۰

ایمنی بیشتر مناطق کشور در برابر کرونا زیر ۲۰ درصد است

تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۲۲
کد مطلب : ۷۰۵۹
ایمنی بیشتر مناطق کشور در برابر کرونا زیر ۲۰ درصد است
سالم خبر: ایمنی بیشتر نقاط کشور در برابر کرونا، هنوز زیر ۲۰ درصد است و احتمال وقوع موج بعدی کرونا در بسیاری از کشورها از جمله ایران می تواند سخت تر باشد .
 
به گزارش سالم خبر، رضا ملک زاده، عضو «کمیته اجرایی پژوهش بزرگ بین المللی Solidarity  clinical trial for COVID-۱۹ treatments سازمان بهداشت جهانی» در مورد میزان ایمنی ایجادشده در شهرهای مختلف کشور در برابر ویروس کرونا توضیح داد: به جز سه شهر کشورمان که بیش از ۶۰ درصد مردم آنها ایمنی کسب کرده اند، در سایر مناطق، ایمنی زیر ۲۰ درصد و در مناطق روستایی که ۳۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند، ایمنی زیر ۱۰ درصد است.
 
معاون تحقیقات وزیر بهداشت درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا و اقدامات انجام شده وزارت بهداشت از زمان آغاز اپیدمی بیماری کووید - ۱۹ تاکنون گفت: ایران با برخورداری از قوی ترین شبکه بهداشت و پیشگیری، تلاش های فوق العاده ای برای کنترل اپیدمی کرونا انجام داده که با موفقیت های قابل توجهی نیز همراه بوده است.
 
به گزارش معاونت تحقیقات وزارت بهداشت وی در این خصوص توضیح داد: در گام نخست، برنامه غربالگری بیماران مبتلا به کرونا را طراحی و اجرا کرد تا با مراقبت اولیه و در صورت نیاز به انجام آزمایش از مراجعه مستقیم افراد به بیمارستان ها پیشگیری و با آموزش و حمایت لازم، مشکلات و نگرانی مردم را برطرف کند؛ چرا که در شرایط بحرانی اپیدمی ویروس کرونا، دور نگه داشتن افراد سالم از بیمارستان ها، کلید موفقیت در کنترل بیماری بود.
 
ملک زاده ادامه داد: در شبکه درمان کشور، نزدیک به ۵۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص در اقصی نقاط میهن، از جمله سه هزار متخصص در شهرهای محروم و در گرمای بی امان جنوب کشور، طی سخت ترین شرایط، به درمان بیماران مبتلا به کرونا مشغول هستند.  
 
وی افزود: بیش از هشت هزار تخت آی سی  یو در بیمارستان های تحت پوشش وزارت بهداشت، بخش عمومی و بخش خصوصی پذیرای بیماران بدحال مبتلا به کرونا بوده اند. ۱۷۵۰۰ خانه بهداشت در روستاها، ۲۸۰۰ پایگاه سلامت در شهرها و ۵۷۰۰ مرکز جامع سلامت در شهرها و روستاها همچنان به ارائه خدمات در زمینه شناسایی یا درمان مبتلایان مشغول هستند.
 
ملک زاده ادامه داد: همچنین ۱۲۰۰ مرکز درمانی سرپایی کووید ۱۹ که مجهز به امکانات نمونه گیری برای تست تشخیصی و درمان سرپایی و آموزش بیماران هستند، ۱۶ ساعته به ارائه خدمات تشخیصی و درمانی کرونا و آموزش به بیماران می پردازند. همچنین موثرترین داروی مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا، به صورت رایگان در اختیار بیماران بستری که به آن نیاز داشته اند، قرار گرفته است.
 
