۰
ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو:

تمرکز ایران بر خرید واکسن آکسفورد، چین، هند و روسیه است

تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۲۲
کد مطلب : ۸۲۹۴
تمرکز ایران بر خرید واکسن آکسفورد، چین، هند و روسیه است
سالم‌خبر: ایران برای تهیه‌ی واکسن کووید-19 اگرچه هنوز موفق به واریز پول پیش‌پرداخت COVAX نشده است اما با این حال تمرکز ایران بر خرید واکسن تولید شده توسط آکسفورد، چین، هند و روسیه است.

ناصر ریاحی، رییس اتحادیه وارد کنندگان دارو با بیان این مطلب افزود: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که در صورت انتشار اخبار نهایی از اثربخشی واکسن، با تولید انبوه باید دسترسی همه افراد در همه نقاط جهان فراهم باشد. اما در ابتدا به دلیل محدودیت در تامین، اولویت با کادر  درمان و افراد پرخطر نظیر سالمندان و افراد با بیماری زمینه‌ای است و عدم ارائه دسترسی به این واکسن در کشورهای با درآمد کم یا متوسط منجر به طولانی شدن پاندمی در تمام جهان خواهد شد.

وی گفت: کشورهای زیادی در رقابت برای پیش‌خرید واکسن هستند که آمریکا و انگلستان در صدر آنها قرار دارند. از آنجا که ایران نیز به برنامه جهانی پیش‌خرید و توزیع عادلانه واکسن کووید-19 پیوسته است، هر زمان که تولید و توزیع واکسن در جهان به میزان انبوه برسد، ایران نیز سهمیه خود را دریافت خواهد کرد. البته به دلیل وجود موانعی در انتقالات ارزی در شرایط تحریم، ایران موفق
به واریز میزان پیش‌پرداخت COVAX نشده است که امید است این اتفاق به زودی بیفتد. تمرکز ایران بر خرید واکسن تولید شده توسط آکسفورد، چین، هند و روسیه است.

رییس اتحادیه واردکنندگان دارو همچنین ادامه داد: اگرچه اعلام شده است که استراتژی اصلی ایران برای خرید، انتقال تکنولوژی است اما تا شش ماه آینده قادر به دسترسی به این واکسن نخواهیم بود.

ریاحی درباره‌ی نتایج و چگونگی اجرای فاز سوم مطالعات اولیه بر واکسن تولید شده‌ی دو شرکت فایزر و بایونتک اظهار داشت: این واکسن که بر پایه mRNA  بوده در کاندیداهای دریافت این واکسن که سابقه قبلی ابتلا به عفونت 2-Cov-SARS  را نداشتند موفق به ایجاد اثربخشی بیش از 90 درصد شده است. این مطالعه شامل 43 هزار و 538 شرکت‌کننده بوده که 42 درصد از داوطلبان غیرآمریکایی و 30 درصد از داوطلبان آمریکایی و از نژادها و مذاهب مختلف بوده و عوارض نگران‌کننده‌ای در آنها مشاهده نشده است؛ اما با این حال مطالعات ادامه دارد و پس از دستیابی به نقاط قابل اطمینانی از اثربخشی، مجوز مصرف اورژانسی این واکسن صادر خواهد شد. همچنین این واکسن مجوز مطالعه بر افراد بالای 12 سال را دارد.

وی
همچنین درباره ی پیشرفت های واکسن مدرنا نیز عنوان کرد: واکسن مدرنا نیز بر مبنای mRNA در آمریکا تولید و روی 1273 داوطلب تست شده است که نتایج مطلوبی از تولید آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده در افراد به دست آمده است و در ادامه بر30 هزار داوطلب دیگر تست می‌شود. دولت آمریکا با خریداری 100 میلیون دوز از این واکسن موافقت کرده است.

