارو اختصاص داده می شود فقط برای ماده موثره داروست، اظهار کرد: قسمتی از ارز اختصاص‌یافته به بخش تولید دارو، ارز ترجیحی یا دولتی است که به‌منظور تامین ماده موثره در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد. این درحالی است که ماده موثره به‌طور متوسط بین حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد در قیمت تمام‌شده دارو تاثیرگذار است و ۷۰ درصد باقی‌مانده مربوط به عوامل دیگری از قبیل دستمزد، هزینه‌های سربار، مواد جانبی، مالی، آزمایشگاه و بسته‌بندی است که به‌صورت آزاد توسط شرکت‌ها تامین می‌شود.
 
وی درباره وضعیت بورسی شرکت‌های داروسازی تصریح کرد: طی بررسی‌های انجام شده در یک سال گذشته از زمانی که شرکتها ارز را دریافت می‌کند و به دارو تبدیل می‌کند تا زمانی که بازگردد بیش از ۴۰۰ روز می‌گذرد ضمن آنکه ۶۰ درصد از فروش شرکت‌ها نیز تسهیلات بانکی و سرمایه گذاری در دارایی‌ها ثابت شده است.
 
 عبده‌زاده در خصوص اینکه طی سالهای اخیر شرکتها به چه میزان توانسته اند ماشین‌آلات خود را به روز کنند گفت: سال گذشته کل شرکتهای دارویی بورسی توانسته‌اند ۱۱ میلیون یورو ماشین‌آلات تهیه کنند در سال ۹۸ نیز این رقم هشت میلیون یورو بوده است در حالی که اگر بر اساس نرخ استهلاک محاسبه کنیم نزدیک به ۵۰۰ میلیون یورو نیاز تجهیزات برای بازسازی و نوسازی در سال است.
 
رئیس هئیت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران بهره‌گیری از ۱۳ مولکول‌های موثره شیمیایی در صورت بی مصرف بودن مطرح کرد: تولیدکنندگان ماده اولیه باید پاسخگوی این سوال باشند صنعت تولید ماده اولیه ما در همه حوزه‌ها «های‌تک و داروهای معمولی» فعال‌اند بدین معنا که از اولین ماده اولیه استامینوفن تا جدیدترین داروهای بایوتک در حال تولید هستیم اینکه بگوییم صنعت به یک سو سوق پیدا کرده است اینطور نیست هرچند برخی افراد به دنبال منافع خودشان هستند.
 
وی درباره حوزه ارزی صنعت داروسازی گفت: در سال گذشته سندیکای تولیدکنندگان حوزه دارو به طور مکرر با دولت و مجلس مکاتباتی داشته‌ است تا  ارز دارو را یکسان و تک نرخی کنند و مابه‌التفاوت را به سازمان‌های بیمه‌گر و آخر زنجیره اعطا کنند با این وجود یکسری ملاحظاتی به دلیل تورم کشور داشتند که اجرایی نشده است.
 
عبده‌زاده درباره موافقت سندیکا در حوزه قیمت‌گذاری اظهار کرد: در این باره باید سندیکای تولیدکنندگان ماده اولیه پاسخ دهند. قیمت‌گذاری‌ دارو طبق مصوبه سازمان غذا و دارو انجام می شود، ضمن آنکه تا چندی پیش مواد اولیه دارویی به لحاظ قانونی مشمول قیمت‌گذاری نمی‌شد اما از سال گذشته سازمان غذا و دارو درحوزه ی مواد اولیه دارویی برحسب آنکه کدام یک ارزبری دارند اقدام به قیمت‌گذاری کرده‌ است.
 


کد مطلب: 10903

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/10903/قیمت-دارو-رغم-افزایش-نرخ-تورم-هزینه-ها-همچنان-ثابت-مانده

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com