ایران از فعالترین همکاران پژوهش بین‌المللی کووید ۱۹ سازمان بهداشت جهانی
 
معاون تحقیقات وزیر بهداشت همچنین در تشریح تلاش های تحقیقاتی ایران برای مقابله با کرونا و دستیابی به درمان موثر این بیماری گفت: ایران با بهره مندی از شبکه وسیع پژوهشی، علاوه بر تصویب ۲۹۷۰ پروژه تحقیقاتی مرتبط با کووید ۱۹ و اختصاص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه های علوم پزشکی برای طرح های مصوب، اعلام فراخوان حمایت از پروژه های تحقیقاتی کلان و بین رشته ای/دانشگاهی کووید - ۱۹  توسط موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) با اعتبار هشت میلیارد تومان و دریافت ۲۸۶ پروژه تحقیقاتی، ثبت بیش از ۲۲۰  کارآزمایی بالینی در مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران تا نیمه اول خرداد ماه، طراحی سامانه ثبت بیماران مبتلا به کووید -۱۹ به منظور پیگیری طولانی مدت وضعیت سلامت مبتلایان و طراحی مطالعات پژوهشی ملی و بین المللی در زمینه این  بیماری در آینده، همچنین با پیوستن به مطالعه کارآزمایی بزرگ بالینی سازمان بهداشت جهانی (Solidarity  clinical trial for COVID-۱۹ treatments ) با مشارکت ۲۹ بیمارستان وابسته به ۱۶ دانشگاه علوم پزشکی، بیشترین بیماران مبتلا را وارد این مطالعه کرده و از این نظر نسبت به بسیاری از مراکز پژوهشی اروپا، آمریکا و سایر نقاط جهان که همکار این مطالعه جهانی  هستند، فعال‌تر عمل کرده است.
 
انتشار ۳۵۰ مقاله علمی از سوی محققان ایرانی در زمینه کووید ۱۹
 
ملک زاده در همین زمینه، از انتشار ۳۵۰ مقاله علمی در زمینه بیماری کووید ۱۹ خبر داد که همگی در مجلات علمی بین المللی داخلی و خارجی منتشر شده اند.
 
معاون تحقیقات وزیر بهداشت افزود: همچنین در شرایط سخت تحریم ها، هزاران کیت تشخیص کرونا، دستگاه های ضدعفونی کننده، سامانه سلامت دیجیتال و هوش مصنوعی برای ثبت بیماری، آموزش، ردیابی و جابجایی بیماران مبتلا و بسیاری از محصولات مورد نیاز دیگر از دستگاه های اکسیژن ساز تا ماشین های بیهوشی و البسه محافظتی طی مدت شیوع کرونا در کشور، طراحی و تولید شده و مورد استفاده قرار گرفته اند.
 
احتمال وقوع موج دوم و حتی سوم کرونا در جهان و ایران
 
عضو «کمیته اجرایی پژوهش بزرگ بین المللی Solidarity  clinical trial for COVID-۱۹ treatments سازمان بهداشت جهانی» گفت: با وجود تلاش های گسترده وزارت بهداشت برای کنترل کرونا در ایران، شمار مبتلایان در کشور به بیش از ۱۸۷ هزار نفر (تا ۲۵ خرداد) رسیده و تعداد جانباختگان به مرز ۹ هزار نزدیک شده است.
 
ملک زاده افزود: استان های آذربایجان غربی، هرمزگان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند. بر اساس آمار رو به افزایش ابتلا و مرگ ها، احتمال وقوع موج دوم و حتی سوم کرونا در جهان و از جمله در ایران به طور جدی مطرح است و با هر موج، تلفات انسانی روی می دهد.
 
موج دوم شیوع کرونا می‌تواند سخت‌تر باشد
 
معاون تحقیقات وزیر بهداشت با ارائه این توضیح که موج دوم شیوع همه‌گیری بیماری های عفونی بدان معناست که پس از کاهش موارد جدید بیماری، تعداد مبتلایان دوباره افزایش پیدا کند، افزود: همچنین موج های بعدی همه گیری کووید ۱۹ می تواند سخت ‌تر و ممکن است افزایش ابتلا در گروه های سنی یا جمعیتی خاص یا در مناطق به خصوصی در هر کشور یا مانند موج اول همه‌گیری باشد.
کد مطلب : ۷۰۵۹
نام شما

آدرس ايميل شما