ریاحی همچنین در تشریح واکسن روسیه اظهار داشت که اولین کشوری که تاثیر واکسن خود را برای پیشگیری از 2-COV-SARS  تصویب کرد، کشور روسیه بود. نتایج این واکسن که بر مبنای وکتور آدنو ویروس است، هنوز پخته نبوده و فاز 3 مطالعات بالینی آن به تازگی شروع شده اما تجویز آن در 76 نفر از داوطلبان، با پاسخ‌های ایمنی قوی همراه بوده است؛ اما متاسفانه داشتن پاسخ‌های ایمنی برای تایید یک واکسن کافی نیست و برنامه‌ریزی‌هایی برای شروع این مطالعه بر 40 هزار نفر انجام شده است. تولید انبوه این واکسن از سپتامبر 2020 در روسیه شروع شده و پیش‌بینی می‌شود که 500 میلیون دوز برای سال اول تولید شود. داوطلبان از کشورهای زیادی نظیر امارات متحده عربی، عربستان سعودی، فیلیپین، اندونزی و برزیل به این مطالعه اضافه
خواهند شد.

ریاحی همچنین به واکسن شرکت‌های دیگر در جهان که به پیشرفت‌هایی در تولید واکسن دست یافته‌اند اشاره کرد و گفت: واکسن تولید شده توسط شرکت انگلیسی AstraZeneca و دانشگاه آکسفورد در کشور هند، در حال اجرای فازهای نهایی مطالعه واکسن بر افراد داوطلب است که تا آخر سال 2020 نتایج آن منتشر خواهد شد. این مطالعه بر داوطلبان مختلف از کشورهای آمریکا، انگلستان، برزیل، آفریقای جنوبی و هند انجام گرفته است. شرکت Institute Serum در هند این واکسن را روی 1600 داوطلب تست کرده و تمام آنها، در حال حاضر تحت نظارت و بررسی هستند. کمپانی CSL پیش‌بینی تولید 30 میلیون دوز از این واکسن را کرده است. البته شش شرکت هندی نیز در حال مطالعه بر واکسن کرونا هستند. در ماه جولای دولت هند به دو شرکت Bharat biotech و Cadila Zydus مجوز شروع فاز 1 و 2 را صادر کرد. واکسن تولید شده توسط Bharat در حال حاضر در فاز 3 مطالعه و انجام بر 30 تا 40 هزار نفر، به سر می‌برد.

وی با اشاره به اینکه در ماه گذشته شرکت Sinovac چین از ایمن بودن واکسن تولیدشده خود که بر 9 هزار داوطلب تست شده خبر داد، عنوان کرد:  این واکسن به دلیل یک عارضه جدی این مطالعه
متوقف شده بود که گفته می‌شود این عارضه ارتباطی با واکسن تجویز شده نداشته است و این مطالعه در کشور برزیل طبق گایدالین ادامه خواهد داشت و 100 میلیون دوز از آن تا سپتامبر 2021 آماده خواهد بود.

ریاحی ادامه داد:  افزون بر این، واکسن تولید شده در شرکت چینی Beijing برای تجویز در کادر درمان و افراد پر خطر تصویب شده است. که طبق اخبار منتشر شده از سازمان بهداشت جهانی، این واکسن یکی از 10 واکسنی است که در برنامه تزریق جهانی قرار گرفته است. این واکسن نیز همانند واکسن تولید شده توسط فایزر-بایونتک، در افراد 18 تا 80 سال قابل تزریق است.

وی افزود: در عین حال، کشور استرالیا نیز گام‌هایی در زمینه تولید واکسن برداشته است؛ چنانکه دانشگاه ملبورن و موسسه تحقیقاتی Murdoch در حال بررسی پتانسیل ایمنی واکسن BCG بر کادر درمان هستند. این واکسن که از بروز بیماری سل محافظت می‌کند، احتمالا دارای اثرات ایمنی غیراختصاصی برای کرونا باشد. شرکت Johnson and Johnson نیز از اواخر ماه سپتامبر، مطالعه فاز 3 را بر 60 هزار نفر شروع کرده و به دلیل بروز یک عارضه جانبی در یکی از داوطلبان، مطالعه را در ماه اکتبر متوقف کرد.
 
کد مطلب : ۸۲۹۴
نام شما

آدرس ايميل شما