۰

نقش سمن ها در ارتقاء سلامت بینایی مردم مناطق محروم

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۰۱
کد مطلب : ۷۹۲۳
نقش سمن ها در ارتقاء سلامت بینایی مردم مناطق محروم
سالم خبر: عضو هیات مدیره انجمن اپتومتری ایران، بر ضرورت ارتقاء سطح سلامت جامعه به ویژه مردم مناطق محروم و دورافتاده با استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد، تاکید کرد.
 

به گزارش سالم خبر، ناصر صادقپور، عضو هیات مدیره انجمن علمی اپتومتری ایران در آستانه برگزاری وبینار اپتومتری ویژه روز جهانی بینایی با عنوان پیشگیری از آسیب های بینایی که در چهارشنبه ۱۶ مهر برگزار می‌شود ، بر نقش سازمان های مردم نهاد در توسعه و ارتقاء سطح کمی و کیفی خدمات سلامت بینایی تاکید کرد و گفت: یکی از این سازمان ها، سازمان هایی هستند که توسط گروه های مختلف مردم در رشته ای خاص تشکیل شده و به صورت تخصصی اقدام به ارائه خدمات در راستای اهداف تعریف شده می کنند.
 
وی افزود: در ایران این تشکل ها به نام سمن معروف شده اند که همان سازمانهای مردم نهاد هستند. معمولا این تشکل ها بودجه دولتی ندارند و هزینه خدمات رسانی توسط افراد خیر و یا شرکت های تجاری به عنوان حامی این سازمان ها تامین می شود.
 
این اپتومتریست ادامه داد: در رسته خدمات بهداشتی و درمانی نیز سازمان های مختلفی در دنیا و در کشور ما وجود دارند که اکثرا تحت عنوان درمانگاه ها یا بیمارستان های خیریه فعالیت می کنند. در چند سال اخیر نیز گروه هایی تشکیل شده اند که برای خدمات رسانی بیشتر و بهتر در مناطق کمتر توسعه یافته حضور پیدا کرده و نسبت به ارائه خدمت در نقاط مختلف کشور اقدام می کنند.
 
وی گفت: ارائه خدمات بینایی و سلامت چشم نیز جزئی از این خدمات بوده است، البته این نوع خدمت رسانی شاید از مدت ها پیش در کشور رایج بوده اما در وسعتی محدودتر بوده است. در سال های اخیر اما این حرکت شتاب بیشتری گرفته و به صورت متمرکز و غیر متمرکز در حال انجام است.
 
صادقپور ادامه داد: منظور از متمرکز هدایت و اعزام گروه های داوطلب از تهران و غیر متمرکز اعزام داوطلبین از مراکز استان ها و یا حرکت های خودجوش همکاران ما در خود شهرستان های نقاط کمتر توسعه یافته است.
 
وی افزود: در حال حاضر این خدمات از سطح غربالگری بینایی توسط اپتومتریست ها تا انجام عمل های جراحی پیشرفته چشم توسط متخصصین چشم پزشکی داوطلب در مناطق محروم و دور افتاده کشور ارائه می شود.
 
مدیر کمیته پیشگیری از نابینایی انجمن علمی اپتومتری ایران اظهار داشت: آمار این قبیل خدمات حاکی از استقبال مردمی است و این نشان دهنده نیاز به این نوع ارائه خدمت در مناطق محروم و دور افتاده است.
 
وی از اپتومتریست ها به عنوان عضو جدایی ناپذیر و ثابت در خدمت داوطلبانه به مردم مناطق محروم و دورافتاده نام برد و گفت: در سال های گذشته گروه های بسیاری سازماندهی شده و با استفاده از تجهیزات کامل به این مناطق اعزام شده اند.
 
صادقپور ادامه داد: ارائه خدمات سلامت بینایی اعم از غربالگری بینایی ، تعیین نمره عینک ، ساخت رایگان عینک ، انجام عمل های تخصصی چشم در کانتینرهای متحرک ومجهز به اتاق عمل توسط متخصصین چشم ، با کمک و همکاری بخش های مختلف تخصصی انجام شده است.
 
وی گفت: در یکی از آخرین اعزام ها در دی ماه ۹۸ و قبل از بحران کرونا، گروه سفیران نور که وابسته به کمیته پیشگیری از نابینایی انجمن علمی اپتومتری ایران است با همکاری گروه خادمیاران رضوی ، در استان سیستان و بلوچستان حضور یافت.
 
صادقپور افزود: در این ماموریت، طی سه روز تعداد ۸۰۰ نفر از ساکنین مناطق محروم منطقه زابل مورد غربالگری بینایی قرار گرفته و ضمن تجویز عینک مناسب و یا ارجاع به مراکز تخصصی چشم پزشکی جهت انجام عمل جراحی، برای ۲۲۰ نفر از طرف همکاران اپتومتریست عینک رایگان ساخته و توزیع شد. 
 
وی گفت: این خدمات کمک زیادی به ارتقاء سطح سلامت بینایی در کشور می کند. شرایط کرونا و تحریم ها و محدودیت های بودجه ای دولت و نیاز گروهی از مردم، از جمله عواملی است که ضرورت همبستگی ملی و ارائه اینگونه خدمات را دو چندان می کند.
کد مطلب : ۷۹۲۳
نام شما

آدرس ايميل شما